Porsche bevestigd als het gevierde merk op het Goodwood Festival of Speed 2023

Goodwood is verheugd aan te kondigen dat Porsche het geëerde merk zal zijn op het Festival of Speed (13-16 juli), dat dit jaar zijn 30e verjaardag viert. Het evenement valt samen met de viering van de 75e verjaardag van de creatie van zijn allereerste sportwagen – de 356.

“Porsche is een van onze meest loyale en enthousiaste partners en ondersteunt het Festival of Speed sinds 1995 en de Revival sinds 2010”, aldus The Duke of Richmond and Gordon. “Dit jaar zal Porsche de eerste fabrikant worden die voor de vierde keer de centrale functie op het Festival of Speed creëert, wat het enorme succes van deze iconische fabrikant onderstreept terwijl we allebei een mijlpaal van 75 jaar vieren.”

Krishan Bodhani, CEO van Porsche Cars Great Britain: “We zijn verheugd dat Goodwood ons deze schitterende kans geeft om onze passie te delen met liefhebbers, Porsche-fans en eigenaren hier in het Verenigd Koninkrijk.

Zo’n 75 jaar geleden droomde Ferry Porsche van een sportwagen, een droom die in de 356 werd gerealiseerd. Op dezelfde manier realiseerde The Duke 30 jaar geleden voor het eerst zijn droom van een uniek auto-evenement. Het Goodwood Festival of Speed is daarom voor ons de perfecte setting om ons jubileum te vieren.”

Het Goodwood Festival of Speed gepresenteerd door Mastercard is ’s werelds grootste autotuinfeest, tegen de spectaculaire achtergrond van Goodwood House in West Sussex, aan de zuidkust van Engeland.

De actie is gericht op de uitdagende 1,16 mijl lange hillclimb-baan die door het midden van de locatie loopt. Het Festival of Speed staat bekend om het aantrekken van de zeldzaamste en meest opwindende weg- en raceauto’s en motorfietsen ooit gemaakt, samen met een duizelingwekkende reeks legendarische coureurs en rijders, en het 30-jarig jubileumevenement in 2023 zal niet anders zijn. Het thema voor het Festival of Speed van dit jaar is ‘Goodwood 75′, met een speciale hillclimb-batch met auto’s en fietsen die sinds 1948 op Goodwood zijn verschenen.

Een parade van Porsche-auto’s die door de jaren heen hebben bijgedragen aan het definiëren en begeleiden van de visie van het bedrijf – op het circuit en op straat – zal in actie komen op de Goodwood Hill.

Naast de opwindende actie op de hillclimb, zullen statische tentoonstellingen en meeslepende displays op de Porsche-stand zeker vermaken.

In het hart van het Festival of Speed zal de Central Feature sculptuur zijn – ontworpen door kunstenaar Gerry Judah, die verantwoordelijk is geweest voor veel van de ongelooflijke, fysica-tartende werken van autokunst die speciaal voor het evenement zijn gemaakt. Meer details hierover en de Porsche-auto’s, zowel oude als nieuwe, die deelnemen aan het Festival of Speed zullen in de komende maanden worden onthuld.

Ga voor meer informatie over het Festival of Speed naar www.goodwood.com. Ga voor meer informatie over Porsche naar  www.porsche.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait