DS AUTOMOBILES OP HET AUTOSALON VAN BRUSSEL

Verfijning is een kwestie van karakter. En de nieuwe DS 7 heeft er heel veel van. Aan de voor- en achterzijde zijn de lijnen scherper en meer gestructureerd, om beter in het oog te springen. De grille is vergroot en wordt omgeven door een bijzonder expressieve lichtsignatuur met de DS LIGHT VEIL, een wereldprimeur bestaande uit een dagrijlicht en vier verticale lichtlijnen bestaande uit 33 LED’s. In combinatie met de DS PIXEL LED VISION 3.0 modules wordt de lichtstroom geoptimaliseerd. De krachtige en gelijkmatige lichtopbrengst heeft een bereik tot 380 m (grootlicht).

Donkere metallisatie

Ook de achterzijde is nieuw, met LED-verlichting in de vorm van schubben en een nieuw donker metallic design. Er zijn nieuwe 19-inch wielen ontworpen, evenals glanzend zwarte raamlijsten en dakrails.

Natuurlijke spraakherkenning

Aan boord is het infotainmentsysteem een van de belangrijkste nieuwigheden van de nieuwe DS 7, met de integratie van het DS IRIS SYSTEM. Deze oplossing beschikt over een herziene, volledig configureerbare, responsieve en vloeiende interface met natuurlijke spraakherkenning. Een nieuw groot 12″ touchscreen met hoge resolutie maakt het mogelijk om alles binnen handbereik te beheren.

Camera-gestuurde demping

De nieuwe DS 7 beschikt ook over technologieën voor meer comfort en gemoedsrust, zoals DS ACTIVE SCAN SUSPENSION en DS NIGHT VISION. DS ACTIVE SCAN SUSPENSION is een cameragestuurd dempingssysteem dat volledig nieuw is in het segment. Het past elk wiel onafhankelijk aan de oneffenheden van het wegdek aan. Met DS NIGHT VISION scant een infraroodcamera de weg en de berm om fietsers, voetgangers en dieren tot op 100 meter afstand te detecteren. De bestuurder ontvangt de informatie in de nieuwe digitale handset met hoge resolutie, samen met een specifiek signaal in geval van gevaar.

Semi-autonoom rijden

De veiligheid wordt vergroot door DS DRIVER ATTENTION MONITORING en het semi-autonome rijsysteem van niveau 2, DS DRIVE ASSIST. DS DRIVER ATTENTION MONITORING analyseert het aandachtsniveau van de bestuurder met behulp van twee camera’s. DS DRIVE ASSIST kan het stoppen en opnieuw starten van het voertuig beheren zonder tussenkomst van de bestuurder.

Drie hybrides, één diesel

De E-TENSE-technologie, tweevoudig Formule E-kampioen, vormt het grootste deel van het gamma van de nieuwe DS 7, met 225 pk in tweewielaandrijving, 300 pk in vierwielaandrijving en 360 pk in vierwielaandrijving. Voor de versie met 360 pk wordt de Grand Touring gedachte ondersteund door een specifieke ontwikkeling van DS PERFORMANCE. Het chassis is 15 mm verlaagd, de sporen zijn breder (+24 mm vooraan, +10 mm achteraan) en de voorremmen hebben een diameter van 380 mm met remklauwen met vier zuigers, getekend DS PERFORMANCE. Op de 360, 300 of 225 versies is elk hybride systeem gekoppeld aan een nieuwe 14,2 kWh batterij met een laadtijd van ongeveer 2 uur op een 7,4 kW terminal.

Het motorenaanbod wordt gecompleteerd door een BlueHDI 130 dieselversie met een achttrapsautomaat. Zijn gemiddelde brandstofverbruik is 5,5 liter/100 km en zijn CO2-uitstoot bedraagt 143 g/km.

 

Nieuwe DS3: verleidelijk en geïnspireerd

Post-production : Astuce Productions

De nieuwe DS 3 volgt de DS 3 CROSSBACK op met keuze uit twee motoren: elektrisch of benzine. Zijn nieuwe gezicht drukt robuustheid, dynamiek en elegantie uit door de stilistische codes van de rest van het DS-gamma over te nemen. Het vergrote radiatorrooster met diamanttips wordt omgeven door LED-koplampen bestaande uit drie modules voor een scherpe uitstraling. DS MATRIX LED VISION met intelligent grootlichtmanagement is als optie verkrijgbaar. In profiel behoudt de nieuwe DS3 zijn kenmerkende signatuur met de typische haaienvin en verzonken deurgrepen. De achterzijde is gestroomlijnd en benadrukt de lichten en de achterklep met een zwart gelakte afwerking.

Exclusieve sfeer

Aan boord maakt de nieuwe DS 3 gebruik van Franse luxe knowhow om een exclusieve sfeer te creëren. Het leder, met name het nappaleder met Art Leather patina afwerking, het Alcantara, en details zoals de “parelstiksels” of de Clous de Paris guilloché behandeling, dragen allemaal bij aan het unieke karakter van het interieur. De bestuurdersstoel is uitgebreid met een nieuw stuurwiel dat bedieningselementen voor bestuurdersassistentie en infotainmentknoppen combineert, samen met schakelpeddels voor automatische transmissies. Een nieuw 10,3″ high-definition centraal scherm is nu standaard met specifieke integratie van het nieuwe infotainmentsysteem DS IRIS SYSTEM.

400 km bereik

Elektrisch of benzine: de nieuwe DS 3 biedt de keuze. De E-TENSE-versie maakt gebruik van de Formule E-knowhow van het merk om een opmerkelijke efficiëntie te bereiken. De aandrijflijn ontwikkelt 156 pk en 260 Nm koppel bij een spanning van 400 volt. De nieuwe 54 kWh batterij maakt snel opladen, een grotere actieradius (tot 400 km) en een langere levensduur mogelijk. De ingebouwde lader ontvangt standaard 100 kW gelijkstroom (0 tot 80% in 25 minuten) en 11 kW wisselstroom (0 tot 100% in 5 uur).

DS E-TENSE PERFORMANCE, driving future

 

Het DS E-TENSE PERFORMANCE prototype werd ontworpen als een zeer krachtig laboratorium, bedoeld om de ontwikkeling van technologie voor de volgende DS Automobiles ontwerpen te versnellen. De DS E-TENSE PERFORMANCE, bedacht, ontwikkeld en gemaakt door DS Performance na het winnen van de titels van hun Formule E team en coureurs gedurende twee opeenvolgende seizoenen, is gebaseerd op een chassis van koolstof, dubbele elektromotoren met 600 kW (815 pk) en een vierwiel aangedreven transmissie. Het chassis, de aandrijfeenheid en de batterij introduceren innovatieve oplossingen, getest om de ontwikkeling van toekomstige generaties 100% elektrische E-TENSE productiemodellen te stimuleren. DS E-TENSE PERFORMANCE onthult indicatoren voor het ontwerp van toekomstige DS Automobiles modellen, vooral met zijn voorkant.

De energietransitie gaat door

 

Vanaf zijn lancering heeft DS Automobiles elektrificatie centraal gesteld in zijn strategie met de verkoop van een 100% geëlektrificeerd gamma sinds 2019. Via de 100% elektrische DS 3 E-TENSE, DS 4 E-TENSE, DS 7 E-TENSE en DS 9 E-TENSE plug-in hybrides met 225 tot 360 pk is elke DS voorzien van een geëlektrificeerde emissiearme krachtbron. Vanaf 2024 zal elk nieuw model van het merk 100% elektrisch zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait