DE TOEKOMST VAN ALPINE BEGINT MET ALPENGLOW

Welkom in de toekomst van Alpine. Een fascinerende toekomst, waarin Alpenglow een beeld schetst van de Alpine-modellen van morgen, zowel op de weg als op het circuit. Alpenglow is meer dan een concept car, het is een heus manifest van het merk, een grondlegger van zijn ambities en zijn ontwikkelingsplan, een symbool dat het Renaulution-project belichaamt vóór de komst van de drie volgende modellen van de ‘Dream Garage’. Een wagen die de strategie van Alpine belichaamt als constructeur van wagens voor de weg, als figuur in de autosport en als maatschappelijk verantwoord merk.

Alpenglow is een vector van emoties, creativiteit en elegantie, die de weg vrijmaakt voor uitmuntende auto’s en sportwagens en nieuwe duurzame oplossingen aankondigt, waaronder het gebruik van waterstof. Dit concept is de moeder van alle toekomstige Alpine-modellen dankzij zijn design, zijn technologie en zijn innovaties, allemaal met respect voor de geschiedenis van het merk. Hij behoudt de authentieke emoties van een Alpine, zowel op de weg als op het circuit. Neem plaats in de Alpines van morgen.

Het krachtige en royale design van Alpenglow doet denken aan toekomstige Alpines en aan onze visie op de autosport van morgen. Met technologie op basis van waterstof versterken we ons engagement voor een toekomst met schone emissies en nog steeds authentiek rijplezier.  Laurent Rossi, CEO van Alpine

Dat moet de sportiviteit van morgen zijn: nog steeds evenveel rijsensaties en -emoties bieden en tegelijkertijd streven naar schone emissies. Alpenglow vertegenwoordigt dit vernieuwende project voor Alpine. Hij luidt een nieuw tijdperk in dat gekenmerkt wordt door een sterk engagement op het vlak van duurzame ontwikkeling voor de autosport. Zijn design verwijst naar de competitiviteit die het merk sinds de begindagen in 1955 drijft. Hij springt in het oog met een kracht die lijkt op die van een komeet om een nieuw artistiek, intens, emotioneel object te onthullen. De voornaamste intentie van het merk Alpine werd op die manier onthuld: duurzame sportiviteit, complementariteit van schone emissieoplossingen (waaronder waterstof) voor zijn weg- en competitiegamma’s, maar ook een design waarbij de piloot één wordt met het interieur. De toekomst begint hier!

Een alchemie van natuurlijke elementen

De alchemie tussen Alpine en het verlangen naar een schonere toekomst staat buiten kijf. Alpenglow interpreteert zo een schone toekomst voor de racewagens van morgen, maar ook voor de nieuwe generaties Alpine-producten. ‘Groene’ waterstof is een van de oplossingen die het merk overweegt voor duurzame mobiliteit. De waterstofmotor stoot bij de verbranding vrijwel alleen waterdamp uit. Water wordt zo het belangrijkste element in het design van Alpenglow. Het benadrukt zowel zijn zuiverheid als zijn kracht.

Ook de gebruikte kleuren en materialen suggereren hoe de Alpines van morgen eruit zullen zien: modellen waar emotie en technologie samenkomen om van de rijervaring een unieke en authentieke ervaring te maken. Natuurlijke elementen en toestanden zoals vuur, water, ijs, wind en waterdamp inspireren dit object, dat indruk maakt met zijn royale vormen, zijn vloeiende en aerodynamische koetswerk en zijn zuivere uitstraling. Zijn design is dat van een wendbare en elegante wagen die zich gemakkelijk kan aanpassen aan een Alpine voor de weg of een Alpine voor de race.

De competitie, doordrongen van de geschiedenis van het merk, is altijd een centraal kenmerk gebleven in de realisatie van Alpenglow. Het exterieur doet denken aan de combinaties van wingsuit, de meest extreme bergsport. Twee driehoeken passen in elkaar en creëren zo een scherpe vorm voor uitzonderlijke sensaties.

Avant-gardistische naam die ‘morgen’ onthult 

Alpenglow, een naam die perfect bij hem past. Dit optische fenomeen, dat voor zonsopgang een roodachtig licht laat doorschemeren op de bergen, is ontegensprekelijk de missie van deze concept car: het moment verheerlijken waarop de revolutionaire vormen en technologieën van morgen worden onthuld en waarin het merk een glimp biedt op de volgende etappe, die van de toekomstige Alpine.

 

www.Alpine.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait