“Monza, the Temple of Speed”: de vijfde en laatste aflevering van de spannende Alfa Romeo docuseries “Beyond the Visible” is nu beschikbaar

  • De vijfde en laatste aflevering van de spannende docuseries die het grote publiek “achter de schermen en daarbuiten” meeneemt met het Alfa Romeo F1-team ORLEN is nu beschikbaar op de officiële sociale media van Alfa Romeo en zijn YouTube-kanaal: link
  • De nieuwe aflevering viert het iconische circuit van Monza, de tempel van snelheid, spirituele thuis en decor voor onvergetelijke overwinningen van Alfa Romeo; Monza, ingehuldigd in 1922, is een levend museum van de Italiaanse autosport.
  • Glorieuze coureurs, onvergetelijke overwinningen en een onbreekbare band met Alfa Romeo. Monza is de thuisbasis van nobele Italiaanse sportiviteit.

Monza – The Temple of Speed” is nu beschikbaar op Alfa Romeo’s sociale media en zijn YouTube-kanaal. De vijfde en laatste niet te missen aflevering van het digitale project neemt kijkers “achter de schermen en daarbuiten” mee met het Alfa Romeo F1 Team terwijl ze strijden in de populairste autoracewedstrijd ter wereld. De meeslepende Alfa Romeo-docuseries hebben alle autosportfans en de nieuwsgierigen die de F1 niet regelmatig volgen, in vervoering gebracht. Het heeft nu zijn epiloog bereikt en heeft vijf boeiende afleveringen succes gehad: “Before we hit the ground“, “Trust is gained“, “The Hidden Backbone” en “Measuring the unmeasurable“.

Episode 5 is een waar eerbetoon aan de meest iconische van de internationale Formule 1-circuits. Monza is het spirituele huis van Alfa Romeo; meer dan 100 jaar na de inauguratie staat het nu bekend als de “Temple of Speed”, het decor voor spannende sportevenementen die onuitwisbare hoofdstukken in de geschiedenis van de autosport hebben geschreven. Op dit circuit won Alfa Romeo op 1 september 3 de eerste Formule 1950-titel in de geschiedenis met de Alfetta 158 bestuurd door Nino Farina. De rest is geschiedenis: Tazio Nuvolari, Juan Manuel Fangio en vele andere heldhaftige coureurs hebben bijgedragen aan de opwindende sportieve traditie van Alfa Romeo tijdens een eeuw van grote sociale en autografische evolutie.

Volgens degenen die sinds 1922 de kans hebben gehad om zichzelf op dit circuit te testen, is Monza een andere ervaring dan alle andere. Het is extreem snel en technisch, stelt de vaardigheden van coureurs op de proef en het is extreem gemakkelijk om daar een fout te maken. Monza daagt echter niet alleen de vaardigheden van coureurs uit; Het hele team van ingenieurs en monteurs wordt ook opgeroepen om de configuratie en setup van de auto te herzien.
Analyse van de gegevens en ontwikkeling is complex en de resulterende setup wordt praktisch ad hoc uitgevoerd, met als doel de bestuurder in staat te stellen het beste van zichzelf te uiten op een circuit waar de actie nooit stopt, waar inhalen op verschillende punten mogelijk is en waar de snelheid tot het uiterste gaat, afgewisseld met intens remmen.

De alchemie die ontstaat tussen de optredens op het asfalt en de emoties van de fans die opeengepakt zitten op de tribunes blaast leven in de magie van de Grand Prix van Monza: een niet te missen, uniek evenement. Monza is het levende museum van de Italiaanse autosport, waar Alfa Romeo de grootste hoofdstukken in zijn geschiedenis van nobele Italiaanse sportiviteit heeft geschreven.

Cristiano Fiorio, Alfa Romeo F1 Manager: Beyond the visible” was een spannend avontuur. De aflevering op Monza, ons spirituele thuis, maakte een einde aan een zeer succesvol project. Ik wil graag het hele team bedanken dat allemaal zeer professioneel was tijdens het werken. We zijn blij dat we erin geslaagd zijn om de F1-pits naar andere mensen dan de experts in het veld te brengen. Wat is de volgende stap? Het enige wat ik kan zeggen is: stay tuned!

www.alfaromeo.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait