Lamborghini Essenza SCV12 kalender voor 2023 onthuld

Vijf evenementen op de agenda op meest prestigieuze circuits in Europa

Sant’Agata Bolognese, 28 februari 2023 – Lamborghini Squadra Corse heeft de volledige kalender voor 2023 onthuld voor zijn Essenza SCV12 Club, de puurste circuitervaring, met vijf stops op circuits in heel Europa.

Voor het eerst onthuld aan het publiek in 2020, zal de 830 pk Lamborghini Essenza SCV12 track-only machine beschikbaar zijn voor klanten voor speciale ‘arrive and drive’-sessies tussen juni en november.

De eerste stop op de kalender is in het zuiden van Frankrijk tijdens het openingsweekend van juni, op het Circuit Paul Ricard, voordat hij naar het iconische circuit van Spa-Francorchamps in België gaat, op dezelfde affiche als de opvallende GT3-endurancerace van het jaar, de CrowdStrike Spa 24 Hours.

Een maand later staat de Nürburgring in Duitsland als derde locatie op de agenda voor 2023, terwijl het Circuit Barcelona de Catalunya de voorlaatste stop is.

De laatste kans om deel te nemen aan de puurste circuitervaring is tijdens de seizoensafsluiter Lamborghini Grand Finals, die worden gehouden op het circuit van Vallelunga buiten Rome, Italië.

Tijdens elke tweedaagse evenement wordt assistentie verleend door het technische team van Squadra Corse als onderdeel van het Essenza SCV12-programma. Klanten zullen ook profiteren van circuittijd en op maat gemaakte rijderscoaching van Lamborghini Squadra Corse-testrijder Raffaele Giammaria en Lamborghini Factory Drivers. Extra diensten omvatten unieke Italiaanse gastvrijheid geleverd door Lamborghini Squadra Corse.

De Essenza SCV12 is een atmosferische V12 track-only hypercar die een vermogen van 830 pk en een maximale downforce van 1.200 kg produceert bij 250 km / h. De sequentiële zesversnellingsmachine heeft een volledig koolstofvezel chassis met toegevoegde structurele versterking die fungeert als een rolkooi. Compleet met ABS-remmen, duwstangophanging en magnesium velgen is de Essenza SCV12 een circuitgeoriënteerd voertuig.

Lamborghini Essenza SCV2023 Kalender
12-4 juni – Paul Ricard (Frankrijk)
5 juni-29 juli – Spa-Francorchamps (België)
1-30 juli – Nürburgring (Duitsland)
31-1 oktober – Barcelona (Spanje)
2-18 november – Vallelunga (Italië)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait