NIEUWE DS 7: VERFIJNING IS EEN REIS

  • Gekenmerkt door ongeëvenaard comfort en geëlektrificeerde krachtbronnen met maximaal 360 pk, combineert de nieuwe DS 7 technische expertise met elegantie.
  • De nieuwe DS 7 onderscheidt zich door Franse luxe-expertise en introduceert een front met DS PIXEL LED VISION 3.0-technologie en materialen die verfijning en comfort willen bieden die nog ongezien zijn in het segment.
  • De nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360 is ontwikkeld door DS PERFORMANCE en heeft een plug-in hybride aandrijflijn van 360 pk met intelligente vierwielaandrijving, grote wielen, een lagere stand en remmen met een brede diameter.

Het eerste 100% DS Automobiles-ontwerp, onthuld in 2017, DS 7 CROSSBACK projecteerde een nieuwe geest van de avant-garde. Geprezen om zijn ongeëvenaarde interieurs, zijn opmerkelijke verfijning en zijn geavanceerde technologie, opende de DS 7 CROSSBACK de weg voor nieuwe ontwikkelingen, nu belichaamd door de nieuwe DS 7.

“Naast het respecteren van de persoonlijkheid en elegantie van de bestaande vorm, hebben we een extra vleugje dynamiek geïnjecteerd met scherpe kenmerken. Het karakter van de nieuwe DS 7 krijgt een boost, met name aan de voor- en achterkant, terwijl het ontwerp direct is geïnspireerd op onze recente conceptauto’s. Nieuwe lekkernijen versterken ook het karakter van het interieur op zoek naar steeds meer verfijning. De nieuwe DS 7 is het resultaat van samenwerking tussen mijn team, onze experts, in het bijzonder verlichting die een avant-gardistische technologie hebben gebracht, de ingenieurs van DS PERFORMANCE, zonder te vergeten dat ons productieteam heeft geïnvesteerd in het succes van de nieuwe DS 7.”
Thierry Metroz, Design Director

Een ontwerp versterkt door scherpe lijnen en verlicht door DS PIXEL LED VISION 3.0 en DS LIGHT VEIL

Het karakter van de nieuwe DS 7 komt voort uit belangrijke veranderingen aan de voor- en achterkant. De nog steeds elegante nieuwe DS 7 brengt meer dynamiek met scherpere, meer structurele lijnen en een zeer coherent ontwerp.

De volledig nieuwe voorkant valt op met scherpere lijnen die de balans van elk kenmerk ontwikkelen. Specifiek werk werd uitgevoerd dankzij de nauwe banden tussen het DS DESIGN STUDIO PARIS-team en ons productieteam in de fabriek in Mulhouse (Frankrijk), waarbij uitzonderlijke resultaten werden bereikt op het gebied van kwaliteit en degelijkheid.

De lichtsignatuur ontwikkelt zich met een nog expressievere uitstraling. De combinatie van nieuwe slankere DS PIXEL LED VISION 3.0-koplampen en de DS LIGHT VEIL-dagrijverlichting is naadloos en uitgevoerd in de geest van high fashion.

De DS WINGS en de grille zijn groter en de valance is opnieuw ontworpen met een reeks kleuren, afhankelijk van het model.

De slankere schaalachtige LED-achterlichten met een vortexeffect zijn ook opnieuw ontworpen met een donkere metallic afwerking. Ze benadrukken de unieke expressie van de nieuwe DS 7. De kofferklep en badge zijn herwerkt met scherpere lijnen, terwijl de naam “DS AUTOMOBILES” die “CROSSBACK” vervangt, nu de visueel uitgerekte achterkant van de nieuwe DS 7 zal ondertekenen.

De wielen spelen een rol in het karakter van het profiel van de nieuwe DS 7. Uitgerust met inzetstukken, verbeteren de nieuwe 19-inch EDINBURGH- en SILVERSTONE-velgen de aerodynamische efficiëntie, terwijl de behandeling van hun ontwerp hun waargenomen diameter vergroot. Nieuwe 21-inch BROOKLYN wielen, met een gebeeldhouwd technisch ontwerp zijn alleen beschikbaar op de nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360.

De raamomlijstingen en dakdragers worden aangeboden met een Gloss Black-variant om de dynamiek van het silhouet te benadrukken.

DS PIXEL LED VISION 3.0DS PIXEL LED VISION 3.0 introduceert een nieuwe technologie die een extra dimensie aan het model toevoegt. De PIXEL-modules van de nieuwe DS 7 onderscheiden zich door het optimaliseren van het beheer van de lichtopbrengst, met behoud van 3 identificerende modules die op het hele bereik aanwezig zijn. De PIXEL-functie biedt het voordeel van optimale verlichting. De lichtstroom is krachtiger, regelmatiger met een bereik dat is toegenomen tot 380 meter (groot licht). Bij minder dan 50 km/u is de breedte van de balk nu 65 meter. Aan de binnenrand: twee gedompelde koplamp/zijlichtmodules lichten samen op. De buitenrand van de PIXEL-grootlichtmodule heeft 84 LED’s in drie rijen. Verlichting in hoeken wordt geregeld door de intensiteit van de externe LED’s van de PIXEL-module, afhankelijk van de hoek van de besturing.
DS LICHTE SLUIERDe dagrijverlichting is geïnspireerd op werkzaamheden aan de DS X E-TENSE en DS AERO SPORT LOUNGE. Het licht lijkt door de carrosseriekleur te reizen. DS LIGHT VEIL bestaat uit een dagrijverlichting en vier verticale lichtgevende elementen bestaande uit 33 LED’s. Deze innovatie komt voort uit het productieproces: het laser geëtste polycarbonaatoppervlak is aan de binnenkant geschilderd om het een look te geven die afwisselend licht en delen die lichaamskleurig zijn. Het creëert een effect van diepte en helderheid als een sieraad. DS LIGHT VEIL licht op en gaat uit wanneer de auto is vergrendeld en ontgrendeld.

De beste Franse expertise voor liefhebbers van mooie materialen

Net als de grootste Parijse modehuizen besteedt DS Automobiles speciale zorg aan de materiaalkeuze en de manier waarop ze worden behandeld. Door de bekleding van het interieur van de nieuwe DS 7 werd een omgeving gecreëerd om elke reis anders te maken.

Het toppunt van verfijning, de nieuwe DS 7 OPERA wordt aangeboden met twee nappalederkleuren: Basalt Black en Pearl Grey. Over bredere uitgestrektheid voegt het grootste deel van de huid een natuurlijke en verfijnde touch toe aan het interieur.

Nieuwe bekleding met een gedrapeerd effect op de Nappaleder bekleding zit nu op het dashboard en de deurpanelen. Zonder naden of verbindingen behoudt het het gevoel en de uitstraling van natuurlijk leer. De huid wordt verder verhoogd door reliëf met lijnen die doen denken aan de DS LIGHT VEIL-handtekening.

De aandacht voor detail van dit interieur wordt ook getoond door de parelstiksels die worden aangeboden in de nieuwe kleuren White en Zephyr, een stuurwiel in volnerfleer met een met leer beklede airbag, “Clous de Paris” reliëf inzetstukken iconisch voor DS Automobiles zonder de horlogebandbekleding te vergeten die voor het eerst in Pearl Grey wordt aangeboden.

Verfijning is ook te zien in het RIVOLI-interieur, dat een Basalt Black-kleur introduceert en een gestikte gewatteerde bekleding heeft die we hebben gecombineerd met Claudia Leather-bekleding, die een meer uitgesproken ledernerf heeft.

Het PERFORMANCE LINE interieur heeft een diepere zwarte kleur met het microvezel textielalcantara® en gouden en karmijn accenten die de dynamische uitstraling benadrukken.

Het BASTILLE interieur is opgefrist met een nieuwe DS Canvas afwerking en een Basalt Black nerf geïnspireerd op vishuid.

Al deze interieurs zijn verrijkt met sfeerverlichting die kan worden gepersonaliseerd en een nieuw patroon op basis van “Clous de Paris” reliëf inzetstukken.

De nappa lederen stoel van DS AutomobilesGeïnspireerd door de metalen armband van een luxe horloge, gemaakt van een groot aantal onderdelen die in elkaar zijn gemonteerd, creëerde het DS Automobiles-team een stoelbasis en rugleuning uit een enkel stuk leer en zonder een kraal van stiksels, om ongelooflijk comfort te creëren. De zitting is gemaakt van schuim met hoge dichtheid met meer materiaal dan voor een traditionele zitting. Het comfort is beter en wordt in de loop der jaren beter onderhouden met dichter materiaal. Plat gelegd meet het stuk leer 450 millimeter zijwaarts. Na het vormen is het teruggebracht tot 60 millimeter. Het zeer hoogwaardige nappaleder komt rechtstreeks van koeien die voor hun vlees zijn grootgebracht en op velden zonder prikkeldraad leven. Op de 4 millimeter dikte, alleen het hoogste kwaliteitsdeel, wordt de nerf van het leer gebruikt. Deze nieuwe dikte wordt vervolgens massaal geverfd met een speciale kleur: Basalt Black of Pearl Grey. Massage-, verwarmde en gekoelde functies maken het comfort van de stoel compleet.

“De nieuwe DS 7 belichaamt onze visie op de reiskunst in Franse stijl. Naast de basisprincipes van het segment, introduceren we een aantal echt onderscheidende kenmerken, met name aan ons interieur en de keuze van onze materialen, en onze puur automotive expertise met een chassis dat net zo veilig is als licht en krachtbronnen die zeer krachtig en efficiënt zijn. Deze combinatie brengt het comfort en de dynamiek tot leven die DS Automobiles vraagt.”
Agnès Tesson Faget, productdirecteur

Krachtige benzine/elektrische hybride en multi-energie power units

Het multi-energiemerk met de laagste CO2 uitstoot in Europa voor de afgelopen twee jaar en meerdere Formule E-kampioen, DS Automobiles heeft ervoor gekozen om nieuwe DS 7 aan te bieden met verschillende soorten krachtbron, waaronder een breed scala van drie plug-in hybrides met 225, 300 en 360 pk.

De nieuwe DS 7 E-TENSE 225 heeft een PureTech 180 benzinemotor en een 110 pk sterke elektromotor die is gemonteerd op de achttraps automatische versnellingsbak met een tweewielaangedreven transmissie.

De nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 300 en de nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360 introduceren een vierwielaangedreven transmissie met een PureTech 200-motor en 110 en 112 pk elektromotoren op elk van de assen. Het 360-model is speciaal getuned door DS PERFORMANCE.

Een nieuwe batterij van 14,2 kWh levert tot 65 kilometer zonder uitstoot op de WLTP-gemengde cyclus en tot 81 kilometer op de stadscyclus. De oplaadtijd is ongeveer twee uur op een 7,4 kW-oplader.

Een 130 BlueHDi-krachtbron is nog steeds beschikbaar in het assortiment. Ook buiten Europa worden PureTech benzinemotoren met 130, 215 en 225 pk aangeboden.

De nieuwe DS 7 blijft een van de meest efficiënte auto’s in zijn klasse, met name vanwege zijn goed gecontroleerde gewicht.

Nieuw DS 7 E-TENSE 4×4 360De geest van Grand Touring by DS Automobiles wordt belichaamd in de nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360. Om mee te gaan met de stroom van vermogen (200 pk benzinemotor, elektromotor vooraan met 110 pk en achter elektromotor met 112 pk), geniet de nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360 van speciale afstemming door DS PERFORMANCE, met name door het optimaliseren van het energiebeheer. Het heeft een DS ENERGY COACH-applicatie die de bestuurder ondersteunt door remfasen te begeleiden om de energieterugwinning te verbeteren. Het chassis is 15 mm verlaagd, de spoorbreedte is breder (+24 mm voor, +10 mm achter) en de voorremmen gaan tot 380 millimeter in diameter met remklauwen van DS PERFORMANCE. Nieuwe 21-inch BROOKLYN wielen zijn toegevoegd aan een nieuwe Laked Grey kleur waarvan de parelmoerachtige kleur de speciale rondingen en charisma van dit model benadrukt. De acceleratie van 0-100 km/u bedraagt 5,6 seconden en de start-stop van 1.000 meter is voltooid in 25,4 seconden.

Technologie in het hart van het hele nieuwe DS 7-aanbod

Het infotainmentsysteem is een van de grootste veranderingen voor de nieuwe DS 7 met de toevoeging van DS IRIS SYSTEM. Deze nieuwe oplossing introduceert een volledig herwerkte interface, die volledig configureerbaar, reactief en naadloos is en wordt ondersteund door natuurlijke spraakherkenning. Het opnieuw ontworpen 12″ hoge resolutie touchscreen beschikt over een menu bestaande uit widgets voor toegang tot al zijn functies met één beweging: voor het bedienen van de aangesloten navigatie, de ventilatie, de digitale audiobronnen en reisinformatie. Dit grote scherm dat zeer comfortabel in gebruik is, maakt het ook mogelijk om weergaven voor en achter weer te geven, geleverd door nieuwe digitale camera’s met hoge resolutie en toegang tot de Mirror Screen-functie via wi-fi.

Een nieuw groot 12-inch digitaal instrumentenpaneel met displays die kunnen worden gewijzigd en gepersonaliseerd, beschikt over vernieuwde graphics met alle essentiële informatie zoals energiestroom op plug-in hybride versies.

Unieke technologie voor het segment

De nieuwe DS 7 introduceert ook technologie voor meer comfort en ontspanning, zoals DS ACTIVE SCAN SUSPENSION en DS NIGHT VISION.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION is een cameragestuurd dempingssysteem dat volledig uniek is in zijn klasse. Het past elk wiel onafhankelijk aan op onvolkomenheden in de rijbaan.

Met DS NIGHT VISION veegt een infraroodcamera over de rijbaan en de randen ervan om fietsers, voetgangers en dieren op afstanden tot 100 meter te detecteren. De bestuurder ontvangt de informatie in het nieuwe digitale instrumentendisplay met hoge resolutie, versterkt door een speciale waarschuwing in geval van gevaar.

De veiligheid is verbeterd met DS DRIVER ATTENTION MONITORING en DS DRIVE ASSIST level 2 semi-autonoom rijden.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING analyseert het aandachtsniveau van de bestuurder met twee camera’s. De eerste controleert het gedrag van de auto in zijn omgeving en de tweede, gericht op de bestuurder, diagnosticeert waar ze kijken, hun gezicht en ooglidbeweging die zich vertaalt naar het niveau van slaperigheid en aandacht … Dit is ongekend in het segment.

De nieuwe DS 7 is uitgerust met DS DRIVE ASSIST, adaptieve cruise control die kan beginnen met stoppen en herstarten zonder tussenkomst van de bestuurder en een hulpmiddel dat de bestuurder in staat stelt de auto te houden waar hij zich bevindt of waar hij hem op de rijstrook plaatst.

Ontworpen in Frankrijk en binnenkort te koop

Een wereldwijde auto, Nieuwe DS 7 wordt gebouwd in Mulhouse (Frankrijk) voor alle markten buiten China en in Shenzen voor de Chinese markt. De reserveringen openen vanaf 11 juli in Frankrijk en de eerste modellen zijn vanaf september 2022 in DS STORES.

Bestellingen en leveringen kunnen worden gedaan zonder ergens heen te gaan, via een online verkoopsysteem en de beschikbaarheid van de nieuwe DS 7 door de DS DELIVERY VALET-service, op het door de klant gekozen adres.

Nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360 LA PREMIÈREVoor de lancering van de nieuwe DS 7 wordt een limited edition nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360 LA PREMIÈRE aangeboden. Op basis van de nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360 OPÉRA introduceert hij een nieuw Gloss Black voorbumperblad, zwarte monogrammen en speciale badges bij de glanzend zwarte afwerking van de DS WINGS, de grille, de raamstrips en de dakdragers. Basalt Black en Pearl Grey interieurs zijn beschikbaar. Twee laadkabels (mode 2 en mode 3) zijn standaard. Er worden zes carrosseriekleuren aangeboden: Lacquered Grey, Sapphire Blue, Pearl White, Perla Nera Black, Platinum Grey en Crystal Pearl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait