Een terugblik op de 1e Rally LE TOUQUET-DEAUVILLE-PARIJS 21-23 APRIL 2023

Op vrijdag 21 april hadden de deelnemers van de 1ste Le Touquet – Deauville – Chantilly Rally een afspraak in Croix en Ternois voor de administratieve controles en om te genieten van een rijsessie op het snelle circuit van het circuit van Croix, rond een test gebouwd op het principe van “regelmaat”. Een route van 77 km op het omliggende platteland maakte het vervolgens mogelijk om Le Touquet en het legendarische “Westminster” Hotel te bereiken, waarbij de schijnwerpers werden overgelaten aan de kleine wegen en andere dorpen die typerend zijn voor de regio.

De route van deze 2e etappe, zonder circuit, in de richting van Deauville maakte het mogelijk om de Baie de Somme en zijn ongelooflijke uitzichtpunten op de kliffen langs de Kanaalkust te bereiken. Er zouden twee regelmatigheidsproeven op de weg worden betwist, op bochtige parcoursen met meerdere richtingsveranderingen waarbij navigatie, zoals verwacht, essentieel was om goed in het klassement te verschijnen. De zon deed ook zijn intrede voordat hij Deauville binnenging en “paradeerde” om het Hotel Le Royal Barrière te bereiken, op slechts een steenworp afstand van de beroemde “planches”.

Voor de derde en laatste etappe werden de deelnemers op de proef gesteld van regelmaat op de bochtige lay-out van dit atypische circuit waar in beide categorieën intens werd gestreden om de winnaars te bepalen. De rest van de route zou het prachtige landschap van Vexin en de lussen van de Seine doorkruisen, voordat we de regio Parijs bereikten om onze reis te voltooien voor het Chateau de Chantilly en vervolgens de Auberge du Jeu de Paume, einde van deze 1e Le Touquet Rally – Deauville-Parijs.

De strijd om het algemeen klassement woedde tijdens deze drie dagen tussen de belangrijkste kanshebbers op succes nog niets was beslist bij de start van het laatste evenement, omdat de gaten zo klein waren! Uiteindelijk won de Destas-Destas-bemanning in de categorie Classic, aan het stuur van hun Ford Vedette uit 1950. In de “Prestige” behaalde de Porsche 992 GT3 Touring van de Gosse-Gosse crew een verdiende overwinning!

Deze nieuwe CNP-bijeenkomst zal u, naar we hopen, kennis laten maken met een originele route, op slechts een paar honderd kilometer van Parijs, en een kort formaat voor een weekend vol gezelligheid, goed humeur en rondrijden! Er wordt een afspraak gemaakt voor een volgende editie. Tot gauw!

 

EINDRESULTATEN

CATEGORIE CLASSIC

1. DEZE – DEZE (Ford Vedette)
2. ETTIENNE – PAVAGEAU (Maserati Indy)
3. BACHOT – JUFFROY (Austin Healey)

CATEGORIE PRESTIGE

1. GOSSE – GOSSE (Porsche GT3 Touring)
2. DARDELET – LAGHMIRI (Lamborghini)
3. ASPERTI-BOURSIN (Ferrari 488 Pista)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait