Porsche 911 Sally Special: uniek stuk voor het goede doel

Porsche en Pixar Animation Studios hebben een heel bijzondere Porsche onthuld die geïnspireerd is op een van de populairste 911’s: Sally Carrera, de beroemde auto uit Disney en Pixar’s animatiefilm Cars. Net als Sally Carrera is de 911 Sally Special uniek in zijn soort. Er komt maar één 911 Sally Special – en het is de eerste keer dat Pixar zo’n project ondersteunt. De eenmalige auto wordt op zaterdag 20 augustus 2022 geveild door RM Sotheby’s als onderdeel van Monterey Car Week in Californië. De opbrengst van de veiling wordt gedoneerd aan twee goede doelen. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan jonge vrouwen door een donatie aan Girls Inc. Het tweede deel gaat naar de VS voor UNHCR, een organisatie die vluchtelingen uit Oekraïne ondersteunt.

“Voertuigen hebben een gezicht en een verhaal nodig. En de geanimeerde Pixar-film ‘Cars’ heeft op indrukwekkende wijze precies dat gedaan: auto’s tot leven brengen op het grote scherm,” zegt Dr. Sebastian Rudolph, Vice President Communications, Sustainability and Politics bij Porsche AG. ” Het verhaal brengt waarden als vriendschap, liefde en wederzijdse steun over – en in het midden van dit alles staat een Porsche: ‘Sally Carrera’. Samen met Pixar hebben we de geest van Sally op een nieuwe manier tot leven gebracht, niet op het scherm, maar buiten het scherm. Met deze eenmalige straatlegale 911, de “Sally Special”, die we veilen voor het goede doel, willen we mensen helpen die dringend ondersteuning nodig hebben, geheel in overeenstemming met de geest van het filmpersonage.”

Het project begon in november 2021 en verenigde leden van het originele Cars-team dat meer dan 20 jaar geleden zowel het filmpersonage als de levensgrote Sally Carrera tot leven bracht. Het team bestond uit Jay Ward, Creative Director of Franchise bij Pixar Animation Studios, en Bob Pauley, de Production Designer die Sally Carrera voor het eerst tekende voor de Cars-film. Ze werden bijgestaan door leden van het Sonderwunsch-team van Porsche Exclusive Manufaktur in Stuttgart en ontwerpers van Style Porsche in Weissach. Het team werkte tien maanden samen – het resultaat is een unieke fabrieks-one-off.

“We hebben veel plezier beleefd aan het maken van 911 Sally Special en het is de eerste keer dat we aan een dergelijk project werken”, zegt Jay Ward, Creative Director of Franchise van Pixar Animation Studios. “We besloten al vroeg dat we een volledig berijdbare 911 wilden maken – geïnspireerd op Sally Carrera, maar gewoon geen exacte kopie. Sally Carrera houdt van rijden – dat was onze inspiratie. We vroegen ons af: als Sally vandaag zou worden gebouwd als een model dat op de weg is goedgekeurd, hoe zou ze er dan uitzien?”

“911 Sally Special is gebaseerd op de snelste en meest wendbare variant van de 911 Carrera-modellijn, de 480-PS 911 Carrera GTS. De auto is uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak, waarmee gebruik wordt gemaakt van de passie van Sally Carrera voor autorijden”, legt Boris Apenbrink, Director Porsche Exclusive Manufaktur vehicles, uit. “De aanpassingselementen zijn gedetailleerd en uitgebreid. 911 Sally Special was een van de meest intense, emotionele en gedetailleerde Sonderwunsch-projecten waaraan ons team heeft gewerkt. Een voorbeeld is dat de auto is gespoten in Sallybluemetallic, een aangepaste lak die speciaal voor dit project met de hand is aangebracht. We dachten natuurlijk ook aan de tatoeage van Sally. De uitvoering daarvan was een heel bijzondere uitdaging.” De Turbo-look velgen van Sally Carrera werden opnieuw geïnterpreteerd door de ontwerpers van Style Porsche in Weissach en speciaal vervaardigd voor de 911 Sally Special. De ‘vijfarmige ontwerp’-velg werd aangepast aan de 20-/21-inch wielafmetingen van de huidige 911 generatie en creëert een visuele link met de 911 Type 996 waarop Sally Carrera is gebaseerd.

Porsche-interieurontwerper Daniela Milošević leidde het team dat met Pixar samenwerkte om de nieuwe blauwe kleur en het interieur van het voertuig te ontwerpen. “We kregen volledige vrijheid, dat was geweldig! In de film was Sally Carrera een advocaat uit Californië die stijl en elegantie waardeerde. Tegelijkertijd was ze nuchter en vrolijk”, zegt Milošević. “De speciale Sallybluemetallic wordt ook in het interieur gebruikt, waar het zowel voor de hand liggende hoogtepunten als subtiele details creëert die hopelijk een glimlach op het gezicht van de toekomstige eigenaar zullen toveren. Tegelijkertijd was het belangrijk voor ons om de dagelijkse bruikbaarheid en bruikbaarheid niet te vergeten. 911 Sally Special is bedoeld om vaak en graag te rijden. We ontwikkelden een speciale Pepita houndstooth stoffen bekleding in drie kleuren, gecombineerd met krijtkleurig leer en stiksels in Speed Blue. Het uitwerken van deze details maakt het project speciaal en brengt veel herinneringen terug aan de film en Sally Carrera.”

Naast de auto zelf bevat de veiling ook andere hoogtepunten – met name een unieke chronograaf van Porsche Design, ook gemaakt in samenwerking met Pixar. Net als de auto zelf is de gekleurde ring gespoten in Sallybluemetallic. De krijtkleurige leren band met Speed Blue-stiksels onderstreept het sportieve design van het unieke uurwerk. De band kan snel en eenvoudig worden verwisseld voor een tweede band in Speed Blue met krijtkleurige stiksels, zonder dat er gereedschap nodig is. Net als het voertuig heeft de chronograaf een limited edition-markering op de achterkant van de behuizing. Het unieke stuk wordt aangedreven door een COSC-gecertificeerd Porsche Design WERK 01.100 uurwerk. De 911 Sally Special Chronograph werd nauwkeurig ontworpen en geproduceerd in Porsche’s eigen horlogefabriek in Solothurn, Zwitserland. De veiling zal ook een speciale indoor autohoes van Porsche Tequipment bevatten, een wielrek met een extra wielset bestaande uit Carrera Exclusive Design-wielen, een boek over de ontwikkeling en productie van het eenmalige model en originele tekeningen van ontwerpers Shuichi Yamashita en Bob Pauley.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait