Alfa Romeo presenteert het erfgoedprogramma ‘Alfa Romeo Classiche’

  • Het erfgoedprogramma ‘Alfa Romeo Classiche’ biedt diensten om de geschiedenis van het merk te beschermen en te promoten in samenwerking met de Stellantis Heritage Dept
  • Het erfgoedprogramma omvat twee soorten certificaten en reparatie- en restauratieactiviteiten
  • Een nieuw, opnieuw ontworpen erfgoedgebied zal zijn debuut maken op de officiële website van Alfa Romeo, waar het merk gepassioneerde eigenaren verwelkomt die hun gewaardeerde voertuigen willen certificeren en restaureren

Het erfgoedprogramma ‘Alfa Romeo Classiche’, een reeks diensten met als doel de geschiedenis van het iconische Italiaanse merk te beschermen en te promoten, wordt gelanceerd op de 39e editie van ‘Auto e Moto d’Epoca’, Italië. Het programma biedt eigenaren een certificaat van oorsprong, dat sinds 2016 wordt aangeboden voor Alfa Romeo-auto’s, een certificaat van echtheid en

restauratiediensten.

Certificaat van Echtheid
Alfa Romeo certificeert, met de steun van de afdeling Erfgoed, de authenticiteit van een klassieke auto door deze in detail te analyseren en de productiegegevens en technische specificaties in de bedrijfsarchieven te verifiëren. Om deze certificering te verkrijgen, doorloopt elke auto een rigoureus inspectie- en evaluatieproces dat wordt uitgevoerd door het gespecialiseerde team, waarbij de authenticiteit van de auto, de componenten en de werking van de belangrijkste mechanische onderdelen worden geverifieerd. Het voertuig kan worden onderzocht op de Officine Classiche in Mirafiori, Turijn, of bij de klant thuis indien gewenst.

Het topmanagement van het merk neemt persoonlijk deel aan de commissie die historische auto’s beoordeelt en de certificering uitgeeft. De commissie wordt voorgezeten door Alfa Romeo CEO, Jean Philippe Imparato, en het hoofd van de afdeling Erfgoed, met de steun van het team van het Alfa Romeo Museum dat de productieregisters en alle technische documentatie bijhoudt die door de commissie wordt gebruikt om de informatie over de onderzochte auto’s te analyseren.

Certificaat van oorsprong
Alfa Romeo biedt de mogelijkheid om de geschiedenis van elke auto te ontdekken aan de hand van het chassisnummer. De service biedt een beoordeling aan de hand van de productieregisters van het merk en de afgifte van een certificaat dat het productiejaar en de originele configuratie van de auto certificeert: modelspecificaties, serienummer van de motor, originele exterieur- en interieurdetails.

Restauratieservice
Hetzelfde team dat de historische collectie verzorgt, is beschikbaar voor particuliere klanten, met diensten variërend van eenvoudig onderhoud tot complete moeren en bouten restauraties. Het deskundige team kan ondersteunen bij alles, van diagnose tot buitenrestauratie, reparatie van individuele mechanische en esthetische componenten en eindtests.

Jean Philippe Imparato – ALFA ROMEO CEO
“Alfa Romeo gaat door een belangrijke fase in zijn geschiedenis. De historische periode waar we doorheen gaan is een echte evolutie. De toekomst van het merk omvat zeer ambitieuze doelen gericht op het herdefiniëren van het concept van sportiviteit in de 21e eeuw, terwijl het trouw blijft aan zijn DNA. Bij het plannen voor de toekomst is ons erfgoed altijd onze belangrijkste inspiratiebron. Voor ons is het Alfa Romeo Classiche erfgoedprogramma bedoeld om ons historische auto-erfgoed te verbeteren door de authenticiteit van vintage Alfa Romeo’s te certificeren en nieuw leven te blazen aan prachtige voorbeelden die autoliefhebbers over de hele wereld nog steeds boeien en prikkelen.”

Een speciale ruimte voor eigenaren van tijdloze iconen op de officiële Alfa Romeo-website
Het merk zal op zijn website een gebied introduceren dat is gewijd aan het nieuwe erfgoedprogramma ‘Alfa Romeo Classiche’ waarmee eigenaren van historische auto’s informatie kunnen vinden over de aangeboden diensten. Eigenaren kunnen alle informatie en ondersteuning vinden die nodig is om hun speciale en gepersonaliseerde programma rechtstreeks vanaf de website van het merk te starten.

 

www.alfa-romeo.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait