PRACHTIGE TWEEDE PLAATS VOOR JEAN-ÉRIC VERGNE EN DS AUTOMOBILES IN KAAPSTAD!

  • De twee DS Automobiles-coureurs scoorden kostbare punten tijdens de allereerste Cape Town E-Prix.
  • Jean-Éric Vergne verzekerde zich van een zeer belangrijke tweede plaats, waardoor hij zijn derde plaats algemeen in het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap kon consolideren.
  • Na een kwalificatiesessie die in het gedrang kwam nadat een van zijn rivalen eraf ging, knokte Stoffel Vandoorne zich terug naar de zevende plaats van 12.Þ op het rooster.

 

DS Automobiles is duidelijk terug in de voorhoede van het ABB FIA Formule E-kampioenschap! Na de zege van Jean-Éric Vergne in India op het circuit van Hyderabad vocht de Fransman vandaag opnieuw voor de overwinning op het circuit van Kaapstad. De wereldwijde volledig elektrische eenzitterserie bezocht Zuid-Afrika voor het eerst tijdens de vijfde race van het seizoen 2023, op een circuit aan zee in de schaduw van de indrukwekkende Tafelberg.

JEV startte vanaf de vijfde plaats op de grid en demonstreerde opnieuw de uitstekende prestaties en efficiëntie van zijn DS E-TENSE FE23 door zich gestaag omhoog te werken in het klassement. De enige tweevoudig kampioen in de geschiedenis van de sport bereikte de eerste plaats op twee ronden van het einde (en met de snelste ronde!) en bevond zich in een intens duel met zijn voormalige teamgenoot António Félix da Costa. Hoewel de overwinning de DS PENSKE-coureur ternauwernood ontging, verkleinde de Fransman – nog steeds derde in het voorlopige klassement – toch zijn voorsprong op de kampioenschapsleider. Na vijf van de 16 races op het seizoen 2023 staat JEV slechts 30 punten achter, met alles om voor te spelen.

Ook regerend wereldkampioen Stoffel Vandoorne toonde tijdens de E-Prix een indrukwekkende snelheid. Helaas had de Belg opnieuw pech tijdens de kwalificatie. Terwijl hij op het punt stond zijn snelste ronde neer te zetten, moest Stoffel zich terugtrekken toen een andere concurrent eraf ging. Het resultaat was een eindresultaat van 12Þ in de kwalificatie: een positie die zijn werkelijke prestatie niet weerspiegelde. Door vijf plaatsen in de race goed te maken, liet de nieuwe DS Automobiles-coureur opnieuw zien dat hij een van de sterren van de serie is.

Na een pauze van een maand na de zeer succesvolle reis naar Zuid-Afrika, zal het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap op 25 maart voor de derde opeenvolgende keer een nieuw circuit bezoeken. De volgende race vindt plaats over de straten van Sao Paulo in Brazilië.

 

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance:

“Onze DS E-TENSE FE23-auto’s lieten fantastische prestaties zien op een zeer snel circuit en onze twee coureurs leverden een geweldige race af. JEV bezegelde een uitstekende tweede plaats vanaf de vijfde plaats op de grid en vocht tot het einde voor de overwinning. Stoffel van zijn kant vocht zich terug als een echte kampioen van 12Þ naar de zevende plaats bij de vlag. Nu sluiten we af wat een drukke maand februari is geweest, met twee races die ons een overwinning en een tweede plaats hebben opgeleverd, dankzij het harde werk van het hele team en de capaciteiten van elk individu. Dat is een winnend recept!”

 

Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen van 2018 en 2019:

“Het was een uitstekend weekend in Kaapstad. Ik hield van de stad en er hing een fantastische sfeer op het circuit. De baan zelf was ook absoluut geweldig. Alles bij elkaar genomen ben ik blij met de tweede plaats en ik ben ook blij dat ik me gefrustreerd voel over de tweede plaats! Dat laat zien hoe we als team race na race nooit zijn gestopt met sterk terugvechten. Zolang we zo doorgaan, denk ik dat ik heel blij ga worden.”

 

Stoffel Vandoorne, regerend Formule E-kampioen:

“Ik zou willen zeggen dat het een ingewikkeld weekend was, maar eigenlijk denk ik dat we het vanuit teamoogpunt heel goed hebben gedaan. We hebben hard gewerkt tijdens de vrije trainingen en we waren helemaal klaar om ons tempo te laten zien in de kwalificatie. Maar het geluk stond niet aan mijn kant. Ik reed een hele goede ronde toen ik moest stoppen vanwege een rode vlag, en toen werd ik geblokkeerd bij mijn volgende poging. Zo vond ik mezelf 12Þ op de grid toen ik echt dacht dat we in de top vijf konden staan. Gelukkig hadden we weer een goede race. Dankzij geweldig teamwork en een goed tempo kwam ik terug naar de zevende plaats, waardoor ik een aantal belangrijke punten kon scoren voor mezelf en het team. Het podium van JEV laat zien dat we solide vooruitgang blijven boeken en dat al het harde werk zijn vruchten afwerpt. Ik weet zeker dat ons geluk snel gaat veranderen!”

 

Chiffres clés depuis l’implication de DS Automobiles en Formule E :

  • 94 gangen
  • 4 titres de champion
  • 16 victoires
  • 46 podia
  • 21 pole positions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait