Porsche Penske Motorsport, Race, FIA World Endurance Championship WEC, Ronde 1, Sebring (USA)

Porsche Penske Motorsport pakt top-vijf finish in debuut WEC race

 

  • Porsche Penske Motorsport heeft zijn debuut WEC-race achter de rug
  • Het paar Porsche 963 eindigde als vijfde en zesde in de 1000 Mijl van Sebring
  • Het team zette een schone en strategisch verantwoorde race neer om punten te pakken.
De openingsronde van het FIA World Endurance Championship (WEC) vond vanmiddag plaats in het zonnige Florida. Dankzij een schone prestatie, solide strategie en competitief rijden eindigde het nieuw gevormde Porsche Penske Motorsport-team de 1000 Miles of Sebring als vijfde en zesde in hun eerste WEC-race.

Stuttgart/Mannheim. Het FIA World Endurance Championship 1000 Miles of Sebring was de eerste wedstrijd voor de in Mannheim gevestigde WEC-tak van Porsche Penske Motorsport. En na een berg van preseason testen, strijd en worsteloos trainen gedurende de week, slaagde het team erin om acht uur probleemloos te lopen om vijfde en zesde te worden in het evenement, 18 waardevolle kampioenschapspunten te verdienen en op de derde plaats te staan in het klassement van de nieuwe categorie.

Het historische moment in de geschiedenis van de sportwagenraces was ook een trots moment voor het nieuw gevormde Porsche Penske Motorsport, opgericht om deze opwindende nieuwe categorie aan te gaan met de speciaal gebouwde Porsche 963. Na meer dan een week van lange test- en voorbereidingsdagen ging de wec-ploeg uit Mannheim de race in met als doel in een ritme te komen en het schoon te houden.

Het hardwerkende team, dat de 1000 Miles of Sebring als zesde en zevende startte, zette een sterke teamprestatie neer om de verloren tijd te minimaliseren en de baanpositie te maximaliseren. Met in totaal 12 bijna perfecte pitstops, 470 ronden probleemloos rijden en wat racen van wereldklasse is General Manager Bernhard Demmer blij met de uitvoering: “Als ik naar dit team hier kijk en bedenk dat we elkaar pas de afgelopen maanden echt hebben leren kennen, ben ik enorm trots op hen. Elk teamlid heeft alles gegeven voor dit programma en vandaag was een uitstekende prestatie onder moeilijke omstandigheden. Ja, we hebben veel verbeterpunten als team, maar de fundamenten worden met de dag sterker en sterker en ik wil iedereen in Mannheim, Mooresville en Weissach bedanken voor hun inzet en toewijding. Na het inpakken en naar huis gaan, hebben we een paar dagen rust voordat de auto’s aankomen bij onze volgende test en we zetten dit momentum voort.”

Hoewel het racetempo van vandaag meer in lijn was met de concurrentie dan de kwalificatiesnelheid van gisteren, moest het team genoegen nemen met de vijfde en zesde plaats met zijn porsche 963. De #5 auto van Dane Cameron (USA), Michael Christensen (DK) en Frédéric Makowiecki (F) wurmde zich net binnen de top vijf, waarbij de zusterauto van Kévin Estre (F), André Lotterer (D) en Laurens Vanthoor (B) binnen 25 seconden finishte om zesde te worden.

Christian Eifrig, technisch projectleider: “We zullen eerlijk zijn dat we niet het circuitresultaat hebben behaald waar we op hoopten, maar er zijn positieve punten – als je kijkt naar de betrouwbaarheidsproblemen van Daytona in januari en dit vergelijkt met 16 uur vrijwel probleemloos rijden vandaag, kun je zien dat veel van ons harde werk vruchtbaar is gebleken. Een ander positief punt is dat er niet één groot probleem is dat onze prestaties belemmert, we moeten gewoon blijven werken aan de auto en de set-up en begrijpen hoe we er het meeste uit kunnen halen. De 12-uursrace van morgen zal ons hopelijk betere resultaten, meer ervaring en verbeterde gegevens opleveren die we terug kunnen nemen naar Europa om door te gaan met ons testprogramma voorafgaand aan Portimao en Long Beach.”

Het WEC-team testte vorige maand voor het eerst in Portugal en gaat nu verder testen in aanloop naar de 6 uur van Portimao volgende maand. Voordat de WEC-auto’s naar Europa worden teruggebracht, neemt de IMSA WeatherTech Sportscar Championship (IMSA) crew van Porsche Penske Motorsport het morgen op tegen de 12 uur van Sebring met zijn # 6 en # 7 Porsche 963 na de kwalificatie als tweede en zevende eerder vandaag.

Jonathan Diuguid, Managing Director Porsche Penske Motorsport zei: “Het was een warme dag en het team heeft geweldig werk geleverd – geen fouten in de pitstops, geen straffen en minimale incidenten op het circuit. Ik denk dat we nog steeds een beetje worstelen met het tempo waar we aan moeten werken, maar al met al een heel goede dag en we kwamen thuis met twee auto’s en veel om op te leren en op voort te bouwen. Ik denk dat we wat kennis, bijvoorbeeld banden leren, kunnen meenemen naar de IMSA paddock. We hebben goede gegevens gekregen over hoe we het meeste uit de banden konden halen bij verschillende temperaturen, die we aan het begin van vandaag niet hadden.”

De 12 uur van Sebring vindt plaats op zaterdag 18 maart om 10:10 uur op de historische Sebring International Raceway.

Coureur Citaten
Frédéric Makowiecki (Porsche 963 #5):
 “Allereerst een grote dank aan het team. Als je al het werk en de lage hoeveelheid slaap ziet die ze hebben gehad, zou je zien waarom ik erg trots ben op deze mensen – ik ben er vrij zeker van dat dit laat zien dat we een sterk jaar zullen hebben. Deze race was een grote test voor ons en nu moeten we vooruitkijken. Maar eerlijk gezegd vertrouw ik al deze mensen.”

André Lotterer (Porsche 963 #6): “Dat was dus de debuutrace voor ons. We brachten hem naar huis als zesde voor onze auto en vijfde voor de zusterauto. Het was een soepele race, we moeten alleen een beetje aan het tempo werken, maar het is een goede prestatie van de bemanning. Iedereen heeft heel hard gewerkt om dit allemaal samen te brengen. De monteurs hebben heel hard gewerkt aan heel weinig slaap, maar we hebben het naar de finish gebracht en nu gaan we vooruit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait