Lamborghini presenteert de Invencible en Autentica: een laatste en uniek afscheid

Twee eenmalige auto’s – een roadster en een coupé – zijn gemaakt om het einde van het V12-supercar-tijdperk te vieren en het hybride tijdperk in te luiden

Sant’Agata Bolognese, 6 februari 2023 – Met nog een paar weken te gaan voordat Lamborghini’s eerste hybride supersportwagen zijn debuut maakt, viert het Italiaanse bedrijf zijn beroemde atmosferische V12 met de Invencible coupé en Auténtica roadster: twee unieke, eenmalige auto’s die het DNA van het merk benadrukken en het hoogtepunt van Lamborghini’s exclusieve accent op personalisatie vertegenwoordigen, door de klant vanaf het begin te betrekken bij het maken van modellen die echt op maat zijn.

“De V12-motor is een van de pijlers van onze geschiedenis en het succes van ons merk”, aldus Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini. “Terwijl we op weg zijn naar het omarmen van een nieuw tijdperk van hybridisatie in het hart van onze Cor Tauri-strategie, is dit de Lamborghini-manier om de atmosferische V12 te vieren met twee eenmalige voertuigen die ons concept van uitmuntendheid in personalisatie perfect vertegenwoordigen.”

De twee onmiskenbare eenmalige auto’s werden door Lamborghini Centro Stile gestyled als de kwintessens van maximale creativiteit met behulp van het V12-platform, wat de ontwerpkenmerken weerspiegelt die hebben bijgedragen aan de iconische betekenis van het bedrijf, evenals het putten uit een sportief karakter geïnspireerd door het circuit.

Invencible en Auténtica brengen hulde aan meesterwerken van Lamborghini-design: de Sesto Elemento, een eerbetoon aan lichtheid en motorsport gekenmerkt door een grote achtervleugel; de Reventón met zijn unieke luchtvaartstijl; en de Veneno, die de zoektocht naar aerodynamische perfectie tot het uiterste brengt.

“We hebben twee eenmalige auto’s gemaakt met hun eigen unieke karakter, geïnspireerd op circuitdagen en de circuitomgeving met een hoog octaangehalte”, aldus de Mitja Borkert, Automobili Lamborghini Hoofd Design. “Ze zijn ontworpen door Lamborghini Centro Stile en oefenen maximale creativiteit uit op het V12-platform. Deze eenmalige ontwerpen putten uit ons unieke design-DNA en tillen ons designerfgoed opnieuw naar een nieuw niveau.”

Beide nieuwe auto’s delen dezelfde koolstofvezel monocoque van de Aventador, geproduceerd in Sant’Agata Bolognese, samen met een volledig carbon carrosserie met design en technologieën die met succes door Lamborghini in de autosport zijn getest. De imposante motorkap herhaalt die van de Essenza SCV12, samen met de uitgesproken frontsplitter compleet met verticale veerpoten die zijn ontworpen om de luchtstroom op de meest efficiënte manier te beheren.

De zeshoek, een bekend motief van het moderne Lamborghini-design, is harmonieus en toch opvallend geïntegreerd in de onderscheidende visuele elementen van de auto, te beginnen met de opvallende voor- en achterlichtassemblage die wordt benadrukt door innovatieve zeshoekige LED-looplichten. Op de motorkap doen de luchtinlaten denken aan die van de Sesto Elemento, en dezelfde aanwijzingen worden herhaald in de centrale drievoudige uitlaat met Inconel-tips: een speciale hoogwaardige staallegering afkomstig uit de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Het interieur van beide auto’s wordt gedomineerd door strakke lijnen, met een minimalistisch dashboard versterkt door zeshoekige 3D-geprinte ventilatieopeningen en geen instrumentatie op de console, om de lichtheid van de cabine te onderstrepen en de aandacht te vestigen op puur rijplezier. De cockpit zelf is omlijst in koolstofvezel, met een digitale uitlezing met speciale afbeeldingen voor elke auto.

De Invencible coupé kenmerkt zich door het subtiele contrast tussen de dominante tint rood en de carbon-look elementen versterkt door rode ‘vlokken’. De carrosserie van de Rosso Efesto wordt aangevuld met dorpels en deurkozijnen in carbon, net als de remklauwen in Rosso Mars, die achter wielen met koolstofvezelkuipen zitten om de remassemblage te ventileren. Op de klassieke schaardeuren staan twee prominente zeshoekige driekleuren: een eerbetoon aan de Italiaanse vlag die zowel op de deurbekleding als op het stuur klinkt.

Het interieur, in dezelfde kleur als de carrosserie, contrasteert met het Rosso Alala leer en Nero Cosmus Alcantara, geaccentueerd door gepersonaliseerd borduurwerk in Rosso Alala en Nero Ade. Het dashboard is voorzien van een Lamborghini-logo in Rosso Efesto: dezelfde kleur die wordt gebruikt voor de schakelpaddles op het stuurwiel.

In dezelfde geest, met behoud van zijn werkelijk unieke karakter, heeft de Auténtica roadster een carrosserie in Grigio Titans met details in Matt Black en een Giallo Auge-kleurstelling: een kleur die wordt herhaald op de remklauwen en de belangrijkste aerodynamische elementen. Deze omvatten de frontsplitter en de van de autosport afgeleide achtervleugel die de aerodynamische belasting optimaliseert, geflankeerd door een paar vinnen. Het profiel van de auto wordt uniek gemaakt door twee koepels met geïntegreerde rolbeugels, geïnspireerd op open racers uit het verleden. Het openluchtinterieur heeft elegant borduurwerk in Giallo Taurus, met contrasterende Nero Ade lederen bekleding en tweekleurige Nero Cosmus en Grigio Octans Alcantara.

De Invencible en Auténtica zijn de allerlaatste auto’s die lamborghini heeft geproduceerd met een 12-cilinder 6,5 l motor die in de lengterichting achterin is gemonteerd (Longitudinale Posteriore: ‘LP’) voor de overgang naar een hybride tijdperk. De laatste groet aan de uitgaande Lamborghini V12-aandrijflijn levert 780 CV en een maximumkoppel van 720 Nm bij 6.750 tpm, gekoppeld aan een zeventraps ISR-versnellingsbak, vierwielaandrijving en het Lamborghini Dynamic Steering-systeem dat alle vier de wielen bestuurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait