De Ardeca Ypres Rally terug in het British Rally Championship 2023

De Britten keren na drie jaar terug naar Ieper

Na twee uitzonderlijke edities in het FIA World Rally Championship, keert de Ardeca Ypres Rally in 2023 terug naar zijn traditionele datum eind juni, meer bepaald op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni. De wedstrijd telt niet alleen mee voor het Belgisch rallykampioenschap, maar ook voor het British Rally Championship.

Door de wereldwijde gezondheidscrisis en de kwaliteit van de organisatie, had Club Superstage de voorbije twee seizoenen de eer om een manche van het FIA World Rally Championship te organiseren. Zoals verwacht, staat de Ardeca Ypres Rally 2023 niet meer op de kalender van het Wereldkampioenschap. De gevraagde fee is financieel voor de organisatie onbetaalbaar zonder overheidssteun.

Toch zal de Ardeca Ypres Rally op 23 en 24 juni weer een unieke affiche presenteren.

“De Ardeca Ypres Rally zal op 23 en 24 juni de derde manche zijn van het British Rally Championship,” vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. “Van 2017 tot 2019 waren de Britten ook al te gast in Ieper. We zijn blij dat ze dit jaar terug naar Ieper komen, want het leverde telkens een boeiende strijd op tussen de Belgische en Britse toppers, zowel in de hoofdklasse Rally2/R5 als bij de jongeren met Rally4’s. Ieper is trouwens de enige manche op de kalender van het Brits kampioenschap die buiten Groot-Brittannië wordt verreden.”

Reece Tarren, de manager van het British Rally Championship, is al even enthousiast. “We presenteren een kalender van 7 manches die elk hun eigen karakter hebben. We bezoeken de vier naties binnen het Verenigd Koninkrijk: Ierland, Schotland, Engeland en Wales. Daarnaast was het de bedoeling om langere en zwaardere wedstrijden op de kalender te zetten, om de uitdaging voor de rijders groter te maken. Daar past de Ardeca Ypres Rally zeker bij. Het snelle, smalle parcours op asfalt is heel uitdagend. Een mooie challenge voor onze BRC-piloten.”

We mogen ons dus weer opmaken voor een “BRC versus BRC” strijd op 23 en 24 juni 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait