Een weekend op ijs voor Automobili Lamborghini’s Polo Storico

Lamborghini Polo Storico in St. Moritz voor zijn eerste uitje van 2023 op HET ICE Concours d’Elegance

Sant’Agata Bolognese, 28 februari 2023 – Automobili Lamborghini’s Polo Storico begon zijn viering van het 60-jarig jubileum van Automobili Lamborghini door deel te nemen aan het ICE-auto-evenement en het internationale concours d’elegance in de prachtige omgeving van het bevroren meer van St. Moritz. De Polo Storico-gecertificeerde eenmalige Miura P400 S “Millechiodi” nam deel aan de wedstrijd die plaatsvond tegen de achtergrond van de bergachtige Engadiner regio rond de Zwitserse stad. Het beroemde bevroren meer verloor zijn rol als een sneeuwpolo-wedstrijdveld voor het weekend, om een speeltuin te worden voor ’s werelds mooiste klassieke auto’s. Ook aanwezig waren de Iron Dames coureurs van Iron Lynx Motorsport Lab voor een ijsrijervaring achter het stuur van een Miura P400 SV.

“De ICE was een geweldige kans voor Polo Storico,” merkte Alessandro Farmeschi, Lamborghini’s Global After Sales Director, op, “omdat het toonaangevende internationale verzamelaars en hun buitengewone oldtimers samenbrengt op een adembenemende locatie. Als Polo Storico zijn we toegewijd aan het behoud van de geschiedenis van ons bedrijf en onze auto’s door grote restauraties uit te voeren, evenals het bestuderen en officieel certificeren van onze auto’s uit het verleden en het helpen van onze klanten om ten volle te genieten van de klassieke Lamborghini’s die ze bezitten.”

Een hoogtepunt van het concours d’elegance was de Miura P400 S “Millechiodi”, een auto die bijzonder wordt gekoesterd door Lamborghini Polo Storico vanwege zijn speciale geschiedenis en omdat hij de steeds meer begeerde certificering van historische authenticatie draagt: een erkenning uitgegeven door Polo Storico voor voertuigen die tijdens hun gebruiksperiode zijn aangepast met een vastgestelde geschiedenis en historische betekenis. Dit exemplaar, een Miura P1969 S uit 400, chassisnummer 4302, verliet Sant’Agata Bolognese in november 1969, gespoten Blu Notte (donkerblauw). Na een reeks Italiaanse eigenaren werd het in 1975 eigendom van Giovanni Sotgiu en Walter Ronchi, twee belangrijke namen in de geschiedenis van Lamborghini omdat ze, naast hun werk bij de “Lamborcar” -dealer in Milaan, de eerste eigenaren waren van Bob Wallace’s Miura Jota. Juist in de geest van het namaken van de Jota transformeren de twee de 400 S, beschadigd bij een ongeluk, in iets veel racerachtigers. Na een enorme investering is hun Miura, nu geschilderd in Verde Scuro (donkergroen), klaar. Het gebruikte zoveel klinknagels om de carrosseriepanelen te verbinden dat de naam Millechiodi (duizend nagels) vanzelf kwam. De auto is in 2018 gerestaureerd en in 2020 gecertificeerd door Lamborghini Polo Storico.

“De moeilijkheid van certificering met betrekking tot deze auto had te maken met de specifieke ‘afwijking’ van de oorspronkelijke specificaties,” voegde Farmeschi eraan toe, “Eigenlijk, aangezien dit niet alleen geïmproviseerde wijzigingen waren, maar specifieke die op een zeer hoog niveau werden uitgevoerd en goed gedefinieerd binnen een historische periode, zou het geen zin hebben gehad om het terug te brengen naar hoe het was toen het nieuw was.”

Speciale gasten van de Lamborghini Polo Storico-activiteiten waren het Iron Dames-team van vrouwelijke coureurs dat onlangs debuteerde achter het stuur van de Huracán GT3 EVO2 tijdens de 24 uur van Daytona. Sarah Bovy, Rahel Frey en Michelle Gatting hadden de unieke kans om met de Lamborghini Miura P400 SV op het ijs van St. Moritz te rijden en Lamborghini’s iconische eerste echte “supercar” in een unieke en onconventionele omgeving te waarderen.

Voor Polo Storico zal het programma van vieringen voor Lamborghini’s 60e verjaardag in september worden voortgezet, met een geplande 60e verjaardag Polo Storico Tour gereserveerd voor klassieke Lamborghini-auto’s in Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait