Renault elektrificeert het Rétromobile-Salon 2023 en viert 30 jaar tijdloze Twingo

Renault zal aanwezig zijn op het Rétromobile-salon 2023 in Parijs met een stand die echt hulde wil brengen aan de iconische wagens van het merk. Van 1 tot 5 februari 2023 nodigt het merk bezoekers uit om zich onder te dompelen in zijn tijdloze en tegelijk resoluut toekomstgerichte universum.

NIEUWE 100% ELEKTRISCHE GARAGE

Een eerste zone, The Originals Renault Garage, zal drie 100% elektrische retrofitmodellen tentoonstellen: Renault 4, Renault 5 en een vernieuwde Twingo die voor het eerst aan het grote publiek zal worden voorgesteld. Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van Twingo heeft Renault Design de logica van de slogan “Twingo, creëer het leven dat erbij hoort” tot het uiterste gedreven door een onverwacht eerbetoon te brengen aan een andere merkwaardige autotrend uit de jaren 90, de Californische lowriders.

Dit deel van de stand zal ook plaats bieden aan de showcars R5 Turbo 3E en Suite N°4 en een verrassende showcar van een nieuw type: “Mute the hot rod”. “Mute the hot rod”, die gebaseerd is op een Renault Type MT uit 1924, is geïnspireerd op de snelheidsrecords en hot rods[1] uit de jaren 40 in combinatie met een elektrische aandrijflijn. De showcar die in de vorm van een ruw project in avant-première wordt voorgesteld, zal in de loop van 2023 worden gefinaliseerd.

1993-2023: 30 JAAR TWINGO-SAGA

Een tweede zone is volledig gewijd aan Twingo, een model dat zijn publiek verleidde met zijn leuke kleuren en zijn innemende design. Van de eerste generatie Twingo, een echte beroemdheid in zijn tijd, werden meer dan 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Voor zijn 30e verjaardag besluit het merk hem te eren door verschillende gezichten voor te stellen, van verfijnd over sportief tot braaf, met een van de allereerste Twingo’s uit 1993, Twingo Lecoq uit 1995, Twingo Coupe uit 1995, Twingo Benetton uit 1996 en Twingo uit 2004.

Ter plaatse kunnen bezoekers kennismaken met 11 historische voertuigen, verspreid over 600 m².

ANDERE ACTIVITEITEN OP DE STAND

Als grote nieuwigheid na de lancering van de campagne ‘reinvent Twingo’ zal Renault zijn bezoekers in wereldpremière ook de kans bieden om creatief aan de slag te gaan door originele Twingo-modellen tot leven te brengen op basis van generatieve artificiële intelligentie en hun verbeelding. In een digital-to-real transformatie brengt Renault vervolgens een showcar tot leven die rechtstreeks gebaseerd is op creaties van het publiek.

Bezoekers zullen ook terechtkunnen in een corner met The Originals Renault Services rond de vereenvoudiging van administratieve formaliteiten voor verzamelaars van Renault-voertuigen ouder dan 30 jaar. Ze krijgen ter plaatse advies en persoonlijke begeleiding.

Tot slot zullen de bezoekers ook de gelegenheid hebben om zich te verwennen met de collectie merchandise van het merk. The Originals Renault Store biedt een gevarieerd gamma producten om mee te nemen.

Praktische informatie

De 47e editie van Rétromobile vindt plaats van 1 februari tot 5 februari 2023 in het Parc des Expositions de la Porte de Versailles in Parijs.

De Renault-stand zal zich bevinden in hal nr. 1, stand 1F072.

Data en uren:

Woensdag 1 februari 2023: 10.00 – 22.00 uur

Donderdag 2 februari 2023: 10.00 – 19.00 uur

Vrijdag 3 februari 2023: 10.00 – 22.00 uur

Zaterdag 4 februari 2023: 10.00 – 19.00 uur

Zondag 5 februari 2023: 10.00 – 19.00 uur

 

[1] (anglicisme) voertuig, voornamelijk gewijzigd op motorniveau, waarvan het koetswerk lichter en verlaagd is, meestal zonder vleugels.

 

Renault werkt samen met R-FIT om in Frankrijk elektrische ombouwkits te lanceren voor iconische modellen uit zijn verleden

Renault, de Franse marktleider op het gebied van elektrische wagens, verlegt opnieuw grenzen, dit keer voor klassieke wagens: in samenwerking met R-FIT lanceert het merk in Frankrijk elektrische ombouwkits[1] voor enkele van zijn populaire iconen, Renault 4, Renault 5 en Twingo van de eerste generatie.

De elektrische ombouwkit voor Renault 5 wordt in september 2023 gecommercialiseerd op de Franse markt, terwijl die voor Twingo in een tweede fase zal worden aangeboden.

De drie modellen met ombouwkit worden tentoongesteld op de Renault-stand van Rétromobile[2]. Daar kunnen bezoekers het aanbod ontdekken en advies inwinnen alvorens een elektrische ombouwkit voor hun 4L te bestellen op de stand van onze partner R-FIT. De elektrische ombouwkit voor Renault 4 zal vanaf 1 februari ook online te koop zijn op de website rfitvintage.com, voor een prijs vanaf 11.900 euro (inclusief montage).

 

[1] Handelsmerk van MCC Automotive, pionier en expert in elektrische ombouwkits voor oldtimers die in Frankrijk zijn gehomologeerd.

[2] De Renault-stand op Rétromobile bevindt zich in hal 1 (F072).

op 26 Januari 2023

DE VELE VOORDELEN VAN OMBOUW

De ombouw omvat het verwijderen van de verbrandingsmotor en de brandstoftank en de montage van een elektromotor en batterij. De ombouw naar een elektrische auto verlengt de levensduur van oudere voertuigen. Ze stoten namelijk geen CO₂ meer uit en lenen zich perfect voor de hedendaagse rijomstandigheden in de stad, met name in lage-emissiezones (ZFE-m).

Aangezien de ombouwkit de verschillende homologatietests bij UTAC heeft doorstaan, beantwoordt hij aan de marktnormen.

Het aanbod komt in Frankrijk ook in aanmerking voor nationale en regionale steun[1] (naargelang het inkomen en de regio) terwijl de gebruiks- en onderhoudskosten lager liggen.

Zodra het voertuig is omgebouwd, kan de eigenaar met een gerust gemoed rondrijden, want alle homologatie- en inschrijvingsbewijzen vermelden elektriciteit in plaats van benzine als energietype.

“We zijn bijzonder enthousiast over de lancering van de elektrische ombouwkits waarmee zowel liefhebbers die erg gehecht zijn aan hun wagen als jongere generaties de kans krijgen om overal in Frankrijk te rijden met onze iconische Renault 4, Renault 5 en Twingo. De nieuwe elektromotoren sluiten niet alleen aan bij de merkinspanningen inzake circulaire economie, maar bieden ook een oplossing om rijplezier, zuinigheid en betrouwbaarheid te verenigen zonder afbreuk te doen aan de stijl en de originele, tijdloze lijnen van deze populaire iconen,” benadrukt Hugues Portron, Directeur van The Originals Renault – la collection.

Met de nieuw gelanceerde elektrische ombouwkits voor cultmodellen uit zijn erfgoed toont Renault eens te meer zijn wil om het merk een plaats te geven in de moderne wereld en tegelijk zijn leiderspositie te bestendigen op het vlak van elektrische stadsvoertuigen die verankerd zijn in hun tijd.

Technische fiche van de elektrische ombouwkit voor Renault 4:

 • Originele mechanische transmissie behouden
 • Synchrone borstelloze motor
 • Lithium-ijzerfosfaatbatterij (LiFePo)
 • Gewichtsverdeling identiek aan die van de wagen met verbrandingsmotor
 • Rijbereik van ongeveer 80 km
 • Volledig opgeladen in 3u30
 • Elektronische laadmeter
 • Opladen via huishoudstopcontact 16A – 220V
 • Batterijpack 10,7 kWh met een spanning van 105V
 • Motorvermogen 14,5 kWp/48 kWp
 • 2 jaar garantie

 

 

OVER R-FIT

MCC Automotive, in 2016 opgericht in Cassis, is de eerste Franse onderneming die via zijn handelsmerk R-FIT ombouwkits homologeert waarmee een auto met verbrandingsmotor kan worden omgebouwd tot een elektrische wagen. Dankzij deze transformatie creëert R-FIT een emissievrije wagen met een origineel design dat toegang geeft tot de lage-emissiezones (LEZ) van grote steden. Meer informatie: rfitvintage.com

 

 

[1] Meer informatie vindt u op https://rfitvintage.com/primes-et-bonus/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait