6 uur van Spa-Francorchamps, een primeur voor Team PEUGEOT TotalEnergies

  • Een verbeterde betrouwbaarheid van de PEUGEOT 9X8 tijdens de 6 uur van Portimão
  • Team PEUGEOT TotalEnergies debuteert op het Belgische circuit
  • Stoffel Vandoorne, reserverijder van Peugeot Sport, zal het team ondersteunen tijdens de TotalEnergies 6 uur van Spa-Francorchamps

 

De TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps, derde ronde van het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) vindt plaats op de 28Þ en 29Þ April. Het Belgische circuit, in het hart van het Ardense Bos, wordt beschouwd als een van de meest uitdagende circuits ter wereld, bekend om zijn snelle bochten en zijn beroemde Raidillon.

 

Het wordt de eerste verschijning van de PEUGEOT 9X8 op de lay-out van Spa-Francorchamps, en zoals Olivier Jansonnie, technisch directeur van Peugeot Sport, uitlegt: “Het is een circuit als geen ander. De vrije trainingen zullen onze eerste keer zijn, we weten het niet en we hebben er nog nooit getest. We zullen moeten anticiperen, om snel de optimums te identificeren op een nieuw circuit en met andere omstandigheden dan in Portimão. Op Spa zijn de weersomstandigheden meestal onstabiel en ingewikkelder om mee om te gaan. Het is een fantastisch circuit en we zijn allemaal erg gemotiveerd om erop te racen met onze PEUGEOT 9X8.”

Na een eerste Top 5-resultaat afgelopen weekend, zal het doel van Team PEUGEOT TotalEnergies voor Spa-Francorchamps, de laatste generale repetitie voor de 24 uur van Le Mans Centenary in juni, zijn om hetzelfde betrouwbaarheidsniveau van de # 93 en # 94 9X8 te behouden als in Portimão.

 

 

Stoffel Vandoorne, reserverijder van Peugeot Sport, zal aanwezig zijn op Spa-Francorchamps om het Team PEUGEOT TotalEnergies te ondersteunen en zijn ervaring van zijn thuiscircuit naar het team te brengen.

De twee PEUGEOT 9X8 zullen weer op de baan zijn op de 27Þ van april voor de eerste twee vrije trainingen. De kwalificatiesessie vindt plaats op de 28Þ van april om 17u50 voor de Hypercar klasse en de start van de race wordt gegeven op zaterdag 29Þ April om 12u45.

 

WAT ZE ZEIDEN

 

 

 

Christian Deltombes – Team PEUGEOT TotalEnergies Team Manager:

“Het is duidelijk dat Spa voor velen van ons een speciale ontmoeting is. Het is een iconisch circuit met een aantal bijzonderheden waar sommigen van houden en andere niet. Ook het weer maakt het spannend.

Het weekend in Portimão bracht wat rust in het team. Sebring was een beetje een schokgolf, maar een positieve voor het team en we mogen trots zijn dat we goed hebben gereageerd na deze race. De pitstops waren vooral efficiënt met de 2Nd en 3Rd Beste pitstop van de hele grid.

We zullen ons uiterste best doen om deze dynamiek op Spa te bevestigen, ook al weten we dat we nog veel werk te doen hebben. De uitdaging is ook groter gezien de kleine tijd tussen Portimão en Spa.”

 

Jean-Eric Vergne – PEUGEOT #93

“Ik denk dat we een grote stap hebben gemaakt van Sebring naar Portimão op het gebied van betrouwbaarheid. Afgezien van het probleem bij de start, hadden we tot het einde van de race geen problemen. We moeten onze prestaties op Spa verbeteren en zolang we dit soort stappen maken, in de goede richting race na race, zal het er goed uitzien. Spa is waarschijnlijk mijn favoriete circuit op de kalender. Ik heb er met veel auto’s gereden, het is een geweldig circuit en ik heb goede herinneringen, dus ik hoop dat ik het goede momentum met Peugeot Sport kan voortzetten. Het weer moet zoals gewoonlijk lastig en wisselend zijn. De kou zal het de bandenkeuze niet gemakkelijk maken, dus de bandenstrategie zal een belangrijk element zijn voor deze race. Spa is ook het laatste evenement voor Le Mans, dus het zal een goede voorbereiding zijn, dankzij het lange rechte stuk zullen we kunnen zien waar we staan ten opzichte van de andere concurrenten in termen van pure snelheid op de rechte stukken en of er iets aan te passen is voor de 24 uur van Le Mans. Het wordt een heel belangrijke wedstrijd.”

 

Gustavo Menezes – PEUGEOT #94:

“We verlieten Portimão blij met de verbeteringen die zijn aangebracht. Het is duidelijk dat het nog steeds niet is waar ons doel ligt, maar uiteindelijk kost het tijd om belangrijke stappen te zetten en het belangrijkste is dat we vooruitgang boeken. We hebben een plan van waar we willen zijn, en het belangrijkste is dat we race voor race een stap vooruit maken. In Portimão hadden we een vrij goede betrouwbaarheid, ondanks een technisch probleem met een vereiste koppelsensor. Het team heeft de race perfect uitgevoerd, de monteurs hebben sinds Sebring hard gewerkt en dat is te zien aan de prestaties van de pitstops. We zullen blijven werken aan de prestaties en betrouwbaarheid voor Spa en uiteindelijk voor Le Mans. We kijken er naar uit, het werk is al begonnen en we gaan over ongeveer een week naar Spa, dus tot daar!”

Peugeot Sport nieuws…

Vind al het laatste nieuws over Peugeot Sport op zijn nieuwe website (www.peugeot-sport.com) en via de volgende platformen:

Twitter: @peugeotsport

Facebook: @peugeot.sport

Instagram: @peugeotsportofficial

YouTube: Peugeot Sport Officieel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait