Club Superstage dankt zijn medewerkers en de rallyfans

Met de complimenten van Michèle Mouton

Drie weken na de Ardeca Ypres Rally keert de rust stilaan weder in de Westhoek, waar de medewerkers van Club Superstage kunnen terugblikken op een erg geslaagde organisatie voor het FIA Wereldkampioenschap Rally. Na het debuut vorig jaar op het hoogste niveau, werd de lat organisatorisch nog hoger gelegd en dat bleef niet onopgemerkt. Ondanks de massale opkomst van het publiek, hield iedereen zich keurig aan de veiligheidsvoorschriften, wat complimenten opleverde van Michèle Mouton, de FIA Safety Delegate.

“Het is duidelijk dat iedereen binnen de organisatie na de editie van vorig jaar nog een tandje bij heeft gestoken om ons evenement naar een nog hoger niveau te tillen. Dat is zeker gelukt,” vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. “De sensibilisering van het publiek heeft zijn vruchten afgeworpen en onze marshals hebben proactief de toeschouwers begeleid naar veilige plaatsen langs het parcours. Dankzij hun inspanningen en het voorbeeldige gedrag van de toeschouwers, kende de wedstrijd een vlekkeloos verloop. Voor de gemaakte progressie, kregen we complimenten van Michèle Mouton, de FIA Safety Delegate. Die complimenten geef ik graag door aan onze marshals en aan elke rallyfan die zich voorbeeldig heeft gedragen.”

De Belgische rallytoeschouwers beseffen dat de toekomst van hun geliefde sport in hun handen ligt.

“Dat heb ik ook gemerkt tijdens de Omloop van Vlaanderen, de wedstrijd van het Belgisch kampioenschap die vorig weekend werd verreden. Als RACB Safety Delegate controleer ik het parcours kort voor de eerste wagens van start gaan. De rallyfans stonden overal op een veilige plaats opgesteld en bovendien werd er amper nog over de baan gewandeld, zodat ook in ons land de “30 minuten” regel stilaan ingeburgerd geraakt. Dit voorbeeldig gedrag van de rallyfans en de baancommissarissen toont aan dat er duidelijk een positieve evolutie merkbaar is.”

Een mentaliteitswijziging die de rallysport alleen maar ten goede zal komen. De leden van Club Superstage maken zich ondertussen op voor hun volgende belangrijke organisatie, de Aarova Rally in Oudenaarde op zondag 2 oktober. Daarvoor is de organisatie nog steeds op zoek naar marshals die de wedstrijd mee in goede banen willen leiden. Meld je aan via office@ypresrally.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait