TOYOTA GAZOO Racing terug in Kroatië

TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team gaat naar de Rally van Kroatië voor de vierde ronde van het 2023 FIA World Rally Championship-seizoen op 21-23 april.

De ploeg arriveert met pijn in het hart in Kroatië na het overlijden vorige week van Craig Breen. TOYOTA GAZOO Racing betuigt zijn diepste medeleven aan zijn familie en aan zijn team, Hyundai Motorsport.

Beschouwd als de eerste pure asfaltronde van het seizoen, voegde de Croatia Rally zich twee jaar geleden bij het WRC-schema en de gevarieerde wegen rond de hoofdstad van het land, Zagreb, worden al gezien als enkele van de meest uitdagende op de kalender.

Sébastien Ogier zal zijn derde start van het jaar maken na historische overwinningen in de Rallye Monte-Carlo en Rally México die hem de leider in het kampioenschap hebben gemaakt, terwijl Kalle Rovanperä en Elfyn Evans slechts vier en 12 punten van de leiding staan na een consistente start van hun campagnes. Takamoto Katsuta zal in Kroatië met een GR YARIS Rally1 HYBRID rijden met de steun van het TGR WRC Challenge Program.

Voorafgaand aan het evenement is TGR-WRT verheugd om Microsoft terug te verwelkomen als een gewaardeerde partner. Het Microsoft-logo zal vanaf de Croatia Rally weer zichtbaar zijn op de auto’s van het team.

Met het servicepark in Zagreb zelf, vinden de etappes plaats in het noorden van Kroatië, dicht bij buurland Slovenië. De wegen zijn voorzien van een grote verscheidenheid aan verschillende asfaltsoorten, wat betekent dat de beschikbare grip voortdurend verandert, terwijl modder en regen verdere uitdagingen met zich mee kunnen brengen. Sommige secties zijn technisch en kronkelend, maar vele andere zijn snel en vloeiend met sprongen en toppen.

Een groot deel van de route voor dit jaar is bekend vanaf 2022. Na de shakedown op donderdagochtend en een ceremoniële start in Zagreb die avond, vindt de openingsdagactie van vrijdag net ten westen van de stad plaats. Alle vier de etappes worden na de middagdienst herhaald, waardoor de rally met 130,18 kilometer de langste dag qua competitieve afstand heeft. De tweede etappe van de lus (Stojdraga – Hartje) is verlengd tot 25,67 km en daarmee de langste van het weekend.

Zaterdag waagt zich veel verder naar het zuidwesten, richting de stad Rijeka aan de Adriatische kust, met nog een herhaalde lus van vier etappes die de enige nieuwe test voor dit jaar inneemt: Ravna Gora – Skrad. De slotdag op zondag wordt gehouden ten noorden van Zagreb, met twee etappes die twee keer worden gelopen; Zagorska Sela – Kumrovec organiseert voor het derde jaar op rij de rally-eindigende Power Stage.

 

Citaten:
Akio Toyoda (TGR-WRT Voorzitter) / Koji Sato (President, Toyota Motor Corporation)
Namens TOYOTA GAZOO Racing willen we onze oprechte droefheid uitspreken na het plotselinge overlijden van Craig Breen. We willen ook onze diepste deelneming betuigen aan zijn familie, vrienden en iedereen bij Hyundai Motorsport.

Jari-Matti Latvala (teambaas)
“Samen met de rest van de WRC-familie zijn we echt bedroefd na het plotselinge verlies van Craig Breen. Craig was niet alleen een topcoureur, maar ook een echte liefhebber van rallysport, en we deelden dezelfde passie voor oude rallyauto’s en voor de geschiedenis van onze sport. Terwijl we ons voorbereiden op de volgende rally, zijn onze gedachten bij Craig’s familie, vrienden en zijn collega’s in het servicepark.
We weten dat de Croatia Rally een zeer uitdagend evenement kan zijn: vorig jaar waren de omstandigheden extreem moeilijk en zelfs in het droge is er nog steeds veel vuil op de weg gebracht. Het was een goede rally voor ons tijdens onze vorige twee bezoeken en samen met onze coureurs zullen we ons best doen om er weer een succesvol weekend van te maken. Als kampioenschapsleider zal Seb als eerste de weg op gaan en dit is een goed uitgangspunt. Kalle had vorig jaar in Kroatië een van zijn beste prestaties, waarbij hij liet zien hoe goed hij is als de omstandigheden moeilijk worden, en we weten dat Elfyn ook sterk kan zijn wanneer het gripniveau veel verandert.”

 

Volg ons!

Volg TOYOTA GAZOO Racing WRT:Facebook: https://www.facebook.com/TOYOTAGAZOORacingWRC
Twitter: https://www.twitter.com/TGR_WRC (@TGR_WRC)Instagram: https://www.instagram.com/tgr_wrc/ (@TGR_WRC)

YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCCtALHup92q5xIFb7n9UXVg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait