SUBARU NEEMT DEEL AAN 24 UUR NÜRBURGRING 2023

Nederlander Carlo van Dam voor 13e keer achter het stuur

Aalsmeer, 19 april 2023 – Subaru Tecnica International *1, de motorsportafdeling van Subaru, zal deelnemen aan de 51e editie van de 24 Uur van de Nürburgring die wordt gehouden van 20 tot 21 mei. STi verschijnt aan de start met een op de WRX gebaseerde raceauto. Sinds zijn debuut in 2008 is dit de 14e keer dat Subaru deelneemt aan deze 24-uursrace *2.

Het team verschijnt aan de start met een SUBARU WRX NBR CHALLENGE 2023 en komt uit in de SP4T-klasse voor auto’s met turbomotoren tussen de 2,0 en 2,6 liter. Subaru heeft zich als doel gesteld deze klasse te winnen.

Het circuit wordt gezegd het moeilijkste ter wereld te zijn met een totale lengte van ongeveer 25 km, een hoogteverschil van 300 meter en steeds veranderende weersomstandigheden. Om de coureurs een kans te geven op de overwinning en de auto onder controle te houden op zo’n uitdagend circuit, is de nieuwe raceauto ontwikkeld op basis van het Subaru Global Platform in combinatie met Subaru’s Symmetrical AWD en een horizontaal geplaatste boxermotor.

Belangrijkste kenmerken van SUBARU WRX NBR CHALLENGE 2023:
– Subaru Global Platform
– 2,4-liter turbomotor met directe brandstofinjectie
– Grotere kogels op de voorste onderste draagarmen en verbeterde duurzaamheid en betrouwbaarheid
– Grotere demper, herziene lay-out om aan geluidsvoorschriften te voldoen
– Verbeterde aerodynamica (vlakke vloer)
– Lichtere en stijvere veerpootbrug

Hideharu Tatsumi is Team General Manager en Takuya Sawada is Team Manager. Projectleider Naoki Shibuya is  verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe auto. Achter het stuur zijn te vinden Carlo van Dam (Nederland), Tim Schrick (Duitsland), Hideki Yamauchi (Japan) en Takuto Iguchi (Japan). Van Dam neemt voor de 13e keer deel aan de race en wist hem al zes keer op zijn naam te schrijven.

Acht zorgvuldig geselecteerde servicetechnici van Subaru-dealers uit heel Japan zullen het team ook dit jaar weer ondersteunen. Sinds 1990 maken Subaru-monteurs deel uit van de pit crew tijdens internationale races, een uniek initiatief gericht op het leveren van “plezier en gemoedsrust” aan klanten door de technische vaardigheden van de technici te verbeteren.

*1: Subaru Tecnica International Inc. (President: Yasuo Hiraoka, Mitaka City, Tokyo, Afkorting: STI)
*2: Subaru heeft zich teruggetrokken uit de races van 2020 en 2021 vanwege de impact van de COVID-19 pandemie op de voorbereidingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait