DS E-TENSE PERFORMANCE WINT DE INNOVATION AWARD OP CHANTILLY ARTS &ÉLÉGANCE RICHARD MILLE 2022

  • Na een succesvol testprogramma van meer dan 3.000 kilometer heeft DS E-TENSE PERFORMANCE de Innovation Award gewonnen op de Chantilly Arts &Élégance Richard Mille 2022.
  • DS Automobiles droeg bij aan een prachtige dag in de tuinen van Château de Chantilly met DS 3 CROSSBACK, DS 4, Nieuwe DS 7 en DS 9, evenals klassieke DS- en SM-modellen.

 

Ontworpen als een high-performance laboratorium, werd DS E-TENSE PERFORMANCE gecreëerd door DS PERFORMANCE na het winnen van twee rijders- en twee teamstitels in het Formule E-kampioenschap.

Tijdens het eerste testprogramma heeft de DS E-TENSE PERFORMANCE al meer dan 3.000 kilometer afgelegd en een tijd van 0 tot 100 km/u van 2,0 seconden genoteerd! Na deelname aan de 6Þ Chantilly Arts &Elégance Richard Mille, DS E-TENSE PERFORMANCE ontving de Innovation Award en prees de technologie en stilistische vooroordelen.

De aandrijflijn bestaat uit twee elektromotoren met een totaal vermogen van 600 kW (250 kW vooraan en 350 kW achteraan), wat overeenkomt met 815 pk en 8.000 Nm koppel aan de wielen. Deze twee motoren zijn rechtstreeks afgeleid van de DS PERFORMANCE-ontwikkelingen in de Formule E en tonen een uitzonderlijke efficiëntie.

De batterij is een van de fundamentele onderdelen van het zeer krachtige DS E-TENSE PERFORMANCE laboratorium. Hij is erg klein en ondergebracht in een carbon-aluminium composiet envelop ontworpen door DS PERFORMANCE, gelegen in een centrale achterste positie. Het verbergt een innovatieve chemie en een meeslepend koelsysteem voor cellen, op gespannen voet met de huidige technologie. Deze batterij maakt fasen van acceleratie en regeneratie tot 600 kW mogelijk en maakt het mogelijk om nieuwe wegen te verkennen voor toekomstige generaties productievoertuigen.

De voorkant onthult een nieuw gebied voor expressie in plaats van de grille. Deze behandeling toont het logo van DS Automobiles in een driedimensionaal effect – zoals een vitrine – met een speciale welkomstsequentie. Aan beide zijden combineren de nieuwe dagrijverlichting flair en technologie met ongekende finesse om de verlichting een breed bereik te geven. De combinatie bestaat uit 800 LED’s. Twee camera’s in plaats van koplampen maken de visuele identiteit van de DS E-TENSE PERFORMANCE compleet, terwijl ze de verwerving van nuttige gegevens voor dit bewegende laboratorium mogelijk maken.

De carrosserie ondersteunt de aerodynamische lijnen en vertoont een kevereffect interferentiekleur. Afhankelijk van de buitenomstandigheden en de kijkhoek ontwikkelt het kleurgevoel zich en produceert het een opvallend contrasterend effect met de glanzend zwarte oppervlakken die zich uitstrekken tot aan de motorkap. De 20-inch wielen zijn voorzien van een aerodynamisch profiel met unieke inzetstukken.

De cockpit vergist zich aan de kant van de efficiëntie. Kuipstoelen en een Formule E-stuurwiel geven een high-performance gevoel. Comfort en aandacht voor detail komen ook tot uiting in de speciale zwart lederen bekleding.

De SM Mylord Cabriolet Chapron uit 1972 maakte deel uit van het erfgoed van DS Automobiles en ontving ook de FFVE Special Award for Originality tijdens de Chantilly Arts &Élégance Richard Mille van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *