Subaru op het 100e Autosalon van Brussel

  • Voorstelling Solterra MY2024
  • Lancering XV “Pure Plus”
  • Lancering Forester “Premium Black”
  • Lancering Outback “50 Yr AWD Edition”
  • Subaru 360 en 50 jaar All-Wheel Drive
  • Ongeziene Saloncondities

 

Zaventem, 20 December 2022 – Subaru laat de 100ste editie van het Autosalon van Brussel niet onopgemerkt voorbijgaan. De grote blikvanger op de stand van Subaru (Paleis 7) is ongetwijfeld de nieuwe 100% elektrische Solterra die de maximale score van vijf sterren behaalde in de meest recente Euro NCAP-veiligheidstest. Bovendien is de Solterra genomineerd voor Auto van het Jaar 2023. Daardoor zal de Solterra samen met alle overige finalisten ook te bewonderen zijn in Paleis 9 gedurende de ganse periode van het Autosalon.  Op 13 januari zal de jury van ‘The Car of the Year’-verkiezing de winnaar bekend maken.

Op het Autosalon krijgen de consumenten meteen de kans om de Solterra MY 2024 te bestellen. De belangrijkste wijziging bij dit nieuwe modeljaar is dat de Solterra voortaan wordt uitgerust met een 3-fasenaansluiting, waardoor deze efficiënter kan worden opgeladen. Daarnaast zal hij enkele andere kleine functionele wijzigingen ondergaan.

De Subaru Solterra is te bestellen met de keuze uit drie uitrustingsniveaus: Solterra, Sky Package en Two-tone Package. Dankzij efficiënte motoren, een geavanceerd aerodynamisch ontwerp en een vernuftig energiebeheer tonen de officiële WLTP-cijfers dat de Solterra met permanente All-Wheel Drive een actieradius heeft tot 465 km met een volledig opgeladen batterij, met een efficiëntie van 161 Wh/km. Voor de Solterra Sky Package (en het Two-tone Package) met 20 inch velgen bedraagt de officiële reikwijdte tot 414 km met een efficiëntie van 180 Wh/km.

Special editions en nieuwe uitrustingniveaus
Alle overige modellen krijgen een nieuwe speciale editie of een extra uitrustingsniveau. De Subaru XV 1.6 en de XV e-Boxer worden aangevuld met een nieuw uitrustingsniveau, de XV ‘Pure Plus’. Die XV krijgt een ander audio-systeem en kan genieten van een verwarmbaar stuur.

Bij de Forester wordt de nieuwe ‘Premium Black’-versie toegevoegd. Alle verchroomde elementen werden zwart gespoten, terwijl de lichtaluminium velgen werden vervangen door antracietkleurige velgen. Tenslotte wordt de Forester ‘Premium Black’ uitgerust met Harman Kardon speakers.

Ten slotte is het ook feest voor de Outback, want deze krijgt een “50 Yr AWD Edition”, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Subaru All-Wheel Drive systeem. Als basis hiervoor wordt de reeds standaard rijkelijk uitgeruste Outback Comfort verder voorzien van een centraal ingebouwd navigatiesysteem en automatisch sluitbare kofferklep voor extra gebruiksgemak. En uiteraard wordt ook een speciale badge ontwikkeld om hem te onderscheiden van de andere uitrustingsniveaus.

Subaru 360
Eén van de centrale thema’s op de 100ste editie van het Autosalon is technologie. En dat is net een van de kernwaarden van Subaru. Om de jarenlange expertise op het gebied van Onderzoek en Ontwikkeling, veiligheid en duurzaamheid in de kijker te zetten, zal Subaru ook de Subaru 360 op de stand plaatsen. Deze compacte tweedeurs was het eerste massaproductiemodel van het merk en werd gebouwd van 1958 tot 1971. Een echte eyecatcher voor de fans van het merk en oldtimers.

Saloncondities
Vanaf 1 december 2022 tot 28 februari 2023 pakt Subaru uit met heldere, ongeziene saloncondities. Op de Subaru XV, Forester en Outback worden kortingen toegekend van 10%, ongeacht het uitrustingsniveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *