DS AUTOMOBILES DEMONSTREERT PRESTATIES OP DE RÉTROMOBILE SHOW DOWNLOADEN

 • DS Automobiles toont vier modellen onder de vlag van performance tijdens de Rétromobile Show 2023 in Parijs.
 • Op de stand van L’Aventure DS voegen DS E-TENSE PERFORMANCE en DS 9 E-TENSE 4×4 360 zich bij de SM PROTOTYPE (1973) en DS 21 INJECTION ÉLECTRONIQUE (1970).
 • Clubs gewijd aan het erfgoed van de modellen van het merk zullen ook naast DS Automobiles staan tijdens deze niet te missen bijeenkomst van liefhebbers.

 

 

DS Automobiles demonstreert prestaties op de Rétromobile Show 2023. Er zijn vier modellen te zien, twee hightech laboratoria en twee productiemodellen die allemaal prestaties belichamen.

SM PROTOTYPE (1973) ·

Dit prototype, een testbank voor het rijden, is ontworpen om verhoogde acceleratie op tractie en richtingsstabiliteit bij hoge snelheid te testen. Door middel van bedienings- en meetapparatuur maakt SM PROTOYPE het mogelijk om de trim te corrigeren of instellingen zoals de gewichtsverdeling, stijfheid van de ophanging of de rolsnelheid aan te passen, allemaal tijdens het rijden. Dit prototype van 340 pk werd gebruikt om wedstrijdmodellen te ontwikkelen op basis van de SM.

 • 2-deurs, 2-zits, short-tail coupé.
 • 3.0 liter Maserati motor met vier bovenliggende nokkenassen, 3 Weber twin carburateurs, 4 kleppen per cilinder. Werkelijk vermogen: 340 pk.
 • Hydraulische vering voor en achter.
 • Lengte: 4,35 m – Breedte: 1,71 m – Hoogte: 1,10 m (stationair) – Gewicht: 1.169 kg.
 • Maximum snelheid: 285 km/h.

DS E-TENSE PRESTATIES (2022)

Ontworpen om een super high-performance laboratorium te zijn, werd DS E-TENSE PERFORMANCE ontworpen door DS PERFORMANCE na het winnen van twee rijders- en twee teamstitels in het Formule E-kampioenschap. Tijdens de eerste testreeks heeft de DS E-TENSE PERFORMANCE al meer dan 3.000 kilometer afgelegd en een 0 tot 100 km/u van 2,0 seconden geregistreerd. De aandrijflijn bestaat uit twee elektromotoren voor een gecombineerd vermogen van 600 kW (250 kW vooraan en 350 kW achteraan) wat 815 pk is voor acceleratie maar ook regeneratie en een koppel van 8.000 Nm aan de wielen. Deze twee elektromotoren zijn rechtstreeks afgeleid van de ontwikkelingen van DS PERFORMANCE Formula E en vertonen een opmerkelijk vermogen.

 • 2-deurs coupé met 2 zitplaatsen
 • Elektromotoren met 340 (voor) en 475 (achter) pk.
 • Totaal vermogen: 815 pk.
 • Lengte: 4,70 m – Breedte: 1,95 m – Hoogte: 1,28 m – Gewicht: 1.250 kg.
 • Maximum snelheid: 250 km/h.

DS 21 PALLAS INJECTIE ÉLECTRONIQUE (1970)

Benchmark voor een eeuw autorijden, de DS vestigde een mythe vanaf zijn allereerste verschijning in Parijs in 1955. Een revolutionair ontwerp, het introduceerde veel technologie, onder andere hydropneumatische ophanging, stuurbekrachtiging, een hydraulisch gestuurde versnellingsbak, remmen ondersteund door schijfremmen aan de voorkant en besturing die draait om de as van de wielen. Voor het eerst getoond met een 75 pk motor, stopte de DS niet met efficiënter te worden. In september 1969 werd het de eerste Franse productieauto die elektronische injectie aanbood, met 139 pk met een 2.175 cc motor voor een topsnelheid van meer dan 185 km/u.

 • 4-deurs, 5-zits salon
 • 2,2 liter motor, elektronische injectie. Werkelijk vermogen: 139 pk.
 • Hydraulische vering voor en achter.
 • Lengte: 4,80 m – Breedte: 1,79 m – Hoogte: 1,47 m (stationair) – Gewicht: 1.170 kg.
 • Topsnelheid: 185 km/u.

DS 9 E-TENSE 4×4 360 (2022)

DS 9 maakt gebruik van de uitmuntendheid van de Franse luxe-expertise met een exclusief interieur, ontworpen en gestoffeerd door de vrouwen en mannen van het kleuren- en materialenteam en de ambachtelijke stoffeerders van DS Automobiles, gevestigd in de regio Parijs. De DS 9 E-TENSE 4×4 360, die in Frankrijk door het DS PERFORMANCE-team is omgebouwd, vertegenwoordigt het beste in de technologie van DS Automobiles. Met een PureTech-benzinemotor van 200 pk in combinatie met twee elektromotoren van 81 kW (110 pk) vooraan en 83 kW (113 pk) achteraan, evenals speciale aanpassingen, toont de DS 9 E-TENSE 4×4 360 toonaangevende prestaties (0-100 km / h in 5,6 seconden, 1.000 meter start-stop in 25,0 seconden).

 • 4-deurs, 5-zits salon.
 • Plug-in hybride aandrijflijn met een 1.598cc 200 pk motor en twee elektromotoren met 100 (voor) en 113 (achter) pk. Totaal vermogen: 360 pk.
 • DS ACTIVE SCAN SUSPENSION cameragestuurde demping.
 • Lengte: 4,93 m – Breedte: 1,93 m – Hoogte: 1,46 m – Gewicht: 1.931 kg.
 • Topsnelheid: 250 km/u.

Als onderdeel van de nauwe banden die sinds de oprichting van DS Automobiles zijn opgebouwd, zullen vier clubs gewijd aan de DS- en SM-modellen naast het merk aanwezig zijn tijdens de Rétromobile Show: Euro SM Club, DS-ID Club of France, ParIDS en de Federation of DS Clubs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait