Meer dan 20 titels voor Stellantis Motorsport!

2022 bleek een intens en lonend jaar te zijn voor Stellantis Motorsport: naast het hernieuwde succes van de verschillende promotieformules die wereldwijd worden gehouden, behaalden modellen uit het Stellantis Motorsport-assortiment ook overwinningen in vele kampioenschappen, wat nogmaals zijn onmiskenbare expertise in klantenraces bevestigt. In 2023 is het doel om deze indrukwekkende resultaten vast te houden, vooral met Yohan Rossel, Alejandro Cachon en Stéphane Lefebvre die deelnemen aan het WRC2.

 

  • Ontworpen en ontwikkeld om alle deelnemers in staat te stellen zich volledig achter het stuur te uiten, boden de Peugeot 208 Rally4 en Opel Corsa Rally4 hun coureurs de kans om een leidende rol te spelen in de Rally4-klasse, waarin ze in 2022 wereldwijd niet minder dan 14 kampioenschappen claimden.

 

  • De Rally4-klasse auto’s van Stellantis Motorsport, geprezen door zowel teams als coureurs, namen dit seizoen deel aan meer dan 2.000 rally’s. Sinds 2020 heeft Stellantis Motorsport meer dan 300 Rally4-auto’s aan haar klanten geleverd. Een cijfer dat niet alleen het succes van de Peugeot 208 Rally4 en de Opel Corsa Rally4 weerspiegelt, maar ook de veerkracht van de Stellantis Motorsport-teams in de uitdagende mondiale context.

 

  • De Citroën C3 Rally2, het vlaggenschipproduct in het Stellantis Motorsport-assortiment, heeft zich snel gevestigd als de wereldleider in zijn categorie, won zeven kampioenschappen en behaalde 94 regelrechte overwinningen op een breed scala aan evenementen in Europa, Latijns-Amerika en Canada. De C3 Rally2, onthuld in 2018, heeft een groot commercieel succes genoten met 115 modellen die zijn geleverd in Europa en Latijns-Amerika, een continent waar de C3 Rally2 voor de tweede keer dit jaar het NACAM-kampioenschap won en het Argentijnse rallykampioenschap met Marcos Ligato. In feite won de C3 Rally2 dit jaar elk kampioenschap waaraan het deelnam in Latijns-Amerika.

 

  • In 2023 zal Stellantis Motorsport zijn coureurs blijven ondersteunen in zijn internationale programma’s. Na dit jaar in de race te zijn geweest voor de wereldtitel, zal Yohan Rossel opnieuw de WRC2 aanpakken, met acht rally’s in een C3 Rally2 van PH Sport, omdat hij zijn duidelijke potentieel lijkt te bevestigen. Na de Rallye Monte-Carlo zal Rossel deelnemen aan rally’s in Kroatië, Portugal, Sardinië, Estland en Chili, evenals de nieuwe Central Europe Rally.

 

  • Alejandro Cachon, de getalenteerde Spaanse jongeling, zal ook deelnemen aan de WRC2 op een programma van zeven rally’s in de C3 Rally2 van het Sports &You-team, omdat hij wil blijven leren over rally’s op het hoogste niveau. 2022 Belgisch rallykampioen met de C3 Rally2, Stéphane Lefebvre zal een van de coureurs zijn die de uitdaging van Citroën aanvoert in het WRC2 van 2023 als hij terugkeert op het wereldtoneel met DG Sport. De snelheid en ervaring van de Fransman zal hem zeker bij de koplopers brengen.

 

  • Het technische team van Stellantis Motorsport bood teams van hoge kwaliteit ondersteuning en bood hen gedurende het seizoen ongeëvenaarde expertise op nationale en internationale evenementen, waardoor coureurs van voertuigen uit het Stellantis Motorsport-assortiment een leidende rol konden spelen in hun respectieve kampioenschappen. Ondertussen blijven de ingenieurs en technici van het ontwikkelingsteam van Stellantis Motorsport hun expertise en knowhow gebruiken om de Peugeot 208 Rally4, Opel Corsa Rally4 en vooral de Citroën C3 Rally2 voortdurend te verfijnen, wat opnieuw centraal zal staan in de ontwikkelingsstrategie van Stellantis Motorsport.

 

 

WAT ZE ZEIDEN…

Mayeul Tyl, Stellantis Motorsport Racing Shop Manager

“Stellantis Motorsport Racing Shop zet zich al enkele jaren in voor een strategie gericht op haar klanten en hun succes. Dit is terug te zien in de organisatie van onze activiteiten en ons distributienetwerk, maar ook in de kwaliteit van ons assortiment en onze dienstverlening. In 2022 werd deze verbintenis zwaar onder druk gezet door de zeer uitdagende industriële context, die iedereen in de autosportindustrie trof. Onze medewerkers toonden een grote flexibiliteit, vindingrijkheid en veerkracht om aan de eisen en marktverwachtingen te voldoen. We zijn erin geslaagd om gelijke tred te houden met de ongekende toename van het aantal rally’s dat door onze klanten wordt betwist. We waren in staat om een hoog leveringspercentage te handhaven – meer dan 120 nieuwe Rally4-auto’s werden aan klanten geleverd. We zijn er ook in geslaagd om de snelle groei van ons bedrijf in Latijns-Amerika te ondersteunen. Stellantis Motorsport Racing Shop en haar distributeurs zijn doorgegaan met het bieden van onfeilbare, veeleisende en hoogwaardige commerciële en technische ondersteuning. De vele sportieve prestaties van teams en rijders in Citroën C3 Rally2, Peugeot 208 Rally4 en Opel Corsa Rally4, zowel in Europa als in Latijns-Amerika, bevestigen het succes van deze aanpak. We werken onophoudelijk, met de belangen van onze klanten voorop, aan het verbeteren van onze producten en diensten in 2023.”

Didier Clément, Hoofd Customer Racing, Stellantis Motorsport

“Stellantis Motorsport customer racing, altijd trouw aan de geïmplementeerde strategie, blijft vertrouwen op zijn sterke fundamenten: zeer efficiënte, betrouwbare en betaalbare producten, de organisatie van voortdurend geprezen bekers van één merk en de ondersteuning van aanstormend talent. De Peugeot 208Rally4, Opel Corsa Rally4 en Citroën C3 Rally2 staan centraal in deze strategie. Onbetwistbaar succes behaald in alle opzichten in 2022, de #C3Rally2Family zal in 2023 opnieuw goed vertegenwoordigd zijn op het internationale toneel door Yohan Rossel, Alejandro Cachon en Stéphane Lefebvre, evenals in nationale kampioenschappen door Hugo Margaillan en Leo Roussel. – die allemaal door onze promotieformules zijn gekomen, onbetwiste leiders in de Rally4-markt, de Peugeot 208 en Opel Corsa zullen over de hele wereld blijven concurreren, waardoor hun coureurs de kans krijgen om de beste resultaten te behalen in wedstrijden met tweewielaandrijving. Net als in 2022 worden er in Europa verschillende bekers gehouden, waaronder Frankrijk, het Iberisch schiereiland, de Beluxlanden en Hongarije. Tegelijkertijd gaan we onze inspanningen ook voortzetten in nieuwe markten, zoals Latijns-Amerika.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait