Wat is een hypercar? De kenmerken die de huidige Hispano Suiza-auto’s authentieke hypercars maken

  • Elegantie: ze behouden het DNA van de eerste Hispano Suiza-voertuigen: hun ontwerp is gebaseerd op de H1930C Dubonnet Xenia uit de jaren 6
  • Droomfuncties: ontwikkeld door ervaren Formule E-race-ingenieurs
  • Exclusiviteit: elke Hispano Suiza is uniek, de klant kan kiezen uit meer dan 1900 verschillende combinaties

Barcelona, 6 februari 2023
De Hispano Suiza Carmen en Carmen Boulogne hebben een voor en na gemarkeerd in de auto-industrie, op dezelfde manier als hun voorgangers meer dan een eeuw geleden deden.

Pioniers in technologie, elegantie, exclusiviteit en prestaties, de Hispano Suiza Carmen en Carmen Boulogne hebben de titel van hypercars verdiend, een concept dat de mogelijkheden van deze voertuigen naar een nieuw niveau tilt.

  1. Technologie

De Hispano Suiza zijn letterlijk op het circuit ontwikkeld. Gerenommeerde autosportingenieurs, technici en monteurs, met ervaring in de Formule E, vormen het Hispano Suiza Technical Team. Daarnaast is de ontwikkelingscoureur van het merk voormalig Formule 1- en toerwagen-aas Luis Pérez-Sala, die talloze kilometers achter het stuur van de Carmen heeft afgelegd op het Circuit de Barcelona-Catalunya en de wegen eromheen.

Om al deze redenen is het geen geheim dat Hispano Suiza een voertuig heeft gecreëerd dat zijn tijd vooruit is, met behulp van geavanceerde technologie die zelden eerder is gezien in een model dat is ontworpen voor gebruik op de weg.

Het resultaat is een voertuig met een vermogen van 1.114 CV – de Carmen Boulogne – en 1.019 CV – de Carmen – met een volledig elektrische motor, met een rijbereik van 400 km op een volledige lading in zero emission-modus. Dit alles dankzij de 80 kWh-batterij waarmee hij is uitgerust.

  1. Voorstelling

 Wat zou een hypercar zijn zonder droomprestaties? Zowel de Carmen als Carmen Boulogne kunnen in minder dan drie seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Met een wonderbaarlijk vermogen (820 kW) en een rijklaar gewicht van slechts 1.690 kg (60 kg minder in het geval van de Boulogne-versie) levert de Carmen uitstekende prestaties. Hoewel hij is ontworpen voor de weg, voelt hij zich perfect op zijn gemak op het circuit, net als een raceauto.

  1. Ontwerpen

Design is een van de kenmerken en onderscheidende factoren voor Hispano Suiza. Het merk heeft gezorgd voor de details, zowel binnen als buiten en ervoor gezorgd dat iedereen die een van zijn voertuigen betreedt, het gevoel heeft dat ze zich in een van de meest exclusieve auto’s bevinden die ooit zijn gemaakt.

Voor de buitenkant van de Carmen nam Hispano Suiza de iconische H1930C Dubonnet Xenia uit de jaren 6 als inspiratie. Een evolutie van de Xenia, de Dubonnet was krachtiger en had een meer aerodynamische carrosserie. De Carmen is een moderne weergave van die auto, aangepast aan de nieuwe tijd, met een elektromotor en voorzien van de meest geavanceerde technologie.

Wat het interieur betreft, beschikt de Hispano Suiza over de beste materialen, geïnspireerd op het interieur van de meest luxueuze Hispano Suiza-modellen uit het verleden. De tweezitscabine straalt verfijning en weelde uit en vormt een perfecte aanvulling op zijn prestaties. Op het dashboard worden bijvoorbeeld hoogwaardig bewerkt aluminium en houten bekleding gebruikt. De klassieke klok in het midden van het dashboard is een knipoog naar de klokken van de eerste auto’s van het merk. Evenzo is de driehoekige versnellingspook een knipoog naar de stalen driehoek die te vinden was op eerdere modellen van het merk.

  1. Exclusiviteit

Geen twee Hispano Suiza zijn hetzelfde, en dat is ook een belangrijk kenmerk van het hypercar-concept, omdat elke eigenaar een op maat gemaakt model in zijn garage kan hebben, speciaal voor hen gemaakt, dankzij het programma “Unique Tailormade”. Dankzij dit kunnen klanten van Hispano Suiza kiezen uit meer dan 1.904 combinaties voor het interieur en exterieur van hun nieuwe Carmen, waardoor een uniek model wordt geconfigureerd.

De productie van de Hispano Suiza Carmen en Carmen Boulogne is beperkt tot 24 eenheden in totaal.

  1. Legende

Hispano Suiza vertegenwoordigt de pure geschiedenis van de Spaanse, Europese en wereldwijde auto-industrie. Opgericht in Barcelona in 1904, produceerde het bedrijf meer dan 12.000 auto’s en 50.000 vliegtuigmotoren in zijn eerste tijdperk, tussen 1904 en 1946. Het baanbrekende karakter, design, prestaties, kwaliteit en luxe trokken aristocraten, intellectuelen en kunstenaars aan, zoals koning Alfonso XIII van Spanje, Coco Chanel, Albert Einstein of Pablo Picasso.

Over Hispano Suiza
Hispano Suiza is een historisch Spaans automerk dat eigendom is van de familie Suqué Mateu, nu in zijn vierde generatie. Hispano Suiza Automobile Factory S.A. werd in 1904 in Barcelona opgericht door Damián Mateu, samen met technisch directeur en ingenieur Marc Birkigt, ook een partner in het bedrijf.

Tussen 1904 en 1946 produceerde Hispano Suiza meer dan 12.000 high-performance luxe voertuigen en 50.000 vliegtuigmotoren. Momenteel, met zijn hoofdkantoor, technisch centrum en fabriek in Barcelona (Spanje), belichaamt het een geest die de trots van een Spaans merk combineert met een solide familie-erfenis.

In 2019 presenteerde het merk de Hispano Suiza Carmen, zijn nieuwe 100% elektrische hypercar, en een jaar later verhoogde het de ante met de Hispano Suiza Carmen Boulogne. In totaal zullen er 24 exclusieve units geproduceerd worden.

In 2022 werd de eerste eenheid van Carmen Boulogne geleverd in de Verenigde Staten.

Sinds de oprichting hebben vier generaties van de familie Suqué Mateu het merk behouden en een impuls en dynamiek gegeven om het belangrijke erfgoed te behouden. Momenteel staat Miguel Suqué Mateu, achterkleinzoon van de oprichter van het merk, aan het roer van Hispano Suiza als voorzitter.

Hispano Suiza maakt deel uit van de Peralada Group, die het toppunt van luxe dineren en entertainment vertegenwoordigt door zijn wereldwijde portfolio van casino’s, restaurants, hotels, golfbanen, wijngaarden, muziekfestivals en jachthavens.

Social Media Hispano Suiza
TikTok / Instagram LinkedIn Facebook / YouTube Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait