MONACO E-PRIX: FANTASTISCHE TERUGSLAG VAN DE DS AUTOMOBILES RIJDERS!

  • Jean-Eric Vergne en Stoffel Vandoorne startten vanwege een straf vanaf de laatste startrij, maar claimden aan het einde van de Monaco E-Prix de zevende en negende positie
  • De twee wereldkampioenen behaalden samen 27 plaatsen tijdens de negende ronde van seizoen 9
  • De volgende races vinden plaats in Jakarta (Indonesië) van 3-4 juni

 

De meest prestigieuze race van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap vond zaterdag plaats door de straten van Monaco. In de negende ronde van seizoen 9 schitterden zowel Jean-Éric Vergne als Stoffel Vandoorne met twee briljante comeback-drives. Dankzij een aantal solide racecrafts scoorden de DS PENSKE-coureurs belangrijke punten in zowel het rijders- als het teamkampioenschap.

De dag begon niet optimaal voor DS Automobiles en partner PENSKE AUTOSPORT. Door een plotselinge temperatuurdaling tijdens de kwalificatie werd het Franse team bestraft voor een te lage bandenspanning. Daardoor moesten Jean-Eric Vergne en Stoffel Vandoorne noodgedwongen starten vanaf de achterste startrij.

Vanaf P22 zette Jean-Éric Vergne een briljante show neer in de straten van Monaco. In 29 ronden won de Fransman 15 plaatsen om een uitstekende zevende plaats overall te behalen. JEV pakte zes kampioenschapspunten om zijn titelhoop levend te houden en werd vijfde in het rijderskampioenschap.

Stoffel Vandoorne klom ook op in het klassement tijdens de E-Prix van Monaco. Net als zijn teamgenoot hield hij een goed tempo aan, waarbij hij geduld combineerde met agressie en opportunisme. De regerend wereldkampioen startte op P21 en pakte de vlag op de negende plaats, waarmee hij ook twee belangrijke punten voor het team scoorde.

DS PENSKE staat momenteel vijfde in het teamklassement na de eerste negen ronden van het seizoen, wat zijn bekendheid aan de scherpe kant van het veld bevestigt. Het team zal de komende twee races in Jakarta (Indonesië) van 3-4 juni aanpakken met als doel verdere vooruitgang te boeken in de titelrace.

 

Eugenio Franzetti, DS Performance Director:

“Dit was een moeilijke race, maar tegelijkertijd een spannende. De straf die we in de kwalificatie kregen, betekende dat we met beide auto’s vanaf de achterste rij van de grid moesten starten, maar onze coureurs leverden een verbluffende terugslag af. Op een circuit dat traditioneel moeilijk in te halen is, haalden onze beide kampioenen de maximale prestaties uit de DS E-TENSE FE23. In totaal maakten ze samen 27 plaatsen goed : 15 voor JEV en 12 voor Stoffel. Een ongelooflijke show die het team in staat stelde om wat meer punten te scoren!”

 

Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen van 2018 en 2019:

“We hebben de dag zeker gered door punten te scoren voor de zevende plaats nadat we als laatste op de grid waren gestart. Temeer daar we weten dat in Monaco in de top 10 eindigen al moeilijk genoeg is. Ik denk dat we de wedstrijd goed hebben aangepakt. Het is echt jammer dat we pech hebben gehad in de kwalificatie; Ons doel is om voor de titel te vechten, dus we moeten voorkomen dat dit soort dingen gebeuren. Dat gezegd hebbende, de auto was vandaag erg competitief. We moeten positief blijven en we zullen alles blijven geven tot het einde!”

VANDOORNE Stoffel (bel), DS Penske Formula E Team, Spark-DS, DS E-Tense FE23, portrait during the 2023 Monaco ePrix, 7th meeting of the 2022-23 ABB FIA Formula E World Championship, on the Circuit de Monaco from May 4 to 6, 2023 in Monaco – Photo Joao Filipe / DPPI

Stoffel Vandoorne, regerend Formule E-kampioen:

 Het was een moeilijke dag voor ons, maar het liep redelijk goed af omdat we een aantal belangrijke kampioenschapspunten wisten te scoren. De zaterdag begon goed in de vrije training: we hadden een goed tempo en ik had vertrouwen in de auto. Helaas moesten onze beide DS E-TENSE FE23 auto’s vanaf de achterste startrij starten. Dat maakte ons werk moeilijker tijdens de race, maar gelukkig konden we terug in de top 10 komen door ons prestatieniveau te maximaliseren en negende te worden. Het was niet helemaal perfect met de Attack Mode, maar we kunnen tevreden zijn onder de omstandigheden.”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles in de Formule E is gekomen:

  • 98 wedstrijden
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 47 podia
  • 22 pole positions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait