Jeep op de Brussels Motor Show 2023

Nieuwe Avenger : 100% elektrisch, 100% Jeep

Met een lengte van 4,08 m is de nieuwe Avenger compact: 16 cm korter dan de Renegade ! Een ruim interieur interieur, zowel voor de inzittenden als voor hun bagage. En met zijn zeer korte overhangen voor en achter wordt zijn présence op de weg nog versterkt. Maar wat de Avenger echt onderscheidt, is zijn volledig nieuwe elektrische aandrijflijn voor blijvend rijplezier, zowel op als naast de weg.

De elektrische unit van 400 volt is de eerste die wordt gelanceerd door Emotors, een joint venture tussen Stellantis en Nidec Leroy-Somer Holding. Hij levert 115 kW of 156 pk en een maximumkoppel van 260 Nm. De nieuwe 54 kWh batterij, eveneens geproduceerd door Stellantis, biedt een hoge energiedichtheid. Het batterijpakket bestaat uit 17 modules en 102 lithium-ioncellen en biedt een actieradius van 400 km in de WLTP-cyclus, die kan worden uitgebreid tot 550 km in de stadscyclus.

Het opladen van de nieuwe Avenger is uiterst eenvoudig. Met een 100 kW DC-kabel aangesloten op een openbare snellader duurt het slechts drie minuten om een traject van 30 km af te leggen, en 24 minuten om de accu’s van 20 tot 80 procent op te laden. Met een 11 kW AC-kabel aangesloten op een Wallbox of een openbaar laadstation is het mogelijk om in 5,5 uur op te laden(van 0 tot 100%).

Jeep Avenger 4×4 Concept : de ultieme uitdrukking van de legendarische capaciteiten van Jeep, versterkt door elektrificatie

De 4×4 Concept belichaamt de geest van “Concentrated Freedom” van de nieuwe Jeep Avenger en combineert design, vermogen en innovatie in een compacte vorm. Deze oogstrelende, leuke en onderscheidende nieuwkomer wordt toegevoegd aan Jeeps komende 4xe modellenreeks.

Aan de buitenkant heeft de 4×4 Concept trekhaken, spatborden en een bredere spoorbreedte, en is hij uitgerust met bredere, blootliggende en agressievere banden. Om de capaciteiten van de Jeep Avenger verder te verbeteren, is de oploophoek verbeterd tot 21 graden, de afloophoek tot 34 graden en de uitbreekhoek tot 20 graden, dankzij de bodemvrijheid die nu meer dan 200 mm bedraagt.

 

De voorkant profiteert van extra bescherming, met dikkere bekleding, en extra geïntegreerde koplampen om de zichtbaarheid ’s nachts te verbeteren.

De Avenger 4×4 Concept is de ultieme uitdrukking van de legendarische capaciteiten van Jeep, die zijn versterkt door elektrificatie, een combinatie die betekent dat klanten kunnen genieten van nog meer off-road capaciteiten, meer plezier en meer vrijheid terwijl ze in bijna stilte rijden.

Nieuwe Grand Cherokee 4xe : het beste van twee werelden

Met zijn plug-in hybride technologie is de Nieuwe Jeep Grand Cherokee 4xe de meest efficiënte, technologisch geavanceerde en luxueuze Grand Cherokee ooit. En dat alles zonder zijn buitengewone off-road capaciteiten op te offeren. Deze vijfde generatie Grand Cherokee is gebaseerd op een volledig nieuwe architectuur en biedt een gecombineerd vermogen van 380 pk en een royaal koppel van 637 Nm. Dit belet hem niet om tot 51 km in volledig elektrische modus af te leggen op stadswegen.

Met drie rijmodi – hybride, elektrisch en e-save – is de Grand Cherokee 4xe ontworpen om ongeëvenaarde off-road capaciteiten en zelfverzekerde rijdynamiek te bieden. Dankzij Quadra-Drive II 4×4 aandrijfsystemen, Quadra-Lift luchtvering en het Selec-Terrain tractiemanagementsysteem – dat keuze biedt uit vijf rijmodi: Auto, Sneeuw, Zand/Modder, Rots en Sport – behoudt de Grand Cherokee de legendarische 4×4-capaciteiten van het merk Jeep.

 

Compass en Renegade e-Hybrid : 15% minder brandstofverbruik

De Compass en Renegade e-Hybrid maken gebruik van een hybride systeem dat bestaat uit een nieuwe 1,5-liter viercilinder turbomotor met 130 pk en 240 Nm koppel, gecombineerd met een zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling. De aandrijving omvat een geïntegreerde 48-volt elektromotor met 15 kW (20 pk) en een koppel van 55 Nm – gelijk aan 135 Nm bij de versnellingsbak – die de wielen ook kan aandrijven als de verbrandingsmotor is uitgeschakeld. De nieuwe versies bieden tot 15% minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot dan de vorige benzinemodellen.

Het remsysteem van de nieuwe Renegade en Compass e-Hybrid omvat het Intelligent Braking System, dat een ‘automatische herlaadfunctie’ bevat die gebruik maakt van gemengd regeneratief remmen om de terugwinning van kinetische energie te maximaliseren. In de praktijk kunnen beide modellen alleen elektrische energie gebruiken bij het wegrijden, in de file of bij het parkeren.

Deze twee nieuwe modellen voegen zich bij de 4xe plug-in hybride versies van de Compass en Renegade, en zijn volledig in lijn met Jeeps ambitie om wereldleider te worden op het gebied van elektrificatie van SUV’s.

Het Merk Jeep

Met meer dan 80 jaar legendarisch erfgoed is Jeep het authentieke SUV-merk dat off-road capaciteiten, vakmanschap en veelzijdigheid biedt aan mensen die buitengewone reizen willen maken. Het merk Jeep nodigt uit om ten volle van het leven te genieten door een breed gamma voertuigen aan te bieden die eigenaars een gevoel van veiligheid en zekerheid blijven geven om elke reis met vertrouwen aan te vatten. Het Jeep-gamma in Europa omvat de Avenger, Renegade, Compass, Wrangler 4xe, Gladiator en Grand Cherokee 4xe.

Jeep Wave, een vooraanstaand loyaliteits- en klantenzorgprogramma voor de hele Jeep line-up, zit vol met exclusieve voordelen en privileges om Jeep merkeigenaren de grootst mogelijke aandacht en toegewijde ondersteuning te bieden, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De off-road capaciteiten van het legendarische merk Jeep worden versterkt door een wereldwijd elektrificatie-initiatief dat de 4xe omvormt tot een nieuwe 4×4, als onderdeel van de visie van het merk om tot emissievrije vrijheid te komen. Alle voertuigen van het merk Jeep zullen tegen 2025 een geëlektrificeerde variant aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait