Lamborghini Super Trofeo: drie series op vier continenten voor 2023

Aziatisch kampioenschap keert na drie jaar terug als Europa historisch eerste European Le Mans Series-weekend markeert

Sant’Agata Bolognese, 20 december 2022 – Lamborghini Squadra Corse heeft de definitieve regionale Super Trofeo-kampioenschapskalenders voor het seizoen 2023 onthuld. Voor Lamborghini’s historische60e verjaardag zullen in totaal 18 ronden worden betwist in drie series en vier continenten bezoeken, terwijl de Lamborghini Super Trofeo Grand Finals zijn10e editie op Italiaanse bodem viert.

Het langstlopende Lamborghini one-make kampioenschap, Super Trofeo Europe, bevat een aantal wijzigingen voor het seizoen 2023. Het meest opvallend is een optreden op een ACO (Automobile Club de l’Ouest) weekend voor de eerste keer in de geschiedenis van het kampioenschap, op Imola tijdens het openingsweekend in mei. De volgende vier rondes vinden plaats op de gevestigde SRO Motorsports-ondersteuningsrekening, met Paul Ricard in Frankrijk voor ronde twee begin juni. Vervolgens gaat het vier weken later in het weekend van de 24 uur van Spa-Francorchamps naar het iconische Circuit-Francorchamps – het enige circuit dat op elke Super Trofeo Europe-kalender stond , voordat het na een jaar afwezigheid terugkeert naar de Nürburgring. Valencia, dat in 2016 de Grand Finals organiseerde, zal de voorlaatste ronde zijn voordat het laatste weekend van het jaar plaatsvindt in Vallelunga in Italië.

Aan de overkant van de vijver begint het11e seizoen van Lamborghini Super Trofeo North America half mei op een van de meest pittoreske circuits in de VS, Laguna Seca in Californië. De regionale serie zet zijn associatie met IMSA voort en gaat een maand later naar de staat New York voor de tweede ronde van het jaar in Watkins Glen. Na de zomervakantie organiseert Elkhart Lake in Wisconin begin augustus ronde drie voor het traditionele bezoek aan Virginia International Raceway, een regelmatige stop op het Noord-Amerikaanse schema sinds 2013. De laatste stop in de VS brengt Super Trofeo North America in september voor het eerst naar Indianapolis Motor Speedway voordat het zich aansluit bij de regionale serie in Vallelunga voor de seizoensfinale.

Na drie jaar aan de zijlijn maakt Lamborghini Super Trofeo Asia een welkome terugkeer op de one-make agenda en beschikt het over de meest geografisch diverse kalender van de drie continentale kampioenschappen voor 2023. Het seizoen begint op het circuit dat het allemaal begon voor de regio in 2012, Sepang in Maleisië, waar de allereerste ronde van Super Trofeo Asia plaatsvond. In juni staat er een nieuwe primeur op het programma met een bezoek aan The Bend Motorsport Park in Adelaide, Australië. Vervolgens, in juli, organiseert Fuji Speedway in Japan ronde drie voordat hij een ander nieuw circuit bezoekt, de Everland Speedway in Zuid-Korea die zijn eerste verschijning maakt. Voor de finaleronde in Vallelunga keert Super Trofeo Asia terug naar China voor het voorlaatste weekend in Shanghai.

Alle kampioenschappen komen samen op het circuit van Vallelunga aan de rand van Rome, Italië, voor de Lamborghini Super Trofeo Grand Finals die plaatsvinden tussen 18 en 19 november. Vallelunga heeft de Grand Finals twee keer eerder georganiseerd, in 2013 en 2013, en zal de eerste locatie worden die het voor een derde keer houdt.

Lamborghini Super Trofeo Europa

Ronde 1: Imola (Italië), 5-7 mei
Ronde 2: Paul Ricard/Le Castellet (Frankrijk), 2-4 juni
Ronde 3: Spa-Francorchamps (België), 29 juni-1 juli
Ronde 4: Nürburgring (Duitsland), 28-30 juli
Ronde 5: Valencia (Spanje), 15-17 september
Ronde 6: Vallelunga (Italië), 16-17 november

Lamborghini Super Trofeo Noord-Amerika

Ronde 1: Laguna Seca (Californië), 12-14 mei
Ronde 2: Watkins Glen (New York), 22-25 juni
Ronde 3: Road America/Elkhart Lake (Wisconsin), 4-6 augustus
Ronde 4: VIR (Virginia), 25-27 augustus
Ronde 5: Indianapolis (Indiana), 15-17 september
Ronde 6: Vallelunga (Italië), 16-17 november

Lamborghini Super Trofeo Azië

Ronde 1: Sepang (Maleisië), 5-7 mei
Ronde 2: The Bend (Australië), 9-11 juni
Ronde 3: Fuji (Japan), 14-16 juli
Ronde 4: Everland Speedway (Republiek Korea), 18-20 augustus
Ronde 5: Shanghai (China), 8-10 september
Ronde 6: Vallelunga (Italië), 16-17 november

Grote Finales 2023: Vallelunga (Italië), 18-19 november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait