De PEUGEOT 9X8 stond voor sterke uitdagingen op de 1000 mijl van Sebring

  • Paul Di Resta en Loïc Duval namen de start van de eerste race van het Team PEUGEOT TotalEnergies 2023 seizoen
  • Een resultaat dat het harde werk van het team niet weerspiegelt
  • Er worden evoluties gemaakt naar de 9X8 voor de Europese races en de 24 uur van Le Mans.

Paul Di Resta, aan het stuur van de #93 PEUGEOT 9X8 en Loïc Duval aan het stuur van de #94 namen de start van de 1000 mijl van Sebring, gegeven door Lyn Saint James, een beroemde Amerikaanse coureur. De twee Peugeot Sport-rijders startten vanaf de 4Þ en 5Þ lijn op de grid, midden in een zeer competitief veld met zes andere fabrikanten.

Beide Peugeots 9X8 hadden in de vroege uren van de race problemen met de versnellingsbak. Die problemen werden geïdentificeerd en zullen worden opgelost voor de volgende race.

De #93 9X8 keerde na reparaties terug op de baan en kon tot het laatste uur van de race enkele ronden rijden waar hij een ontstekingsprobleem had, dat snel werd opgelost en de auto de race kon uitrijden.

De #94 PEUGEOT 9X8 werd gestopt na een incident op zijn hybride systeem. Het team volgde het FIA-proces en nam alle nodige veiligheidsmaatregelen. De auto ging na analyse weer de baan op, en na een volledige oplossing van het probleem en met de garantie dat de auto veilig was om terug te keren op de baan.

Zelfs als het moeilijk was voor de PEUGEOT 9X8 om het veld in te halen, deden de coureurs er alles aan om een deel van het prestatieniveau van de auto te overwinnen terwijl ze te maken hadden met de baanomstandigheden die niet in het voordeel waren van de twee PEUGEOT 9X8.

Beide auto’s konden eindelijk weer in het ritme zitten dat voor dit raceweekend werd verwacht en ze kwamen allebei over de finishlijn van de Sebring International raceway. Dit is niet het resultaat waar het Team Peugeot TotalEnergies voor kwam en het team is teleurgesteld dat de race niet al het werk aan de auto’s weerspiegelt. Vanaf morgen gaan we weer aan het werk om die learnings toe te voegen aan de lijst met verbeteringen die we tot juni moeten doen, voor de 24 uur van Le Mans. We willen ook Toyota Gazoo Racing feliciteren met hun eerste overwinning van het seizoen.

Het team zal over een paar dagen weer bij elkaar zijn in Le Castellet voor wat testen om een beter prestatieniveau te hebben in Portimão voor de tweede ronde van het FIA WEC, de 15Þ en 16Þ van april.

93 DI RESTA Paul (fra), JENSEN Mikkel (dnk), VERGNE Jean-Eric (fra), Peugeot TotalEnergies, Peugeot 9×8, action during the 1000 Miles of Sebring 2023, 1st round of the 2023 FIA World Endurance Championship, from March 15 to 17, 2023 on the Sebring International Raceway in Sebring, Florida, USA – Photo Julien Delfosse / DPPI

WAT ZE ZEIDEN

Olivier Jansonnie – Team Peugeot TotalEnergies Technisch Directeur :

“Qua strikte prestaties zaten we op hetzelfde niveau als tijdens de kwalificatie en het laat goed zien wat we het hele weekend hebben gemist. In termen van betrouwbaarheid zijn de twee problemen waarmee we werden geconfronteerd hetzelfde voor beide auto’s en het zijn problemen die we kennen en de oplossing zal binnenkort beschikbaar zijn voor de volgende races. Aan de kant van de coureurs deden ze hun best om de auto tot het uiterste te drijven. Het team heeft ook grote verbeteringen doorgevoerd en daar ben ik heel blij mee. We wisten dat het moeilijk zou zijn om hier te komen zonder eerder te testen, maar het was onze keuze. We moeten nu alles in detail bekijken en terugkomen met een beter prestatieniveau.”

 

 

Paul Di Resta – PEUGEOT #93:

“Het was een zeer zware en uitdagende race. We hebben veel problemen geïdentificeerd en waar we staan tegen de concurrentie. Het is nu een sterke categorie en we moeten de realiteit onder ogen zien, die niet al het harde werk benadrukt dat het team heeft gedaan, en ik wil hen daarvoor bedanken. We moeten blijven samenwerken, ons spel verbeteren en het beste doen wat we kunnen. Het is een enorme uitdaging om hier te komen. Ik weet wat er nodig is om te proberen deze race te winnen. Nu moeten we debriefen en we zullen over 10 dagen weer testen en dan in races voor Le Mans.”

Gustavo Menezes – PEUGEOT # 94

“Uiteraard ben ik een beetje teleurgesteld over het resultaat dat niet het harde werk en de toewijding weerspiegelt die het team de afgelopen twee weken heeft geleverd, met korte nachten en enorme hoeveelheden werk in de auto’s. We eindigden op het prestatieniveau dat we hadden verwacht, wat duidelijk niet goed genoeg is om op Le Mans kans te maken op de overwinning. We weten ook dat we massaal hebben geleerd. Ondanks mechanische problemen bleven we kilometers op de baan zetten, leerden en benadrukten we de problemen waaraan we moeten werken voor de races die in Europa eraan komen. Uiteindelijk ben ik blij met mijn prestaties gezien de positie waarin we ons bevonden. Ik had twee clean stints en ik presteerde zo goed mogelijk.”

 

Peugeot Sport nieuws…

Vind al het laatste nieuws over Peugeot Sport op zijn nieuwe website (www.peugeot-sport.com) en via de volgende platformen:

Twitter: @peugeotsport

Facebook: @peugeot.sport

Instagram: @peugeotsportofficial

YouTube: Peugeot Sport Officieel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *