4EVER TROPHY, wedergeboorte van een icoon

  • Renault onthult op het Autosalon van Parijs 2022 een moderne en elektrische herinterpretatie van zijn iconische Renault 4
  • Deze avontuurlijke showcar viert ook de 25e verjaardag van de solidaire 4L Trophy-raid
  • Hij blikt vooruit op de toekomstige 100% elektrische SUV voor het B-segment, die in 2025 op de markt komt.

Renault 4 is veel meer dan een auto, hij is een echt icoon. Ruim 8 miljoen exemplaren in meer dan 100 landen werden ervan verkocht, hij overschrijdt generaties en is al 60 jaar te vinden in alle lagen van de bevolking. Hij voelt zich thuis in zowel de stad als de meest afgelegen plattelandsgebieden en is veelzijdig: hij maakt het mogelijk om te werken, te reizen, te vervoeren enz.

Hij is bescheiden en trendy, chic en populair en heeft zowel mannen als vrouwen verleid.

De productie ervan stopte 30 jaar geleden, maar de ‘4L’ blijft op de voorgrond. Hij is een van de eerste youngtimers en 4L Trophy bewijst al 25 jaar lang zijn veelzijdigheid en uithoudingsvermogen. Daardoor wekt hij altijd sympathie op, vooral bij jongeren.

Na Renault 5 Prototype is de 4EVER Trophy-showcar die Renault op het Autosalon van Parijs 2022 onthult, de tweede elektrische herinterpretatie van een iconisch model in het kader van de Renaulution.

Renault put uit zijn roemrijke geschiedenis om zijn toekomst beter te elektrificeren.

De 4EVER Trophy-showcar roept herinneringen op. Onder het gespierde uiterlijk is zijn stilistische verwantschap met 4L duidelijk. De belangrijkste karaktertrekken van de originele wagen werden overgenomen:

– Het algemene silhouet is vanaf de eerste aanblik herkenbaar dankzij de aanwezige motorkap en de befaamde ‘hoekige achterkant’ tot aan de bumper

– De zijruit heeft de vorm van een afgerond trapezium (of ronde hoeken). Ze zit net boven het achterwiel

– Vooraan zijn de flanken naakt, zonder optiek of stilistische attributen

– De spatborden omsluiten de wielkasten volledig tot op de bumper

Deze ‘retro’ stijl vermengt zich harmonieus met de rest van de anders gesofisticeerde en technologische lijn.

De showcar heeft royale welvingen en een zeer gedetailleerde grille. De ‘ultratech’-verbindingen tussen koetswerklijnen en -vlakken zorgen voor precisie en moderniteit. De dakomlijsting kreeg dezelfde verfijnde behandeling.

“De 4L is een mythe. En mythen sterven nooit! Het is deze universele dimensie van de 4L, een auto waar iedereen van kan houden, die we vandaag willen herontdekken via een moderne en elektrische herinterpretatie van de Renault 4.  “Luca de Meo, CEO RENAULT S.A

Om 4Ever Trophy een modern karakter te geven, hebben we technologie en verfijning verwerkt in zijn vormen, zonder overbodige franjes. Al deze ingrediënten werden zorgvuldig uitgewerkt zodat het design zowel relevant is voor wie 4L en zijn geschidenis kent als voor de jongere  generaties”  Gilles Vidal, Directeur Design van Renault

EEN UNIEKE LICHTSIGNATUUR

4EVER Trophy is een moderne herinterpretatie van het typische horizontale radiatorrooster van Renault 4 met ronde lichten, voorzien van matrix-leds. Deze innovatieve stijlbenadering geeft hem een sterke identiteit. Ook de capsulevormige achterlichten zijn erg herkenbaar, ook al werden ze in een nieuw jasje gestoken. Ze vormen een ander sterk kenmerk van de historische 4L.

EEN LICHTE AVONTURIER DIE ZIJN HONGER NAAR ONTDEKKINGEN TOONT

Een elektrisch avontuur buiten de gebaande paden. Dat is wat de 4EVER Trophy-showcar van bij de eerste aanblik belooft met zijn avontuurlijke look. Zijn elektromotor verwijst naar het toekomstige seriemodel.

Het onderste deel van de 4Ever Trophy, gelakt in gun metal silver, is gemaakt voor het buitenleven. Deze showcar nodigt echt uit om op ontdekking te gaan en bevestigt zijn terreinkarakter zonder omwegen. Met zijn zilveren aluminiumkleur en magenta accenten op de riemen van de dakdrager, de schokdemperveren, de wielemblemen enz. trekt hij de kaart van een uitgesproken uitbundigheid.

Met zijn buggylook ademt 4Ever Trophy competitie uit. De sterk uitgeholde motorkap is uitgerust met een grote luchtuitlaat die de werking van de radiator in het centrale deel van de bumper optimaliseert. De vooroverhang werd erg klein gehouden om de terreincapaciteiten te optimaliseren.

Op de dakdrager in carbon bevindt zich een reservewiel, terwijl bovenaan de achterklep een schop en tractiematten werden geplaatst om het hoofd te bieden aan alle situaties.

Onderaan komen de massieve koetswerkbeschermers meer dan 20 cm voorbij de wielkasten. De grote koetswerkhoogte benadrukt de breedte van de wielen van 753 mm op 19″ velgen. De eveneens versterkte onderkant beschermt de batterij in het midden van het chassis.

Elk wiel van 4Ever Trophy is voorzien van een zichtbare compressor die het mogelijk maakt om de bandenspanning onmiddellijk te regelen vanuit het interieur.

Hoewel zijn ‘offroad’-roeping spectaculair tot uiting komt in zijn stijl, werd 4Ever Trophy ontworpen om zich overal zonder pretenties te vermaken. De elektrische 4L van morgen ambieert dezelfde veelzijdigheid als zijn voorganger sinds 1962.

EEN ELEKTRISCHE SUV VOOR HET B-SEGMENT, DIE IN 2025 OP DE MARKT KOMT

De 4EVER Trophy-showcar blikt vooruit op de toekomstige 100% elektrische SUV van Renault voor het B-segment die in 2025 op de markt zal komen. Deze toekomstige wagen voelt zich zowel in de stad als op het platteland in zijn sas.

Samen met de toekomstige Renault 5 zal hij het nieuwe CMF-BEV-platform voor elektrische voertuigen in het B-segment delen. Dit platform zal onovertroffen prestaties op het vlak van rijbereik, akoestiek en dynamisch gedrag mogelijk maken zonder het design van de wagen aan te tasten.

De positionering tussen de toekomstige Renault 5 en Renault 4 zal vergelijkbaar zijn met die tussen Clio en Captur. 4Ever Trophy en Renault 5-prototype belichamen de nieuwe golf op de Renault-stand van het Autosalon van Parijs.

Net als zijn voorganger zal de toekomstige wagen, waarvan 4Ever Trophy een voorsmaakje geeft, ‘Made in France’ zijn. Dankzij hun gemeenschappelijke karakter zullen alle voertuigen op een CMF BEV-platform geproduceerd worden in de Electricity-pool in het noorden van Frankrijk

TECHNISCHE FICHE RENAULT 4EVER TROPHY

Lengte: 4.160 mm

Breedte: 1.950 mm

Hoogte: 1.900 mm

Wielbasis: 2.570 mm

Banden voor- en achteraan:  255/55R19

Motor: 100% elektrisch met bobinerotor

WWW.RENAULT.BE

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait