NIEUWE RENAULT AUSTRAL

Renault vernieuwt zijn SUV-aanbod met een ambitieus model: Nieuwe Renault Austral. Hij wordt een van de pijlers in de herovering van het C-segment, het hart van de wereldwijde automarkt. Nieuwe Austral sluit zich aan bij Renaults offensief in dit segment, dat werd ingeluid door Arkana en Mégane E-TECH Electric, en dat de traditie van ‘auto’s om in te leven’ een resoluut moderne dimensie geeft. Dat offensief, ‘la Nouvelle Vague’ of ‘de nieuwe golf’ gedoopt, heeft als doel het merk tot een referentie op het vlak van technologie, schone energie en diensten te maken.

Nieuwe Renault Austral sluit dan ook perfect aan bij het strategische plan ‘Renaulution’. Zijn naam, die zuiderse taferelen en weidse landschappen oproept, belooft grenzeloze mogelijkheden en bouwt voort op de genen van het merk. Een warm en modern merk ten dienste van zijn klanten, om hen een opgewaardeerde levenservaring te bieden.

In die optiek meet Nieuwe Austral zich een atletisch en hoogtechnologisch koetswerkdesign aan, dat alle stijlkenmerken van een SUV verenigt. Het gamma is opgebouwd rond drie afwerkingsniveaus: Equilibre, Techno en Iconic. Hij biedt ook als eerste Renault een sportieve Esprit Alpine-versie aan, verkrijgbaar op de twee hogere uitvoeringen.

Het hoogtechnologische en geraffineerde interieur van Nieuwe Austral heeft dan weer een comfortpeil waarmee hij niet moet onderdoen voor de gezinsmodellen die hun stempel op de geschiedenis van Renault hebben gedrukt. Als voornaamste blikvanger in het ruim bemeten en behaaglijke interieur, combineert het OpenR-scherm de weergave van gegevens op het dashboard met die van het navigatie- en multimediasysteem, dat de beste diensten en apps van Google omvat. In combinatie met het 9,3” grote head-up display bieden de twee grote schermen met een diagonaal van 12” een totale oppervlakte van bijna 1.000 cm2 voor een intuïtieve, meeslepende en geconnecteerde rijervaring.

De ultramoderne Nieuwe Austral kan uitpakken met 32 rijhulpsystemen, diverse MULTI-SENSE-instellingen en 4CONTROL Advanced, de derde generatie van de vierwielsturing ontwikkeld door Renault. Stuk voor stuk nuttige, proactieve en intelligente technologieën ten dienste van het comfort, het rijplezier en de veiligheid van de inzittenden.

Als eerste Renault die steunt op het CMF-CD-platform van de derde generatie, ontwikkeld door de Alliantie, biedt Nieuwe Austral een nieuwe, krachtigere en efficiëntere versie van het E-TECH ‘Full Hybrid’-systeem, evenals twee ‘Mild Hybrid’-benzinemotoren met 48V- en 12V-batterij. Dankzij deze uiteenlopende elektrificeringstechnologieën dekt het gamma alle toepassingen voor particulieren en wagenparken.

Nieuwe Austral loopt van de band in de ultramoderne fabriek van Palencia (Spanje) en wordt in alle fasen van zijn productie onderworpen aan strengere controles. Niets wordt aan het toeval overgelaten, van de materiaalkeuze tot de controle van de functies, de assemblage van de onderdelen en de lakkwaliteit. Met bijna duizend criteria die doorheen de genese van de wagen werden beoordeeld door zowel interne experts als een extern consumentenpanel, staan kwaliteit en duurzaamheid centraal in het lastenboek.

In België en Luxemburg zijn de bestellingen voor Nieuwe Renault Austral geopend sinds september 2022. De leveringen gaan vanaf december 2022 van start.

WWW.RENAULT.BE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait