ALPINE A110 R FERNANDO ALONSO, EEN ZEER BEPERKTE EN EXCLUSIEVE REEKS

32 EXEMPLAREN EN EEN GEPATENTEERDE INNOVATIE

 

De nieuwe Alpine A110 R wordt aangeboden in een beperkte reeks “Fernando Alonso”, voor een extra exclusieve touch en unieke sensaties op het circuit. Deze versie plukt de vruchten van de expertise en de ontwikkeling van de tweevoudig wereldkampioen Formule 1.

 

Een esthetiek met de signatuur van Alonso

Deze reeks is exclusief verkrijgbaar in de kleur Bleu Racing Mat van de A522 Formule 1. In samenwerking met Fernando Alonso werd de harmonie van koetswerkkleuren gewijzigd voor nog meer sportiviteit. De motorkap en de achterklep in carbon zijn gedeeltelijk gelakt, respectievelijk in de kleuren Bleu Racing Mat en Noir Profond van het koetswerk, terwijl ze hun carbonlook volledig behouden bij de A110 R. De achterkant van de wagen is donkerder, met opvallende grafische elementen: de achterkant is zwart en de masten van de spoiler zijn zwart geanodiseerd. De remklauwen zijn dan weer oranje, een knipoog naar de kleuren van Fernando Alonso. Details zoals de grijze randen op de velgen, de blauw-oranje-gele vlag in de historische kleuren van de piloot op de achterzijruiten en de geverniste signatuur van Fernando Alonso herinneren aan deze unieke samenwerking en bieden meer exclusiviteit aan verzamelaars.

 

Een uitgesproken sportief karakter

Binnenin onderscheidt de Formule 1-piloot zich door een sportief karakter en een versterkte identiteit: het oranje van de piloot komt terug op de deurriemen en de stuurnaaf, die contrasteren met de microvezelsfeer in het interieur van de wagen. Het logo van Fernando Alonso geborduurd op de zetels en de blauw-oranje-gele vlag op de deurpanelen herinneren aan de samenwerking tussen Alpine en de piloot. Op de zonneklep is met laser een zin gegraveerd die zijn filosofie typeert: “There is more than one path to the top of the mountain” (“Er is meer dan één weg om de top te bereiken”).

Verstelbaar chassis, de touch van Fernando Alonso

De beperkte serie A110 R Fernando Alonso wordt geleverd met een specifiek regelsysteem waarmee de hoogte van het koetswerk en de stijfheid van de ophangingsveren gemakkelijk en snel kunnen worden aangepast. Dankzij een wig onderaan de veer wordt de positie van de veer in slechts enkele handelingen gewijzigd en kan de wagen 10 mm verlaagd worden voor gebruik op het circuit. Tegelijk wordt de stijfheid van de ophanging met 5% verhoogd. Een innovatie die gepatenteerd wordt door Alpine! Dankzij deze functie kunnen liefhebbers gemakkelijk de circuitafstelling kiezen die Fernando Alonso zelf heeft gevalideerd op het F1-circuit van Barcelona.

 

Een extra exclusieve touch

Een sportwagen ontwikkelen in samenwerking met een van zijn Formule 1-piloten is het ultieme bewijs van de passie van het merk Alpine voor sportiviteit en prestaties. Van deze beperkte reeks Fernando Alonso zijn 32 exemplaren verkrijgbaar als eerbetoon aan het aantal overwinningen van de Spaanse piloot in de discipline. Elk plaatje op de middenconsole draagt de naam van het circuit en het jaar van een van die overwinningen van de tweevoudig wereldkampioen. Ze zijn genummerd van 1 tot 32, in chronologische volgorde van de overwinningen. Een exclusieve touch die de liefhebbers zal bekoren.

De gelukkige kopers van deze zeer beperkte en exclusieve reeks krijgen een replica-racehelm van Fernando Alonso, ondertekend door de tweevoudig wereldkampioen.

 

 

OVER ALPINE

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die groeit uit tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Die sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Alpine Racing- en Alpine Cars-teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait