Het ultieme collector’s item: Mercedes-Maybach presenteert de limited S-Klasse Haute Voiture

 De Mercedes-Maybach S-Klasse Haute Voiture is een doorontwikkeling van het in mei gepresenteerde, gelijknamige conceptmodel

·      De Mercedes-Maybach Haute Voiture is de belichaming van de essentie van het merk: de combinatie van de mooiste materialen en uitmuntend vakmanschap

·      Het op haute couture geïnspireerde model is leverbaar in een strikt gelimiteerde oplage van 150 exemplaren

·      Een gelimiteerde tassencollectie zal vanaf begin 2023 verkrijgbaar zijn in de Maybach Icons of Luxury boetieks en in de online store

Mercedes-Maybach S-Klasse Haute Voiture 2022; Mercedes-Maybach S 680 (WLTP-Kraftstoffverbrauch kombiniert: 14,3 ‑13,4 l/100 km; CO₂-Emissionen kombiniert: 326-304 g/km);WLTP-Kraftstoffverbrauch kombiniert: 14,3 ‑13,4 l/100 km; CO₂-Emissionen kombiniert: 326-304 g/km*
Mercedes-Maybach S-Class Haute Voiture 2022; Mercedes-Maybach S 680 (WLTP combined fuel consumption: 14.3‑13.4 l/100 km | combined CO₂ emissions: 326‑304 g/km);WLTP combined fuel consumption: 14.3‑13.4 l/100 km | combined CO₂ emissions: 326‑304 g/km*

De limited special edition Mercedes-Maybach S-Klasse Haute Voiture is een collector’s item voor speciale gelegenheden. Het design, dat in mei voor het eerst als concept werd gepresenteerd, is doorontwikkeld met nieuwe, zorgvuldig op elkaar afgestemde details. Mercedes-Maybach presenteerde het nieuwe model voor het eerst tijdens een evenement in Dubai op 12 december 2022. Het voertuig werd in aansluiting op een gecureerde modeshow van het lokale couturehuis Atelier Zuhra onthuld in aanwezigheid van VIP-gasten, media en influencers.

“De royale uitrusting en de exclusieve designelementen maken de Mercedes-Maybach S-Klasse Haute Voiture tot een van de meest extravagante modellen die we ooit hebben gemaakt – hij is de ultieme belichaming van ‘sophisticated luxury’. Onze klanten hebben toegang tot een uiterst ambitieuze levensstijl. We wilden dit tot uitdrukking brengen door een absoluut begerenswaardig voertuig te creëren en materialen te gebruiken die nog nooit eerder in een Mercedes-Maybach zijn toegepast.”

Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz Group AG

“De tot 150 exemplaren gelimiteerde Mercedes-Maybach S-Klasse Haute Voiture luidt een nieuw hoofdstuk van onovertroffen exclusiviteit voor het merk in. Onderdeel van onze filosofie is om van tijd tot tijd strikt gelimiteerde, opzienbarende collector’s items uit te brengen. Daarmee versterken we de positie van Maybach als luxepionier. Tegelijkertijd creëren we unieke ervaringen die de verwachtingen van onze klanten overtreffen.”

Daniel Lescow, Hoofd Mercedes-Maybach Mercedes-Benz Group AG

De limited special edition betreft een Mercedes-Maybach S 680 (brandstofverbruik gecombineerd: 14,3 – 13,4 l/100 km WLTP, CO₂-emissie gecombineerd: 326-304 g/km WLTP). Typisch voor Maybach en de merkfilosofie ‘sophisticated luxury’ biedt het model een holistische zintuiglijke ervaring. Met de combinatie van het beste vakmanschap, zorgvuldig geselecteerde materialen en exquise details creëert de Mercedes-Maybach Haute Voiture een nieuw niveau van elegantie en exclusiviteit – handmade in het eigen ‘Atelier’, de fabriek in Sindelfingen. De voertuigen zijn genummerd van 1 tot 150, de nummers zijn gegraveerd op een plaquette in de middenconsole.

Op maat gemaakt design geïnspireerd door haute couture

In lijn met het conceptmodel Haute Voiture wordt het exterieur van de productieversie gekenmerkt door een exclusieve tweekleurige lak: een combinatie van nauticblauw metallic aan de bovenkant en een lichte, glinsterende rosékleur aan de onderkant alsmede velgen in nauticblauw metallic. Een andere highlight is de animated omgevingsprojectie: bij het openen van de portieren verschijnen er animated Mercedes-Maybach patterns met behulp van led-techniek, die de instap voor en achter elegant verlichten.

Het exterieur is vertaald naar het interieur door de toepassing van donker nauticblauwe en roségouden tinten, aangevuld met elementen in kristalwit en glanzend opaalwit. Het interieur getuigt van grote liefde voor details en onderstreept perfect de haute couture -inspiratie. De hoogwaardige, mode-geïnspireerde bouclé-stof vormt een rode draad door het gehele model. De stof is uitgevoerd in de tinten blauw, beige, roségoud en goud, dat ook terugkomt in de stoelbekleding en kussens. Accenten in kristalwit leder op de consoles, portieren en sierkussens ‘omarmen’ de passagiers. De vloermatten zijn gemaakt van linnen en mohair. Roségoudkleurige champagneflûtes passen harmonieus in het totaalbeeld van het ruime achtercompartiment, net als de haute voiture-plaquettes in de portieren. Ook de blauwe lederen piping in de consoles is nieuw.

MBUX visualiseert het gevoel van catwalk-glamour

Het MBUX infotainmentsysteem haakt in op de bijzondere exclusiviteit van het interieur. Fonkelende glitterwolken en talrijke accenten in glinsterend roségoud benadrukken de catwalk-sfeer. In het profielkeuzemenu wordt de bestuurder begroet met een magnoliabloesem en sprankelende deeltjes. De twaalf verschillende avatars zijn getooid met mooie accessoires en elegant gekleed, bijvoorbeeld in smoking of avondjurk.

Om de bijzondere ervaring compleet te maken, wordt de S-Klasse Haute Voiture geleverd met een speciale car cover met Maybach- en Haute Voiture-logo en een handgemaakte box die net als het voertuig is genummerd van 1 tot 150. De box bevat een schaalmodel en een sleutelhanger.

Exclusieve tassencollectie geïnspireerd op Mercedes-Maybach Haute Voiture

De productieversie komt ook met een tassencollectie, die begin 2023 in de Maybach Icons of Luxury boetieks en in de online store worden verkocht. De in verschillende stijlen en maten en in beperkte oplage verkrijgbare tassen zijn eveneens handgemaakt van geselecteerde materialen die ook in het interieur van het voertuig worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait