Van Mossel opent nieuwe vestiging in Sint-Truiden

De rode loper werd vorige week donderdagavond uitgerold op de Lichtenberglaan 2010 in Sint-Truiden voor de officiële openingsavond van de splinternieuwe Van Mossel vestiging. In de showroom blinken vanaf nu de nieuwste modellen van Peugeot, Citroën, Fiat, Jeep en KIA. Voor Van Mossel is het de volgende stap in de groei die het bedrijf de voorbije jaren heeft ervaren met verschillende overnames, samenwerkingen en verbouwingen.

De avond werd op gang getrapt door vestigingsdirecteur Frank Coune, gevolgd door de CEO van Van Mossel BeLux, Koen Claesen. Klanten en genodigden konden genieten van een rondleiding door de splinternieuwe vestiging, waar ze kennismaakten met de showrooms van de verschillende merken, maar ook een state-of-the-art werkplaats waar het Van Mosselteam alle gereedschap heeft om onderhoud en herstellingen te doen aan alle soorten wagens.

“Ik ben verheugd om deze nieuwe vestiging voor te stellen”, zegt vestigingsdirecteur Coune. “De showrooms hebben veel ruimte, geven klanten de kans om de wagens in detail te bekijken. De werkplaats is dan weer een geschenk voor ons team, de grote open ruimtes maken een einde aan het cliché van donkere werkplaatsen en het motiveert iedereen ook om een stap verder te gaan voor elke klant.”
Jarenlang was de Luikersteenweg in Sint-Truiden de vaste locatie voor de merken Peugeot en Citroën, maar na de overname door Van Mossel in 2018 werd redelijk snel duidelijk dat de oude locatie toe was aan vervanging. De Lichtenberglaan werd gezien als de perfecte locatie met een vlotte verbinding en meer dan voldoende ruimte om de verschillende merken te vertegenwoordigen.

Over Van Mossel Automotive Groep

Van Mossel Automotive Groep is in bijna 75 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive in Europa. In België was Van Mossel vooral actief met leasingactiviteiten. Begin 2019 startte het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging te Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging te Brecht. Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. In de zomer van 2021 ging Van Mossel in zee met de familie Devos-Capoen waardoor ze voet aan wal zetten in West-Vlaanderen met de merken Renault en Dacia. In september verhuisden de medewerkers van Citroën Garage Van Thielen na de overname naar de nieuwe vestiging van Van Mossel te Aarschot. Eind vorig jaar werd Van Mossel tevens eigenaar van Ford garage Deprince uit Lier. In de eerste helft van 2022 kwam daar nog de overname van Groep Vereenooghe bij met 9 Mercedes-Benz verkoop- en servicepunten in West-Vlaanderen. In oktober dit jaar werd ook Garage Bresseleers toegevoegd aan de groep.

 

In totaal telt Van Mossel Automotive Groep 330 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Abarth, Alfa Romeo, Audi, Cadillac, Chevrolet, Corvette, Citroën, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Ford, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maxus, Mercedes-Benz, Mercedes-Benz Bedrijfswagens, Mercedes-Benz Trucks, Fuso, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Škoda, Smart, Suzuki, Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagens. Verder exploiteert Van Mossel meerdere Used Cars vestigingen en heeft zij een eigen keten van carrosseriebedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing, inbouw, carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 102.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease. Met bijna 5 000 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €4,5 miljard op jaarbasis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait