Nieuwe lichtgewicht sportwagen: Porsche 911 Carrera T

Stuttgart. Porsche voegt een nieuwe telg aan de 911-familie toe met de lichtgewicht sportwagen, de 911 Carrera T. De letter “T” staat voor touring en beschrijft modellen die een puristische rijervaring bieden met een uitzonderlijk sportieve uitrusting. De standaard 911 T is voorzien van een handgeschakelde zevenversnellingsbak. Een achttraps PDK is ook beschikbaar. De achterbank is weggelaten. Met een PASM-sportonderstel met 10 mm-verlaging en verminderde isolatie is de nieuwe 911 Carrera T het toonbeeld van purisme en opwindend rijplezier. Je voelt het op kronkelende berg- en landwegen – en je hoort het ook. Het geluid van de zescilinder boxermotor is nu een nog opvallender verschijning in het interieur.

Standaard met PASM sportonderstel en Sport Chrono pakket
De nieuwe 911 Carrera T past tussen de 911 Carrera en de 911 Carrera S. De Carrera T neemt zijn biturbomotor met 283 kW (385 pk) en 450 Newtonmeter koppel, die de sportwagen in 4,5 seconden van nul naar 100 km/u en naar een topsnelheid van 291 km/u accelereert, van de instap 911. De standaarduitrusting van de Carrera S met een handgeschakelde transmissie wordt aangevuld met Porsche Torque Vectoring (PTV) met een mechanisch sperdifferentieel achter. De 911 Carrera T wordt ook standaard geleverd met het Sport Chrono-pakket en het PASM-sportonderstel (-10 mm) – kenmerken die alleen de Carrera T biedt in combinatie met de 385 pk sterke motor. Dit is als optie verkrijgbaar in de 911 Carrera S. Op verzoek kan de Carrera T ook worden besteld met de optionele achterasbesturing, die normaal gesproken ook is gereserveerd voor modellen vanaf de Carrera S en hoger.

T-specifieke uitrustingskenmerken omvatten 20- en 21-inch Titanium Grey Carrera S-wielen voor en achter, respectievelijk met 245/35 (voor) en 305/30 (achter) banden. De 911 Carrera T wordt ook standaard geleverd met het GT-sportstuur, sportuitlaatsysteem en Sportstoelen Plus (vierweg, elektrisch). Met een gewicht van slechts 1.470 kg is de 911 Carrera T met een handgeschakelde transmissie de lichtste serie 911 met de instapmotor, die 35 kg lichter is dan de 911 Carrera met een standaard achttraps PDK. In de 911 Carrera is de handgeschakelde transmissie niet meer leverbaar. Naast de weggelaten achterbank en verminderde isolatie, scheren lichtgewicht glas en een lichtgewicht batterij nog meer gewicht af.

Toerwagenconcept succesvol over verschillende modellijnen
De “T” in de modelaanduiding van de Porsche 911 Carrera T staat voor touring en gaat terug tot de homologatie van de 911 T als toerwagen in 1968. Deze eerste 911 T werd aangeboden tot 1973 en in 2017 blies Porsche de puristische 911-variant nieuw leven in met de 911 Carrera T van de 991-generatie. Sindsdien is het concept van de uitgeklede, maar uitzonderlijk sportieve setup met succes naar andere modellijnen gebracht met de 718 Cayman T, de 718 Boxster T en de Macan T.

Exclusieve details van binnen en van buiten
Aan de buitenkant onderscheidt de Porsche 911 Carrera T zich van de rest van de modellijn met Dark Grey accentuerende details. Contrasterende elementen zoals de boven- en onderbekleding op de buitenspiegels, de nieuwe deurlogo’s en de achterlogo’s, en de sierlijsten op de grille van de achterklep zijn voorzien van Agate Grey. De voorruit heeft ook een grijze toptint. De uitlaatpijpen van het sportuitlaatsysteem zijn in hoogglans zwart. IkDit alles geeft de nieuwe 911 Carrera T een nog extravertere en dynamischere uitstraling.

De sportiviteit van de auto wordt in het interieur onderstreept door de standaard viervoudige Sportstoelen Plus. Decoratieve sierlijsten in matzwart en decoratieve inleg in hoogglans zwart ronden het T-interieur af. Klanten die op zoek zijn naar nog meer onderscheidend vermogen kunnen kiezen voor het optionele Carrera T-interieurpakket. In dit geval krijgen ze extra veiligheidsgordels in de contrasterende kleuren Slate Grey of Lizard Green. Hetzelfde geldt voor de decoratieve stiksels, het 911-logo in reliëf in de hoofdsteunen en de strepen in het midden van de stoel. De vloermatten bieden ook het logo en de stiksels in de contrasterende kleuren Lizard Green en Slate Grey als optie.

Kleine maar voortreffelijke selectie van opties en kleuren
De 911 Carrera T biedt optionele Adaptive Sports Seats Plus (18-voudig, elektrisch) en de nog sportievere en uitzonderlijk lichte full kuipstoelen met Race Tex-stoelcentra. Het Carrera T interieurpakket wordt aangeboden met een optioneel verlengd lederen interieur. De armleuningen op de deurpanelen en middenconsole zijn ook van leer, samen met de bovenste delen van het dashboard en de bekleding van het deurpaneel.

De nieuwe 911 Carrera T is verkrijgbaar in de vier effen kleuren Zwart, Wit, Guards Red en Racing Yellow en in de vier metallic afwerkingen Deep Black, Gentian Blue, Ice Grey en GT Silver. Beschikbare speciale kleuren zijn Chalk, Ruby Star Neo, Carmine Red, Shark Blue en Python Green. Kopers van de 911 Carrera T hebben ook de mogelijkheid om het Paint to Sample-programma te gebruiken, dat lakwerk in meer dan 110 beschikbare kleurtinten biedt.

De Porsche 911 Carrera T gaat in februari 2023 naar de dealers en is nu te bestellen. De prijs in Duitsland begint bij € 123.845 inclusief btw en landspecifieke apparatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait