Lamborghini viert zijn 60ste verjaardag met drie limited edition Huracáns

Première op Milan Design Week voor Huracán STO, Tecnica en EVO Spyder 60th Anniversary Editions

Sant’Agata Bolognese, 17 april 2023 – Lamborghini viert zijn 60e verjaardag met een limited editions gewijd aan Huracán STO[1], Huracán Tecnica[2] en Huracán EVO Spyder[3] van elk 60 eenheden, allemaal te onthullen op 21 april tijdens een exclusief evenement als onderdeel van de Milan Design Week. Elk model in de V10-reeks is verkrijgbaar in twee verschillende configuraties, die elk Lamborghini’s erfgoed van het creëren van frisse, trendsettende kleuren herdefiniëren met de toevoeging van speciale kleurstellingen die zowel de geest als de unieke lijnen versterken die elk model onderscheiden. Om het unieke karakter van deze speciale serie te benadrukken, is elke auto verfraaid met een “1 of 60” koolstofvezelplaat en het logo “60th” geschilderd op de deuren en geborduurd op de stoelen.

De Huracán STO (Super Trofeo Omologata) vertegenwoordigt het toppunt van de prestaties van de familie, met een atmosferische V640-motor van 10 pk. De 60th Anniversary Edition wordt aangeboden in twee versies, beide geïnspireerd op het idee van high-performance atletische sportkleding of teamkleuren met ton-sur-ton tinten. De eerste heeft blauwtinten, waarbij de carrosserie in Blu Aegeus is verfraaid met elementen in Blu Astraeus die kunnen worden gecombineerd met blootgestelde koolstofvezelelementen met een Blu Mira-afwerking. Het interieur is voorzien van een combinatie van alcantara in Nero Cosmus (zwart) en Grigio Octans (grijs), details in Nero Ade en contrasterend borduurwerk in Blu Amon (blauw). De tweede versie presenteert carrosserie in Grigio Telesto (grijs) en Nero Noctis (zwart) gecombineerd met zichtbaar koolstofvezel, terwijl het interieur in Nero Cosmus en Grigio Octans Alcantara is voorzien van stiksels en lederen details in Rosso Alala (rood) leer. Beide versies hebben het 60th anniversary logo geborduurd op de zitting en zijn voorzien van 20″ gesmede aluminium Hek velgen met een matzwarte afwerking.

De Huracán Tecnica is de meest veelzijdige variant in het gamma, perfect op zijn gemak op de weg en tussen de stoepranden van een circuit. De 60 eenheden kunnen in twee versies worden geconfigureerd, beide gebaseerd op autosportinspiratie en op een verfijnde manier de kleuren van de Italiaanse Tricolore-vlag bevattend. De eerste heeft carrosserie in Grigio Telesto (grijs) met details in Nero Noctis (zwart) en Rosso Mars (rood), een contrast dat in het interieur wordt weerspiegeld met Nero Ade Alcantara (zwart) en details in Rosso Alala (rood). De tweede versie is een tegenpool, met Bianco Asopo (wit) carrosserie versterkt door lijnen in Verde Viper (groen), een kleur die wordt herhaald in het interieur van Nero Ade Alcantara. Beide speciale uitvoeringen zijn voorzien van 20″ Damiso glanzend zwarte velgen.

De EVO Spyder is de meest lifestyle-georiënteerde van het Huracán-assortiment, in staat om de beste prestaties in zijn klasse te combineren met een verfijnd karakter en openluchtarchitectuur. De editie gewijd aan het 60-jarig jubileum kan worden geconfigureerd met carrosserie in Blu Le Mans met contrasterende Bianco Isi (witte) details. Hetzelfde kleurenschema wordt gebruikt voor het interieur in Nero Ade Alcantara, verfraaid met borduurwerk in Blu Amon (blauw) en biezen in Bianco Leda (wit). De alternatieve versie heeft carrosserie in Verde Viper gecombineerd met Bianco Isi en het interieur is bekleed met Nero Ade Alcantara gecombineerd met Rosso Alala en Bianco Leda. Beide speciale uitvoeringen zijn voorzien van 20″ Damiso glanzend zwarte velgen.

De onthulling van de auto’s is gepland voor vrijdag 21 april in de Segheria in Milaan, een tentoonstellingsruimte die ook de eerste Europese verschijning buiten Sant’Agata Bolognese van de nieuwe Lamborghini Revuelto[4] zal hosten na de wereldwijde lancering vorige maand. Het evenement maakt deel uit van de internationale viering van het 60-jarig jubileum van het merk Lamborghini, die in januari begon met de inhuldiging van het gerenoveerde Lamborghini-museum in Sant’Agata Bolognese via de tentoonstelling “The Future Began In 1963”. Dit werd gevolgd door Lamborghini Day Japan – 60th Anniversary in Suzuka en Lamborghini Day UK – 60th Anniversary op 29 april op Silverstone. Op 24 mei wordt de “60th Anniversary Giro” tour gehouden in Italië, eindigend op 28 mei op Piazza Maggiore in Bologna met een Concours d’Elegance open voor het publiek, waar naar verwachting meer dan 150 Lamborghini’s zullen deelnemen.

[1] Brandstofverbruiks- en emissiewaarden van Huracán STO; Brandstofverbruik gecombineerd: 13,9 l/100km (WLTP); CO₂-uitstoot gecombineerd: 331 g/km (WLTP)

[2] Brandstofverbruiks- en emissiewaarden van Huracán Tecnica; Brandstofverbruik gecombineerd: 14,5 l/100km (WLTP); CO₂-uitstoot gecombineerd: 328 g/km (WLTP)

[3] Brandstofverbruik en emissiewaarden van Huracán Evo Spyder; Brandstofverbruik gecombineerd: 14,9 l/100km (WLTP); CO₂-uitstoot gecombineerd: 338 g/km (WLTP)

[4] Het voertuig wordt nog niet te koop aangeboden en valt derhalve niet onder Richtlijn 1999/94/EG. De gegevens over het brandstofverbruik en de emissies bevinden zich in de goedkeuringsfase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait