Polestar opent gespecialiseerde designstudio in Gothenburg & omarmt nieuw designtijdperk met Polestar 3

  • De volgende groeifase voor Polestar wordt ingeluid met de opening van een nieuwe designstudio voor een team van 120 personen in Gothenburg.
  • In de nieuwe vestiging zullen toekomstige Polestar-modellen worden ontworpen op basis van de designtaal die al eerder te bewonderen viel bij de Polestar Precept conceptwagen.

 

GOTHENBURG, ZWEDEN – 23 februari 2023. Polestar (Nasdaq: PSNY) heeft zijn nieuwe designstudio gevestigd in het Zweedse Gothenburg in een bosgebied naast het hoofdkantoor van het merk. De aparte vestiging biedt een gespecialiseerde thuisbasis voor maar liefst 120 designers onder leiding van Maximilian Missoni. De studio combineert een modernistische architectuur met de strakke, minimalistische Scandinavische esthetiek van het merk.

 

Het gebouw – een voormalige Volvo-fabriek die in 1984 werd ontworpen door de Italiaan Romaldo Giurgola en de plaatselijke architect Owe Svärd – werd volledig opgewaardeerd met behoud van zijn unieke architecturale karakter. Hier zal het Polestar Design-team verder bouwen aan de unieke designtaal van het merk, die reeds werd geïntroduceerd met de Polestar Precept en de elektrische roadster conceptwagens. Ook in Polestar 3, die in oktober 2022 werd gelanceerd, werd diezelfde innovatieve designtaal doorgevoerd.

 

Het gevoel voor precisie van Polestar’s designtaal toont zich ook in het ontwerp van de studio. Zo worden hoogwaardige materialen en details uit de oorspronkelijke structuur van de jaren 80 gecombineerd met een fraai, hedendaags Scandinavisch ontwerp van de hand van Maximilian Missoni. De nieuwe vestiging omvat een gespecialiseerde showroom, een kleiwerkplaats, een materiaal- en kleurlaboratorium, een auditorium en meerdere digitale studioruimtes, managementkantoren, VR-kamers en vergaderruimten.

Maximilian Missoni, Head of Design van Polestar, licht toe: “Aangezien er tijdens de bouw in 1982 zoveel zorg en aandacht werd besteed aan details en materiaalkwaliteit, was het voor mij belangrijk dat we de oorspronkelijke doelstellingen respecteerden bij de integratie van onze studio in het gebouw. We hebben de originele structuur en detaillering bewust benadrukt, met respect voor het wezen dat het gebouw zijn unieke karakter geeft.”

 

“Maar hoewel we de traditie wilden respecteren, wilden we ook dat dit een state-of-the-art thuishaven werd voor ons groeiende designteam. Daarom beschikt de studio, naast een schitterend uitzicht op het westen van de archipel van Gothenburg, ook over de nieuwste apparatuur om ons werk te vereenvoudigen en zo efficiënt mogelijk betere resultaten te bereiken.”

 

Datzelfde oog voor detail loopt door in Polestar 3. Aerodynamica was essentieel bij het vormgeven van de SUV van het elektrische tijdperk. Het totale ontwerp heeft een krachtig, breed postuur en een lage, golvende daklijn, gekenmerkt door de SmartZone en de aerovleugel aan de voorzijde. Polestar 3 symboliseert de verschuiving van ‘ademen naar zien’ in het tijdperk van de elektrificatie en stelde de ontwerpers ook voor een uitdaging: het overbrengen van een gevoel van intelligentie.

 

Maximilian Missoni gaat verder: “In het huidige tijdperk van geavanceerd productdesign is het vrij eenvoudig om emoties zoals agressie en sportiviteit in een wagen weer te geven. Maar intelligentie weerspiegelen in design is niet zo eenvoudig. Daarom hebben we bewust veel tijd besteed aan het overbrengen van de toonaangevende technologie en de verfijning van Polestar 3. Dit ontwerp is gedistilleerd tot de essentie van een SUV, maar getuigt tegelijkertijd duidelijk van een stap naar een nieuw tijdperk.”

 

Hoewel de vormgeving van het exterieur gericht is op technologie en een sportieve uitstraling, is het interieur van Polestar 3 gemaximaliseerd dankzij de lange carrosserie (4.900 mm) en wielbasis (2.984 mm). Het verkleinen van de oppervlaktevolumes rond de onderdelenarchitectuur van de cabine en het vergroten van de passagiersruimte op alle posities resulteert in een ruimer en aangenamer binnenwerk.

 

De kleuren en materialen zijn op hun beurt zorgvuldig geselecteerd en gecombineerd om het Scandinavische erfgoed van Polestar te weerspiegelen met een premium uitstraling en met aandacht voor duurzaamheid en de herdefiniëring van luxe. Het glazen dak over de hele lengte draagt tot slot bij aan een luchtig gevoel, en het kenmerkende logo van Polestar is op innovatieve wijze geëtst in de twee lagen gelamineerd glas, zodat het alleen zichtbaar is als het verlicht wordt.

 

Polestar 3 gaat midden 2023 in productie en de eerste leveringen op de lanceringsmarkten (1) worden verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar.

 

Polestar – Elektrische wagens | Polestar België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait