Maserati gaat elektrisch op de Shanghai Auto Show 2023

Het merk met de drietand presenteert zijn eerste volledig elektrische SUV – de Grecale Folgore – aan de wereld en de nieuwe iconische GranTurismo aan Azië

 

Naarden, 19 april 2023 – De Shanghai Auto Show 2023 opent zijn deuren voor een spannende nieuwe editie en Maserati presenteert de wereld er zijn nieuwste volledig elektrische creaties. Met zijn opwachting op de Chinese autoshow creëert Maserati hiermee een historisch moment, als eerste Italiaanse luxemerk dat 100% elektrische auto’s produceert.

 

En uiteraard is China de wieg van deze spannende mobiliteitsrevolutie. Niet alleen wat innovatie betreft, maar ook in toekomstgericht denken en de ingebedde interesse voor de luxemarkt. Daarmee is de Shanghai Auto Show 2023 dé plek bij uitstek voor de wereldpremière van de Maserati Grecale Folgore.

Voor deze speciale gelegenheid verkeert de eerste volledig elektrische SUV van Maserati in goed gezelschap, en wordt hij geflankeerd door de nieuwe Maserati GranTurismo. De krachtige, tijdloze nieuwe coupé maakt voor het eerst zijn opwachting in Azië, voorzien van een verbrandingsmotor én in de volledig elektrische variant, de GranTurismo Folgore.

 

De toekomst van elektrificatie heeft zijn wortels in China. Folgore is de naam van het elektrische modellengamma van Maserati en staat voor innovatie, luxe, functionele schoonheid en de visie die het verleden en de toekomst verenigt op de ongeëvenaarde wijze van Maserati. De Shanghai Auto Show 2023 is daarom de ideale ontmoetingsplek voor de Aziatische markt en het merk, om er het concept van ‘Italiaanse luxe-performance’ te presenteren en te versterken, aan de vooravond van een nieuw tijdperk.

Elektrificatie speelt een sleutelrol in de toekomststrategie van Maserati, dat tegen 2025 elektrische versies van al zijn modellen wil produceren en tegen 2030 enkel nog volledig elektrische auto’s op de markt brengt. Het is een ambitieus plan dat de lef weerspiegelt die altijd onderdeel is geweest van het DNA van het merk. Om het merk vooruit te helpen naar de toekomst, waar het succes gekoppeld is aan het unieke Italiaanse karakter, aan het vermogen om emoties op te wekken met kwaliteit en exclusieve producten, en de magie van innovatie. Deze combinatie is precies wat de auto-industrie in de toekomst nodig zal hebben.

“Het is een bepalend moment voor Maserati”, verklaart Maserati CEO Davide Grasso. “Vandaag zijn we in China op de Shanghai Auto Show; we zijn in Italië voor het Milaan Design Week-event; we vieren de toekomst over de hele wereld: het is een nieuw begin voor ons merk. We vieren Folgore, de elektrificatiestrategie die werkelijkheid is geworden en die klaar staat om de weg vrij te maken in dit revolutionaire tijdperk. Ik ben verheugd om hier in Shanghai te zijn, op een show die niet alleen een internationale expositie is, maar ook een wereldwijd platform voor innovatie en de ideale plek om de eerste elektrische modellen in de historie van Maserati te onthullen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait