DS AUTOMOBILES SLAAT DE HANDEN INEEN MET PENSKE AUTOSPORT EN VERWELKOMT STOFFEL VANDOORNE NAAST JEAN-ÉRIC VERGNE VOOR SEIZOEN 9 VAN DE FORMULE E!

  • Na het vestigen van een aantal records met zijn tweede generatie DS E-TENSE FE, werkt DS Automobiles samen met PENSKE AUTOSPORT voor de komende vier seizoenen van het ABB FIA Formula E World Championship
  • Het DS PENSKE Formule E Team kondigt een paar titelwinnende coureurs aan in regerend kampioen Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne, de enige tweevoudig kampioen in de geschiedenis van de sport, voor het seizoen 2022-23
  • DS Automobiles, een steunpilaar van de Formule E, begint aan het derde hoofdstuk van zijn geschiedenis in de volledig elektrische serie.

 

Op 14 augustus viel in Seoul het doek voor seizoen 8 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap, waarbij de tweede generatie auto’s zijn laatste ronden op de baan aflegde.

In de loop van het Gen2-tijdperk (2018-2022) zijn de elektrische eenzitters van DS Automobiles (DS E-TENSE FE) de best presterende in het veld geweest, met twee rijderstitels (2019 en 2020) en twee teamstitels (2019 en 2020). Het Franse team heeft in deze periode ook enkele andere indrukwekkende benchmarks neergezet: 10 raceoverwinningen, 15 polepositions en 28 podiumplaatsen.

Aan de vooravond van het competitieve debuut van de derde generatie auto’s, die sneller en efficiënter zal zijn, begint DS Automobiles aan een nieuw hoofdstuk van zijn Formule E-verhaal door samen te werken met een van de grootste namen in de autosport: PENSKE AUTOSPORT. Om deze nieuwe samenwerking af te trappen, gaat DS PENSKE Formula E Team seizoen 9 in met twee van de meest opvallende namen in het kampioenschap. Wereldkampioen Stoffel Vandoorne arriveert bij het team en zal naast de enige tweevoudig wereldkampioen in de FE-geschiedenis, Jean-Eric Vergne, racen. “JEV” blijft voor het vijfde opeenvolgende seizoen bij het Franse team, na een aantal overwinningen en podiumplaatsen te hebben verzameld sinds hij bij de selectie kwam.

Als eerste grote fabrikant die in 2015 deelnam aan de Formule E, zet DS Automobiles nu zijn avontuur voort in het 100% elektrische eenzitterkampioenschap, dat altijd een belangrijke incubator voor onderzoek en ontwikkeling is geweest. Wat het merk leert door zijn ervaring op stedelijke stratencircuits over de hele wereld voedt de verschillende teams die werken aan de ontwikkeling van huidige en toekomstige geëlektrificeerde voertuigen voor dagelijks gebruik op de weg.

Met PENSKE AUTOSPORT, Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne wil DS Automobiles meer wereldtitels veroveren en tegelijkertijd zorgen voor een overdracht van technologie naar zijn nieuwste wegcreaties, die vanaf 2024 uitsluitend afhankelijk zullen zijn van elektrische energie.

Thomas Chevaucher, directeur van DS Performance:

“De start van een nieuwe vereniging is altijd een groot moment en bij DS Performance staan we allemaal te popelen om dit nieuwe avontuur met PENSKE AUTOSPORT te beginnen. En we beginnen deze samenwerking op de best mogelijke manier door twee wereldkampioenen in het team te hebben! Dankzij Stoffel en Jean-Eric hebben we waarschijnlijk een van de beste line-ups en ook de snelste combinatie op de grid. Met de aandrijflijn en software-expertise van DS Performance bevinden we ons nu in een ideale positie om onze jacht op overwinningen en titels voort te zetten.”

Jay Penske, oprichter en eigenaar van PENSKE AUTOSPORT:

“We zijn verheugd om samen te werken met DS Automobiles, een iconisch automerk dat onze ambities deelt in het streven naar uitmuntendheid. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons team en iets waar we al jaren naar uitkijken. Samen zullen we de technologische grenzen verleggen in onze jacht op prestaties en overwinningen. Met wereldkampioen coureur Stoffel en tweevoudig kampioen Jean-Eric ben ik ervan overtuigd dat we een van de sterkste line-ups op de grid hebben!”

Stoffel Vandoorne, regerend wereldkampioen Formule E:

“Ik ben heel blij dat ik vanaf volgend seizoen bij DS PENSKE mag komen. Het is een grote verandering voor mij na vier jaar bij Mercedes, maar ik ben erg enthousiast om met het team te gaan werken. DS heeft in het verleden uitstekende resultaten behaald door twee keer de rijders- en teamstitels te winnen: het is een goed record en een waarvan ik hoop dat ik er snel aan kan toevoegen! Het is ook een groot genoegen om geassocieerd te worden met de enige tweevoudig kampioen in de Formule E. Ik geloof dat JEV en ik een van de sterkste line-ups zullen vormen voor seizoen 9. We zijn nu in volledige voorbereidingsmodus met de Gen3-auto en ik begin dit verhaal net met mijn nieuwe team, dus dit zijn twee spannende uitdagingen voor de komende jaren! Eén ding is zeker: ik kan niet wachten om weer op de rails te komen, te vechten om mijn wereldtitel te verdedigen en veel trofeeën te pakken!”

Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen in 2018 en 2019:

“Ik ben ontzettend blij om mijn avontuur met DS voort te zetten. Onze allereerste race samen dateert van 2015 en ik geloof dat onze vereniging een grote impact heeft gehad op de geschiedenis van de Formule E. Met DS en zijn briljante ingenieurs, die nu al een aantal jaren bij mij zijn, hebben we 28 podiums behaald, 10 overwinningen behaald en natuurlijk twee keer de rijders- en teamstitels gewonnen. In de loop van deze seizoenen heb ik een heel sterke relatie en vertrouwen opgebouwd met het team, zowel op menselijk als op sportief niveau. Ik kijk ook erg uit naar de samenwerking met PENSKE, een grote naam in de wereldsport, en naar het vormen van een solide rijderscombinatie met Stoffel. Vandaag begint een nieuw hoofdstuk voor het team en we gaan er alles aan doen om DS PENSKE op het hoogste niveau te presenteren. De Gen3-auto biedt ons nieuwe kansen om sterke prestaties op het circuit te blijven leveren en ik ben gemotiveerder dan ooit om voor nog meer titels te vechten!”

Béatrice Foucher, CEO van DS Automobiles:

“Met races die plaatsvinden in grote stedelijke omgevingen over de hele wereld en een koolstofneutrale certificering, is de Formule E een van de meest opwindende en vooruitstrevende competities in de wereldwijde autosport. Voor dit nieuwe tijdperk zijn we verheugd om onze samenwerking met PENSKE AUTOSPORT te bezegelen, een echte internationale referentie in de racewereld. We zijn ook erg trots om ons avontuur in de Formule E voort te zetten met onze DS-ambassadeur en tweevoudig kampioen Jean-Eric Vergne, evenals het verwelkomen van de regerend wereldkampioen Stoffel Vandoorne. Onze ervaring in de Formule E heeft ons geholpen om technologie over te brengen van onze raceauto’s naar onze dagelijkse straatauto’s, om onze klanten het beste product te bieden. Elektrificatie vormt sinds de oprichting de kern van de strategie van het merk. En omdat deze avant-garde geest diep in ons DNA zit, zullen we de grenzen blijven verleggen door vanaf 2024 alleen nog maar 100% elektrische auto’s te lanceren.”

DS Automobiles sleutelnummers in de Formule E:

  • 89 wedstrijden
  • 4 kampioenschapstitels
  • 15 overwinningen
  • 44 podia
  • 21 pole positions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait