Lamborghini Squadra Corse kondigt Romain Grosjean aan als officiële fabrieksrijder bij Iron Lynx Team

Ex-F1- en IndyCar-coureur debuteert tijdens 24 uur van Daytona 2023 met Huracán GT3 EVO2 voor LMDh-debuut in 2024

Sant’Agata Bolognese, 6 december 2022 – Lamborghini Squadra Corse is verheugd om de komst van Romain Grosjean als officiële Lamborghini Factory Driver vanaf 2023 aan te kondigen. De ervaren voormalig Formule 1-coureur zal ook een belangrijk radertje zijn in de ontwikkeling van het Lamborghini LMDh-project, dat in 2024 debuteert.

De Zwitserse Franse coureur, die de afgelopen twee seizoenen in de IndyCar Series heeft geracet, zal zijn fabrieksdebuut maken tijdens de 24 uur van Daytona aan boord van een Lamborghini Huracán GT3 EVO2, gerund door Iron Lynx, naast collega Lamborghini Factory Drivers Andrea Caldarelli en Mirko Bortolotti. Grosjean zal ook deelnemen aan verdere endurance-evenementen gedurende het seizoen 2023, met een volledig programma dat te zijner tijd wordt aangekondigd.

Naast zijn GT3-programma volgend jaar zal Grosjean zich ook bij Caldarelli en Bortolotti voegen als testrijder voor de LMDh-auto van Lamborghini Iron Lynx, waarmee het in 2024 zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship en imsa WeatherTech Sports Car Championship.

Grosjean, geboren in Genève maar onder een Franse licentie, bracht negen seizoenen door in de Formule 1 en behaalde 10 podiumplaatsen. Hij reed voor Renault, Lotus en Haas voordat hij in 2021 overstapte naar de IndyCar Series in de VS. Grosjean is een veelzijdige coureur en heeft in de loop der jaren een aantal junior single seater titels op zijn naam staan, hij won de Formule 3 Euroseries in 2007, AutoGP in 2010 en de GP2 Series in 2011. Hij heeft ook in GT’s geracet en won een race bij zijn FIA GT1-wereldkampioenschapsdebuut in Abu Dhabi in 2010 en nam deel aan de 24 uur van Spa in hetzelfde jaar.

Iron Lynx, dat eigendom is van het Zwitserse bedrijf DC Racing Solutions Ltd, wordt het partner Lamborghini-team in het FIA World Endurance Championship en IMSA WeatherTech Sportscar Championship. Iron Lynx en Lamborghini zullen ook nauw samenwerken met PREMA Engineering, dat zijn 30-jarige expertise op het gebied van kampioenschapswinst zal gebruiken.

Over de laatste stap in zijn carrière zei Grosjean: “Allereerst is het een eer om bij Lamborghini te komen werken, het is zo’n iconisch merk voor iedereen die van auto’s houdt, inclusief ikzelf en mijn kinderen. Bovendien ben ik erg enthousiast over twee dingen: de eerste is starten in Daytona met de GT3 die zeer succesvol is geweest in Daytona en een heel goed team zoals Iron Lynx en teamgenoten om me heen, dus dat wordt een leuke ontdekking voor mezelf. En dan, later in het jaar, het ontwikkelen van de nieuwe LMDh, een prachtige auto – ik heb het geluk dat ik hem heb gezien – en een ongelooflijk project in uithoudingsvermogen. Het wordt een zeer spannende categorie met alle constructeurs die eraan komen. Nu Lamborghini zo’n succesvol merk is, hoop ik dat we het in de toekomst goed kunnen doen.”

Lamborghini Head of Motorsport Giorgio Sanna voegde hieraan toe: “We zijn erg trots om Romain Grosjean te verwelkomen in de Lamborghini-familie, voor deze nieuwe en opwindende periode in de geschiedenis van Squadra Corse. Hij is een coureur met een enorme hoeveelheid ervaring in verschillende categorieën door de jaren heen en zal in staat zijn om veel waarde toe te voegen aan zowel ons GT3-programma, maar nog belangrijker, ook de ontwikkeling van onze LMDh-auto. Ik kijk ernaar uit om Romain op de baan te zien in Daytona, wat hopelijk het begin zal zijn van een zeer succesvolle samenwerking in de toekomst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait