CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

  • Citroën OLI : het concept-manifest voor de eerste keer op een salon !
  • Citroën ë-C4 : succesmodel in het elektrische C-Hatchback segment
  • Citroën Nieuwe ë-C4 X : de uiterst comfortabele cross-coupé
  • Citroën Nieuwe C5 Aircross Plug-In Hybrid : présence en generositeit
  • Citroën Nieuwe C5 X Plug-In Hybrid : comfort met hoofdletter “C”
  • Citroën AMI : de “Ami” van de Belgen, een waar mobiliteitsfenomeen
  • Citroën C3 : het populairste model in België (*)
  • Citroën ë-Berlingo electric : geëlektrificeerde vrijetijdsbesteding
  • Citroën ë-Berlingo Van electric : gemoedsrust voor professionals (*)

 

 

(*) Deze modellen worden niet tentoongesteld op de Brussels Motor Show 2023

 

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid. Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt een nieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën. Het nieuwe logo is moderner, grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanaf medio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerd worden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten, werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023. Deze verandering gaat gepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingen voor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: “Nothing moves us like Citroën”.

 

 

Copyright Arnaud TAQUET @ Continental Productions

 

 

1. CITROËN OLI : HET CONCEPT-MANIFEST VOOR DE EERSTE KEER OP EEN SALON !

 

Het Autosalon van Brussel 2023 wordt de eerste show waar de concept Oli te zien zal zijn. Als een waar manifest vol intelligente ideeën presenteert Oli zich als een routekaart voor elektrische en functionele mobiliteit om het dagelijks leven van iedereen in de nabije toekomst te verbeteren. Het is ook in die geest dat Citroën besloten heeft om geen papieren “huis-aan-huis” bladen meer te gebruiken voor zijn communicatie omtrent het Autosalon van Brussel. De wereld verandert, en het kappen van bomen om papier te drukken voor folders is misschien niet meer zo relevant…

Als ideeënlaboratorium op wielen streeft Oli naar het best mogelijke levenscyclusbeheer door gewicht en complexiteit te verminderen en gerecycleerde en recycleerbare materialen te gebruiken. Oli weegt niet meer dan een ton en heeft een bereik van 400 km, met een lager elektriciteitsverbruik dankzij een maximumsnelheid van 110 km/u en een oplaadtijd van 20 tot 80% in slechts 23 minuten.

Oli heeft ook vlakke motorkap-, dak- en kofferbodempanelen, gemaakt van gerecycleerd karton en uiterst resistent. Het is ook een elektrisch apparaat met intelligente capaciteit en vermogen om elektriciteit te schakelen naar het net, de woning of een accessoire.

 

 

2. ë-C4 : SUCCESMODEL IN HET ELEKTRISCHE C-HATCHBACK SEGMENT !

 

De Citroën ë-C4 biedt het ideale technologische compromis voor een elektrisch voertuig dat toegankelijk is en beantwoordt aan de behoeften van de klanten. De ë-C4 combineert een 50kWh batterij, die betaalbaarder en lichter is, met een DC laadvermogen van 100kW, waardoor de oplaadsnelheid beter is dan die van de meeste concurrenten. Met een autonomie van 357 km (WLTP-cyclus) maakt de ë-C4 het mogelijk om het hele jaar door dagelijkse ritten te kunnen maken en langere ritten met een gerust hart aan te pakken, dankzij de Free2Move Esolutions-applicatie waarmee de gebruiker zijn reis kan plannen. Oplaadpunten in de buurt van de route van de bestuurder kunnen eenvoudig worden gevonden. Er zijn ongeveer 300.000 compatibele oplaadpunten in Europa de dag van vandaag. In België is de ë-C4 de een echt succesnummer in het segment van de elektrische compacte hatchbacks.

 

 

3. NEW ë-C4 X : DE UITERST COMFORTABELE CROSS-COUPE

 

De nieuwe ë-C4 X trotseert de traditionele definities van compacte koetswerkvormen en biedt iets innovatiefs en onderscheidends: een design dat het elegante silhouet van een fastback combineert met de moderne allure van een SUV en de tijdloze verfijning en ruimte aan boord van een vierdeurs. Vooral de achterpassagiers voelen de voordelen dankzij de beste knie- en elleboogruimte in het segment. Ook de bagageruimte is royaal, met 510 liter en extra brede toegang. De voorzetels kunnen worden verwarmd, en zijn bovendien uitgerust met een massagefunctie, waardoor het gevoel van welzijn vertienvoudigd wordt.

Dankzij zijn soepele, aerodynamische vorm en efficiënte, emissievrije elektrische aandrijving biedt de ë-C4 X een actieradius tot 360 km in de WLTP-cyclus. Met 136 pk en 260 Nm onmiddellijk beschikbaar koppel is de aandrijving soepel, stil en dynamisch, met een tijd van 0 tot 100 km/u van 10 seconden en een topsnelheid van 150 km/u. Bij een openbaar laadstation, met een 100 kW DC-snellader, wordt de batterij opgeladen aan ongeveer 10 km/min, waarbij 80% van de lading in 30 minuten is voltooid. Met een 7,4 kW wallbox duurt het laden 7,5 uur met een enkelfasige voeding of slechts 5 uur met een driefasige voiding.

Copyright Quentin Decorps @ ContinentalProductions

 

 

 

4. NEW C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID : PRESENCE EN GENEROSITEIT

 

Met 260.000 aantal verkochte exemplaren sinds zijn lancering in 2018 onderscheidt de C5 Aircross zich in het uiterst competitieve segment van de compacte SUV’s dankzij zijn ruimte aan boord, modulariteit en ongeëvenaard comfort. De New C5 Aircross kapitaliseert op deze kwaliteiten en kreeg een meer zakelijke look mee. Visueel breder en imposanter dan zijn voorganger, wint de C5 Aircross aan présence dankzij zijn meer gestructureerde lijnen. De voorkant heeft een nieuw, meer rechtopstaande look, met een duidelijke LED-lichtsignatuur met een 3D-effect.

Deze opwaartse trend wordt weerspiegeld in het interieur, met een onberispelijke waarnemingskwaliteit, een 10″ touchscreen tablet, nieuwe Citroën Advanced Comfort zetels en een volledig vernieuwde middenconsole. Een comfortabele omgeving, geaccentueerd door de Progressive Hydraulic Stops ophanging, exclusief voor Citroën.

De Plug-in Hybrid motor (beschikbaar met 180 of 225 pk) in het hart van het gamma verhoogt het comfort aan boord dankzij de voordelen van elektrisch rijden voor dagelijkse ritten tot 55 km, en onbeperkte actieradius voor langere ritten dankzij de benzinemotor. Hij rijdt geruisloos en trillingsvrij, bij snelheden tot 135 km/u in elektrische modus en beschikt over een onmiddellijk koppel van 320 Nm, dat zorgt voor permanent comfort en dynamische acceleraties.

Copyright Julien Rocher @ Continental Productions

5. NEW C5X PLUG-IN HYBRID : COMFORT MET HOOFDLETTER “C”

 

De C5 X Plug-In Hybrid houdt het midden tussen een stationwagen, een berline en een SUV en biedt de Citroën Advanced Comfort Active Suspension, een combinatie van progressieve dubbele hydraulische bumpers en actieve dempercontrole. De inzittenden zijn perfect geïsoleerd van onregelmatigheden op de weg en kunnen genieten van de zachtheid van de Advanced Comfort-stoelen en de koninklijke bewoonbaarheid. Een echt “vliegend tapijt”. Vooraan brengt het grote multimediascherm bovenaan de middenconsole alle informatie op een intuïtieve en ergonomische manier samen. De kofferruimte is met 485 liter en zijn perfect bruikbare vorm een belangrijke bondgenoot voor lange reizen.

Met een lengte van 4,8 meter heeft de C5 X een kenmerkende visgraatvormige koplamp voor een resoluut moderne uitstraling. Het profiel is gedurfd, met een grote bodemvrijheid, grote wielen en een ogenschijnlijk aflopende achterklep. De C5 X is leverbaar met een PureTech 130pk benzine of een oplaadbare hybride van 180 en 225 pk en heeft een automatische 8-versnellingsbak. En ondanks zijn royale afmetingen is hij dynamisch op de weg (0 tot 100 km/u in 7,8 seconden in de Plug-In Hybrid versie) en behoudt hij een afgemeten eetlust. De kers op de taart is dat de Plug-In Hybrid versie tot 55 km elektrisch kan rijden.

 

 

 

6. AMI : DE ‘AMI’ VAN DE BELGEN, EEN WAAR MOBILITEITSFENOMEEN

 

De Citroën Ami heeft in België sinds zijn lancering in mei 2021 de grens van 1.000 bestellingen ruimschoots overschreden. Met een marktaandeel van 48% van de registraties van vierwielers in 2022 is het de populairste vierwieler in het Koninkrijk. De Citroën Ami is een van de oplossingen in het elektrische offensief dat Citroën sinds 2020 lanceert. De Citroën Ami is een populair fenomeen in België en daarbuiten. Met de Ami biedt Citroën een antwoord op de uitdagingen van de stedelijke mobiliteit, die meer dan ooit centraal staan in de zorgen en verwachtingen van de stadsbewoners. Ami is een individuele mobiliteitsoplossing waarmee mensen zich veilig kunnen verplaatsen in een gesloten, 100% elektrisch voertuig dat voor iedereen toegankelijk is. Om dit succes kracht bij te zetten, heeft Citroën onlangs een nieuwe versie gelanceerd, de My Ami Tonic, die levendig en vol energie is. My Ami Tonic is versierd met energieke en stimulerende grafische elementen om een ander facet van Ami’s karakter uit te drukken. De Citroën-vierwieler heeft altijd al een groot vermogen tot personalisering en accessorisering gehad, en vormt voor elke klant een buitengewoon speelterrein om een Ami naar zijn of haar beeld te creëren.

De Ami familie is ook gegroeid met de komst van de utility versie, My Ami Cargo, een innovatieve economische oplossing op de markt, elektrisch, ultracompact en ontworpen om te voldoen aan de nieuwe behoeften van professionals, van de levering van kleine pakjes over korte afstanden, in stedelijke gebieden tot verplaatsingen binnen de vestiging. Het succes van de Citroën Ami is gekoppeld aan een heel nieuw ecosysteem dat speciaal voor de Ami is ontwikkeld, te beginnen met het digitale traject dat de consument meeneemt van ontdekking tot online aankoop, via thuislevering of nieuwe distributiekanalen, naast de deelnemende Citroën-dealers, zoals geselecteerde Fnac-winkels. De Citroën Ami is een echt maatschappelijk fenomeen dat beantwoordt aan de nieuwe mobiliteitsaspiraties voor alledaagse lokale verplaatsingen door elektrisch, rijbewijsvrij en betaalbaar, comfortabel en veilig en stressvrij te zijn.  Innovatief in het moderne antwoord op de behoeften van klanten van alle leeftijden, onderscheidt het zich in het landschap en onderscheidt zich door een uniek karakter dat het onderscheidt van een traditioneel aanbod.  Rijden op een Ami is een manier om mobiliteit anders te benaderen, op een totaal ontspannen en speelse manier. Zijn ongewone en vrolijke silhouet maakt hem uniek in het straatbeeld.                                                            

Copyright Arnaud TAQUET @ Continental Productions

 

 

7. C3 : HET POPULAIRSTE MODEL IN BELGIE

 

Met 8.156 geregistreerde inschrijvingen in België tijdens de eerste elf maanden van 2022 is de Citroën C3 de populairste auto in het Koninkrijk. De compacte berlinevan Citroën wordt geprezen om zijn compacte afmetingen, waardoor hij gemakkelijk in de stad te gebruiken is, zijn hoog niveau van rijcomfort en zijn origineel, empathisch design. De Citroën C3 spreekt een groot aantal klanten in België aan, zowel particulieren als bedrijven.

 

8. ë-BERLINGO ELECTRIC : GEËLECTRIFICEERDE VRIJETIJDSBESTEDING

 

De ë-Berlingo is de ideale partner voor een actieve levensstijl en richt zich tot wie op zoek is naar een praktische en veelzijdige wagen met het extra comfort van een elektrische motor. De ë-Berlingo met een actieradius van 280 km heeft alle kenmerken van de Berlingo, zonder compromissen, dankzij een ruim en modulair interieur. Hij is leverbaar in twee lengtes voor maximaal zeven inzittenden en heeft drie onafhankelijke achterbanken, een Modutop hemelbekleding en een te openen achterruit.

 

 

9. ë-BERLINGO VAN ELECTRIC : GEMOEDSRUST VOOR PROFESSIONALS

 

De ë-Berlingo Van biedt een antwoord dat aangepast is aan de dagelijkse behoeften van professionals en biedt een grote bewegingsvrijheid in stedelijke omgevingen die steeds meer gereglementeerd worden, maar ook in voorstedelijke of landelijke gebieden, dankzij een actieradius tot 275 km. Met de voordelen van elektrisch rijden doet ë-Berlingo Van geen afbreuk aan de legendarische kwaliteiten van de Berlingo door nog steeds vier carrosserieconfiguraties, een nuttig volume tot 4,4 m3, een laadvermogen tot 800 kg en alle modulariteit van de Extenso-cabine te bieden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait