Opel Astra wint Gouden Stuurwiel 2022

  • Beste auto tot € 50.000,-: nieuwe Astra en Astra Sports Tourer
  • Opel wint voor derde keer op rij Gouden Stuurwiel
  • Jubileum: overwinning van dit jaar is 20e Gouden Stuurwiel voor Opel
Der neue Opel Astra

Rüsselsheim. De nieuwe Opel Astra heeft het Gouden Stuurwiel 2022 gewonnen. De Astra en Astra Sports Tourer wisten zowel de lezers van AUTO BILD en BILD am SONNTAG als de jury van experts te overtuigen. De nieuwste generatie van de compacte bestseller verslaat sterke concurrenten met deze overwinning in de categorie ‘Beste auto tot € 50.000,-1.

Daarmee viert Opel ook meteen een bijzondere reeks successen met de nieuwe Astra. Met het Gouden Stuurwiel 2022 heeft de fabrikant de prijs voor het eerst drie keer op rij gewonnen. In 2020 sleepte de Opel Corsa-e2 de prijs in de wacht en vorig jaar de Opel Mokka-e3.

“De nieuwe Opel Astra is echt een schot in de roos”, zegt Florian Huettl, CEO van Opel, tijdens de ceremonie van het Gouden Stuurwiel 2022 in Berlijn. “Onze nieuwe generatie compacte middenklasser is niet alleen overtuigend, maar ook spannend, zeker als plug-in hybride. We zijn verheugd dat de lezers van AUTO BILD en BILD am SONNTAG, de jury en het redactieteam dat ook zo zien.”

“De nieuwe Astra heeft zijn klasse verhoogd, want hij heeft alle kwaliteiten die nodig zijn voor succes in dit segment. Een groot display, een ruime bagageruimte en keuze uit verschillende aandrijflijnen – en dat alles op één platform. Als dat nog niet overtuigend is, probeer dan eens de ergonomische stoelen”, aldus Tom Drechsler, hoofdredacteur en Managing Director Automotive bij de BILD Group.

Aandacht voor detail: Astra combineert gedurfd en puur design met technologie

De Astra en Astra Sports Tourer zijn niet alleen dynamischer dan ooit, maar met het nieuwe merkgezicht, de Opel Vizor en de volledig digitale en intuïtieve Pure Panel-cockpit zetten ze ook de standaard in hun klasse. Toptechnologieën van de nieuwe Astra zijn de nieuwste versie van de adaptieve en verblindingsvrije Intelli-Lux LED® Pixel Light koplampen met in totaal 168 LED-elementen. Daarnaast bieden de AGR-gecertificeerde ergonomische zetels uitstekend comfort. Met een systeemvermogen van 133 kW (180 pk) en een hoog koppel van 360 Nm biedt de geëlektrificeerde Astra plug-in hybride ook veel rijplezier. De vijfdeurs accelereert van nul naar 100 km/u in slechts 7,6 seconden. Bovendien is de Astra met deze aandrijflijn voor het eerst lokaal emissievrij.

Opel en het Gouden Stuurwiel: de 20 winnaars uit Rüsselsheim

De Opel Astra is de nieuwste toevoeging aan een steeds langere lijst van Gouden Stuurwiel-winnaars van Opel. De onderscheiding, die sinds 1976 wordt uitgereikt door BILD am SONNTAG van uitgeverij Axel Springer (sinds 2009 in samenwerking met AUTO BILD) is al twintig keer door de Duitse autofabrikant gewonnen. Het begon in 1978 met de Opel Senator A, twee jaar nadat de prijs in het leven was geroepen.

Voor de overwinning van het Gouden Stuurwiel spelen de lezers van AUTO BILD en BILD am SONNTAG een grote rol. Zij stemmen op de nieuwe auto’s en bepalen zo hun favorieten voor iedere categorie. Op het DEKRA Lausitzring-circuit in Duitsland onderwerpt een vooraanstaande jury van journalisten, coureurs en andere auto-experts de finalisten volgens het AUTO BILD-testschema aan verschillende criteria.

Gouden Stuurwiel Opel Palmares:

Jaartal Model
1978 Opel Senator A
1979 Opel Kadett D
1981 Opel Ascona C
1982 Opel Corsa A
1984 Opel Kadett E
1987 Opel Senator B
1990 Opel Calibra
1994 Opel Omega B
1995 Opel Vectra B
1999 Opel Zafira A
2001 Opel Vectra C
2005 Opel Zafira B
2009 Opel Astra J
2010 Opel Meriva B
2012 Opel Zafira Tourer
2015 Opel Astra K
2017 Opel Ampera-e
2020 Opel Corsa-e
2021 Opel Mokka-e
2022 Opel Astra L

 


[1] AUTO BILD uitgave 45/2022 en BILD am SONNTAG uitgave 46/2022, categorie “Beste auto tot 50.000 euro”.

[2]  AUTO BILD en BILD am SONNTAG uitgave 45/2020, categorie “Stadsagens”

[3] AUTO BILD uitgave 45/2021 en BILD am SONNTAG uitgave 46/2021, categorie “Beste auto tot 25.000 euro”, inclusief ecologische bonus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait