Podium Advanced Technologies heeft de 20e Automobili Amos Lancia Delta Futurista voltooid

Pont-Saint-Martin, 21 oktober 2022 – De laatste Delta Futurista in de gelimiteerde serie van 20 restomod voertuigen geproduceerd door Podium Advanced Technologies is klaar om geleverd te worden.

De Lancia Delta Integrale is een icoon vande jaren 1980, een instituut voor alle autoliefhebbers. Na het winnen van 10 wereldtitels in het WRC en 6 constructeurstitels, trok het zich in 1995 terug uit de autosport.  Automobili Amos heeft met Podium Advanced Technologies de mythe weer tot leven gebracht met een beperkte serie van 20 eenheden in een ‘restomod’-sleutel.

De restomod is een synthese tussen de restauratie van een originele historische auto en zijn moderniseringmet nieuwe technologieën en prestaties.  Het project van Automobili Amos was om de Lancia Delta Integrale 16-kleppenauto’s uit 1990 om te vormen tot hypertechnologische ‘futuristische’ auto’s, maar met de onmiskenbare stijl van de Deltone.

Podium Advanced Technologies heeft elk van de 20 auto’s + 1 eerste prototype  ontworpen, ontwikkeld en uiteindelijk geassembleerd.

Elk van deze modellen heeft een carrosserie die bijna volledig van koolstofvezel is gemaakt en een motor met een vermogen van 330 pk. De mechanica is volledig herwerkt en gemoderniseerd, met een nieuwe motor, nieuwe intercooler, inlaat en uitlaat. De versnellingsbak en het differentieel zijn versterkt, terwijl de ophanging, remmen en wielen volledig nieuw zijn.

Elke auto is uniek en is aangepastaan de  eisen van de klant en de wettelijke homologaties op de weg in de verschillende landen van bestemming.  Elke auto heeft op maat gemaakte lak en interieurs: van de historische Martini-livery tot de elegante Verde Brinzio en meer excentrieke kleuren, tot unieke koolstofvezeloplossingen voor de achterbank.

“De levering van de20e Lancia Delta Futurista is een belangrijke mijlpaal. – aldus Luca Ciancetti, Head van het Road Car and Motorsport team bij Podium Advanced Technologies – Het is een project dat in 2017 van start is gegaan en dat ons al enkele jaren bezig houdt. Het leveren van nummer 20 is een beetje als het sluiten van de cirkel. Bovendien ontwerpen en ontwikkelen we normaal gesproken eenmalige prototypes; dit was de eerste keer dat we een beperkte serie bouwden. Gesterkt door deze ervaring zijn we klaar voor nieuwe uitdagingen.

Eugenio Amos, oprichter van Automobili Amos: “Het was een groot genoegen om aan deze prachtige maar gecompliceerde reis te beginnen met Podium Advanced Technologies als mijn metgezel. Wat ik het meest waardeerde aan dit bedrijf is de menselijkheid: eerst mensen en dan professionals. Zonder hen hadden we deze kleine maar belangrijke mijlpaal niet bereikt. Na afloop  van het Futurista-project hebben we besloten om het avontuur met Podium Advanced Technologies voort te zetten met een nieuw project: dit is het bewijs van hoe tevreden we zijn over de samenwerking. Dank aan alle medewerkers die door de jaren heen in ons en in onze ideeën hebben geloofd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait