Aston Martin DBR22 uitgeroepen tot best of show Concours d’Elegance op Chantilly Arts &Elegance Richard Mille

26 september 2022, Chantilly, Frankrijk: Aston Martin viert een winnend weekend nu het uitzonderlijke nieuwe Aston Martin DBR22-designconcept is uitgeroepen tot Best of Show op de gerespecteerde Chantilly Arts &Elegance Richard Mille – die de felbegeerde Concours d’Élégance Award claimt.

Amper een maand na zijn wereldwijde debuut op de prestigieuze Monterey Car Week, demonstreert de spectaculaire DBR22 – een door V12-motoren tweezits touringcars gebouwd ontwerpconcept dat is gemaakt om de buitengewone bloedlijn van open-cockpit sportracers van het merk te vieren – zijn belang al met de headline-grabbing overwinning in Frankrijk.

Bekroond door juryleden Anne Asensio, Design Experience Vice President bij Dassault Systems; Cyril Duval, Groepsadviseur van Le Point; en Michael Bock, voormalig hoofd van Mercedes-Benz-Classic, de blauwe riband Best of Show Concours d’Élégance titel weerspiegelt de onmiddellijke en significante impact van het Aston Martin-designconcept op de luxe autowereld.

De overwinning is de eerste voor Aston Martin sinds de oprichting van dit Concours d’Élégance in 2014 en betekent een belangrijke prestatie voor het historische Britse merk.

De creatie van het DBR22-ontwerpconcept is de nieuwste in een lange reeks buitengewone projecten die vakkundig worden afgehandeld door de eigen op maat gemaakte divisie Q by Aston Martin, die dit jaar een decennium viert van het bouwen van exclusieve auto’s voor ’s werelds meest veeleisende klanten en een volledig nieuw lichaam van de ontwerpers van Aston Martin toont. De uitzonderlijke coach-gebouwde vorm is gemaakt van een minimaal aantal carrosseriepanelen om een gebeeldhouwde, gespierde aanwezigheid te leveren. Het resultaat: een soepele en moeiteloze mix van uitzonderlijk drama en elegantie, met verschillende unieke ontwerpkenmerken.

Marek Reichman, Executive Vice President en Chief Creative Officer bij Aston Martin: “Het voor het eerst winnen van het Chantilly Concours d’Élégance met ons DBR22-ontwerpconcept is zonder twijfel een speciale eer voor Aston Martin.

“Wat voor ons belangrijk was in het ontwerp van DBR22 was om een toekomst in het hier en nu uit te drukken. De jury heeft duidelijk onze inspanningen erkend om de oppervlakken, proporties en vormen te ontwikkelen en nieuwe wegen in te slaan met deze auto.

“Door geavanceerde processen, technologieën en materialen te combineren, zijn we erin geslaagd om onze racelijn te moderniseren en een nieuwe stamboom te creëren. De DBR22 is een warmbloedige, volbloed Aston Martin sportwagen vol snelheid, wendbaarheid en temperament waarvan wij geloven dat deze de basis zal vormen voor onze iconen van morgen.”

Chantilly Arts et Elégance 2022
Peter Auto
© Alexis GOURE

Chantilly Arts et Elégance 2022
Peter Auto
© Alexis GOURE
Chantilly Arts et Elégance 2022
Peter Auto
© Alexis GOURE

Welkom bij Aston Martin – Kies uw favoriete markt | Aston Martin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *