ALFA ROMEO STORICO

Tentoonstelling van 1 juli tot 28 augustus in Autoworld Brussel.

 

Op de eerste dag van de zomervakantie wordt het mythische Milanese merk Alfa Romeo in het museum Autoworld-Brussel geëerd. Met meer dan 50 van de meest emblematische modellen zal het 112 jaar bestaan van het merk in de kijker worden gezet.

 

Deze tentoonstelling, die in nauwe samenwerking met de Club Quadrifoglio Belgio, het Nationaal Automobielmuseum van Mulhouse, privé-verzamelaars, de Italiaanse verzamelaar van prototypes Corrado Lopresto en Stellantis Belux (Alfa Romeo) wordt georganiseerd, zal op zondag 3 juli van start gaan met een evenement dat door de Alfa Romeo Quadrifoglio Belgio Club wordt georganiseerd: een prachtige rit die begint voor het Koninklijk Paleis van Brussel en eindigt op de Esplanade du Cinquantenaire, voor het Autoworld Museum, waar een Concours d’Elegance zal worden gehouden met bijna 150 auto’s.

 

Op de eerste verdieping van het Autoworld museum staan meer dan 50 historische modellen: vooroorlogse, gecommercialiseerde-, competitie- en speciale auto’s. Deze omvatten een Giulietta Sprint en een Spider, de 2600 Sprint & 2000 Spider, een Montreal, een Giulia Sprint GT Veloce, een Spider Coda Tronca, een GT 1600 Zagato, een Giulia GT 1300 Scalino, een GT 1300 Junior, een 2000 GTV, een Alfasud, een Alfasud TI en een Alfasud Sprint, een Giulietta Turbodelta, een Alfa 90, een Alfa 75 2.5 QV, een Alfa 6, en vele anderen…

 

Van het Musée Nationale de l’Automobile de Mulhouse staat een prachtige Alfa Romeo 8C Pininfarina uit 1936, die naar verluidt datzelfde jaar de Mille Miglia heeft gewonnen. Bovendien zal een deel van de tentoonstelling gewijd zijn aan vijf uitzonderlijke prototypes uit de schitterende collectie van Corrado Lopresto. De Lopresto collectie is een van de belangrijkste collecties van Italiaanse prototypes in de wereld van 1901 tot vandaag. Veel van de auto’s zijn uniek, op maat gebouwd met speciale kenmerken (zeldzame exemplaren, speciale series, nummer 1 chassis, auto’s met beroemde eigenaars). De meeste van deze auto’s zijn bekroond in Villa d’Este en Pebble Beach. Vitrines met schaalmodellen tonen dezelfde auto’s in subtiele diorama’s.

 

Eén van de absolute hoogtepunten van de tentoonstelling is de aanwezigheid van de nieuwe Alfa Romeo Tonale, de eerste geëlektrificeerde compacte SUV in zijn geschiedenis. Italiaans design, recordbrekende technologie, elektrificatie, ongeëvenaarde rijdynamiek en klantgerichtheid zijn de vijf hoekstenen van de Tonale, een strategisch model dat de metamorfose van het merk markeert naar een nieuw tijdperk van connectiviteit en elektrificatie. Naast de nieuwe Alfa Romeo Tonale zijn ook de sportberline Giulia en de Stelvio, de sportieve SUV van het merk, te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.