Alfa Romeo F1 Team Stake onthult de C43. Nieuwe livery ontworpen door Alfa Romeo’s Centro Stile

Hinwil, 7 februari 2023 – Lean, mean en absoluut prachtig. Alfa Romeo F1 Team Stake onthulde zijn uitdager voor 2023, de C43, tijdens een lanceringsevenement dat gezamenlijk werd gehouden in Zürich en op het hoofdkantoor van het team in Hinwil, Zwitserland, en de wereld van de Formule 43 heeft al een vroege kanshebber voor de titel van mooiste auto op de grid. De C2023, in een opvallende kleurstelling van rood en zwart, zal Valtteri Bottas en Zhou Guanyu begeleiden in het wereldkampioenschap van <>, terwijl het team probeert door te gaan op zijn pad van constante verbetering.

In een indrukwekkende onthullingsvideo kwam de C43 voort uit grondstoffen en geatomiseerde onderdelen, de resulterende assemblage symboliseert de manier waarop het team een unie is van individuen die samenkomen, die elk een belangrijke rol spelen in het succes van het Alfa Romeo F1 Team. De livery is ontworpen door Alfa Romeo’s Centro Stile, de uitmuntendheid van het Italiaanse merk en een manifest van Made in Italy.

Ontworpen door het technische team onder leiding van Jan Monchaux en aangedreven door een nieuwe Ferrari-krachtbron, is de C43 een evolutie van de C42: als gevolg van wijzigingen in de reglementen die door de FIA zijn ingevoerd, bevat de C43 verschillende updates en complete nieuwe onderdelen, waarbij het algemene ontwikkelingspad nog steeds een steile verbeteringscurve belooft in 2023. De auto is nu klaar om de baan op te gaan in een shakedown-sessie, gepland voor deze week in Barcelona, en voor wintertests in Bahrein, aan het einde van de maand.

Alessandro Alunni BraviManaging Director van Sauber Group en teamvertegenwoordiger: “Het tot leven brengen van een auto is een lang proces dat elke afdeling van een raceteam raakt, daarom is het een moment van grote trots om hem vandaag onthuld te zien. We hebben ervoor gekozen om het voor onze fans te doen, dicht bij ons huis, omdat de lancering van een nieuwe auto niet alleen een moment is om je doelstellingen voor het komende seizoen te vermelden: het is ook een tijd om terug te geven aan de mensen die je hebben gesteund, of het nu op de tribunes is, voor de tv of terug in de fabriek, en onze dankbaarheid uiten voor hun passie en hun geloof in ons project. Onze nieuwe auto is het resultaat van maanden werk, maar vandaag is nog maar het begin van een reis: we moeten hard blijven werken, met nederigheid en toewijding, om prestaties op het circuit te brengen. Iedereen in het team is toegewijd aan dit doel en ik ben ervan overtuigd dat we de vruchten van ons werk zullen plukken.”

Cristiano Fiorio, Alfa Romeo F1 Manager:
De presentatie van de auto is altijd een spannend moment. Het is een keerpunt: na maanden van enorme inspanningen van het team in grote vertrouwelijkheid, wordt de schijnwerper plotseling aangezet en zijn we klaar om de motoren op te warmen. Met deze auto vechten we – samen met onze coureurs – tot de laatste bocht van de laatste Grand Prix om ambitieuze doelen te bereiken.
Speciale dank aan de Alfa Romeo’s Centro Stile, die een auto heeft gekleed in een pak gemaakt van onderscheidend vakmanschap, waardoor het een van de mooiste auto’s op de grid is. Aan de twee carrosseriezijden vallen de Quadrifoglio en het Alfa Romeo-logo nog duidelijker op, symbolen van nobele Italiaanse sportiviteit sinds 1910.

Jan Monchauxtechnisch directeur van Alfa Romeo F1 Team Stake: “Ik ben erg trots op wat we de afgelopen maanden hebben bereikt, omdat het creëren van een nieuwe auto altijd een enorme inspanning van het team is. Deze auto is een evolutie van vorig jaar, weerspiegelt de nieuwe regelgeving en introduceert grote veranderingen op de gebieden waar we verbeteringen nodig vonden. Ik hoop dat het sneller zal zijn dan de succesvolle auto die we vorig jaar hadden, dat is het belangrijkste, en ook betrouwbaarder: we hebben veel moeite in deze richting gedaan. Nu is het tijd om naar het circuit te gaan en te zien hoe deze auto presteert. Ik ben blij om weer te gaan racen en ik heb er vertrouwen in dat er binnenkort nog veel meer van ons zal komen.”

Valtteri Bottascoureur van Alfa Romeo F1 Team Stake: “De C43 is eindelijk hier en ik kan niet wachten om hem op de baan te brengen. Ik hou echt van onze nieuwe livery, ik vind het prachtig, en een mooie evolutie van die van vorig jaar. Het was een interessant eerste seizoen met het team, we hebben samen behoorlijk solide vooruitgang geboekt en nu is er maar één richting om op te volgen: omhoog, hoger en beter. Er is natuurlijk nog werk aan de winkel en dingen om te verbeteren, maar ik heb er vertrouwen in dat we het in onszelf hebben om dit jaar naar nog hogere resultaten te streven. Ik kan niet wachten om weer te gaan racen, ik ben volledig opgeladen en sta te popelen om het nieuwe seizoen te beginnen.”

Zhou Guanyucoureur van Alfa Romeo F1 Team Stake: “Ik ben blij dat de C43 eindelijk wordt onthuld na al het werk achter de schermen dat de afgelopen maanden is gedaan; Ik denk dat we een prachtig nieuw ontwerp hebben voor 2023 en ik kijk ernaar uit om de auto de komende dagen in Barcelona te rijden, voordat we het seizoen goed beginnen met wintertests in Bahrein. Vorig jaar zorgde het team ervoor dat ik me vanaf het begin thuis voelde, verwelkomde me en gaf me de tijd om te leren en te verbeteren. De verwachting voor dit jaar is zeker hoger en ik zal alle ervaring van mijn rookie-seizoen meenemen naar 2023. Ik heb zin in wat komen gaat en ben helemaal klaar om aan te vallen.”

Théo Pourchairereservecoureur van Alfa Romeo F1 Team Stake: “Allereerst ben ik dankbaar en vereerd om deel te nemen aan mijn eerste Formule 43-lancering als reservecoureur voor het team. Het is geweldig om te zien dat de inspanningen hun vruchten afwerpen, en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan! Ik heb de grote hoeveelheid werk gezien die is gestoken in het brengen van de auto van papier naar realiteit, en ik ben blij voor iedereen terug in de fabriek, ik denk dat ze geweldig werk hebben geleverd. Er zijn natuurlijk grote verwachtingen en ik kijk ernaar uit om de C<> over een paar dagen de baan op te zien gaan. Ik voel me onderdeel van een geweldige familie en een geweldig team, en ik ben vastbesloten om mijn best te doen en de grenzen te verleggen om de best mogelijke resultaten te behalen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait