BRABUS MASTERPIECE gebaseerd op de Mercedes EQS 53 4MATIC+

BRABUS aerodynamica voor verbeterde Cd-figuur en groter bereik

BRABUS 22-inch wielen en verlaging voor meer rijdynamiek

Exclusief BRABUS MASTERPIECE interieur voor maximale

comfort en individualiteit tot in de puntjes

Elektrisch aangedreven auto’s veroveren de wereld en dat geldt natuurlijk ook voor het segment van de luxe sedans. BRABUS verfijnt al meer dan 45 jaar Mercedes-Benz auto’s en werkt al sinds 2008 met alternatieve aandrijvingen.

De basis voor een nieuw BRABUS MASTERPIECE dat innovatief design combineert met volmaakt vakmanschap op het hoogste niveau van perfectie is de Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+.

De ontwerpers van BRABUS ( www.brabus.com) hebben sportieve aerodynamische componenten ontwikkeld met een elegante styling. Ze zijn gemaakt van blootgesteld carbon en geven de BRABUS MASTERPIECE elektrische luxe voering die het BRABUS 1-Second-Wow Effect kenmerken. Wat meer is: windtunneltests van een voertuig uitgerust met BRABUS Monoblock M “PLATINUM EDITION” 22-inch wielen toonden aan dat de BRABUS exterieur refit als geheel het Cw-cijfer met maar liefst 7,2 procent verbeterde. Dit vermindert ook de totale weerstand van de vierdeurs zodanig dat het bereik bij snelheden tussen 100 en 140 km / h (62 en 87 mph) gemiddeld met 7,0 procent toeneemt.

De BRABUS MASTERPIECE omvat ook op maat gemaakte BRABUS Monoblock “PLATINUM EDITION” gesmede wielen met diameters tot 22 inch. Deze wielen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De BRABUS-verlaging maakt het weggedrag van de EQS nog wendbaarder en laat het hoge niveau van rijkwaliteit onaangetast. Het draagt ook aanzienlijk bij aan de geoptimaliseerde aerodynamische weerstand.

Het BRABUS MASTERPIECE interieur wordt vervaardigd in de bedrijfsbekledingswinkel en is qua kleur, design en materialen precies afgestemd op de wensen van de voertuigeigenaar.

De BRABUS MASTERPIECE op basis van de hier afgebeelde Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ wordt verkocht voor 251.654 euro (exportprijs in Duitsland exclusief 19 procent btw).

Sportief-elegant design in combinatie met maximale aerodynamische functie is al sinds de oprichting van het bedrijf in 1977 een van de sterke punten van BRABUS. De specialist in auto-verfijning verdiende al in 1985 een vermelding in het Guinness Book of World Records toen een Mercedes W 124 sedan met BRABUS aerodynamic-enhancement kit een luchtweerstandscoëfficiënt van Cd = 0,26 behaalde. Wat destijds een wereldrecord was, is vandaag de dag nog steeds een cijfer dat maar weinig huidige auto’s halen of verslaan.

De BRABUS aerodynamic-enhancement range voor de huidige Mercedes EQS-Klasse volgt dezelfde traditie. Het wordt geproduceerd uit blootgestelde koolstof in een complex pre-preg-proces en biedt een keuze uit glanzende of matte afgedichte oppervlakteafwerking.

De BRABUS lipspoiler geeft het vooraanzicht van de EQS een nog onderscheidender profiel. Bovendien vermindert het ook de luchtweerstand en dankzij de verhoogde kleppen links en rechts bij de bumper minimaliseert het de lift van de vooras om op te starten. Metingen in de windtunnel toonden een vermindering van de lift met 100 procent, wat zich ook vertaalt in een verder verbeterde rijstabiliteit bij hoge snelheden.

De BRABUS carbon bekleding voor de luchtinlaten aan de zijkant in de voorste fascia rondt het opwindende uiterlijk van de verbeterde EQS af en leidt de luchtstroom precies naar de koelers en voorremmen.

BRABUS carbon luchtgeleiders voor de achterste wielkasten geven de zijkanten van de luxe sedan een visuele upgrade. Bovendien leiden deze aerodynamische componenten de luchtstroom langs de spatbordputten.

Het achteraanzicht is opgewaardeerd met een diffuser en spoiler eveneens gemaakt van datzelfde hi-tech composiet. Deze componenten verlagen ook de aerodynamische lift op de achteras met maximaal 40 procent. Alle chromen delen op de carrosserie werden zwart gespoten om het voertuig een nog sportievere uitstraling te geven.

 

De exclusieve BRABUS MASTERPIECE bevat ook aantrekkelijke BRABUS Monoblock “PLATINUM EDITION” hi-tech legeringen, die in 22-inch king-sized formaat op de EQS 53 4MATIC+ zijn gemonteerd. De bijgevoegde foto’s tonen de elektrisch aangedreven luxe voering met BRABUS Monoblock Z “PLATINUM EDITION” wielen. Om contrast te bieden met de matgrijze lakafwerking van de carrosserie, hebben de tienspaaks wielen voor deze BRABUS MASTERPIECE een glanzend zwarte lakafwerking. De wielen worden geproduceerd met behulp van state-of-the-art smeed- en bewerkingstechnologie. Deze velgen in de maten 9Jx22 voor en 10.5Jx22 op de achteras zijn voorzien van banden van respectievelijk de maten 255/35 ZR 22 en 295/30 ZR 22. Ze maken optimaal gebruik van de ruimte onder de wielkasten. De P Zero high-performance banden worden geleverd door technologiepartner Pirelli.

Hoewel hun opvallende uiterlijk fascinerend is, optimaliseren deze BRABUS-wielen ook de handling. Dit effect wordt nog versterkt door de BRABUS SportXtra-module die speciaal is afgestemd op deze band/wielcombinatie. De plug-and-play module is aangepast aan de standaard RIDE CONTROL + ophanging en grijpt in in het elektronische besturingssysteem. Deze ingreep verlaagt de rijhoogte van de EQS 53 met 15 millimeter aan de voorzijde en 20 millimeter aan de achteras (0,6 en 0,8 mm) zonder afbreuk te doen aan de rijkwaliteit. Een ander welkom neveneffect is dat de verlaging aanzienlijk bijdraagt aan de verlaging van het Cw-cijfer.

Het exclusieve BRABUS MASTERPIECE interieur biedt luxe en comfort in hun puurste vormen. Het is met minutieuze precisie afgewerkt, waar je ook kijkt. In tegenstelling tot het matgrijze dat de lakafwerking van de buitenkant domineert, wordt het interieur gedomineerd door het fijnste houtskoolkleurige leer.

De lederen binnendelen van de stoelen zijn voorzien van “Arrow Wave” quilting die met nauwgezette precisie is aangebracht. De uiterste nauwkeurigheid van de perforaties is een ander visueel hoogtepunt, terwijl de perforaties ook zorgen voor een optimaal effect van de stoelklimaatregeling.

Het prachtige interieur omvat ook BRABUS-logo’s geborduurd op de hoofdsteunen en BRABUS MASTERPIECE-badges op de stoelen. De kussens voor de achterste hoofdsteunen zijn geproduceerd om de passagiers ook tijdens lange reizen maximaal comfort te bieden. Ze waren bedekt met fijne zwarte Dinamica-microvezel, net als de A-, B- en C-stijlen van de sedan.

Om interieuraccenten toe te voegen die passen bij het zichtbare carbon op de carrosserie, hebben de ervaren professionals in de BRABUS-bekledingswinkel geselecteerde elementen van de deurpanelen en stoelen bedekt met een veganistische, gevlekte zwartgrijze stof.

Andere exclusieve BRABUS-elementen in het interieur zijn de carbon pedaalkussens en slijtplaten met verlicht BRABUS-logo, dat synchroon met de sfeerverlichting van de EQS van kleur verandert. Het stijlvolle karakter wordt gecompleteerd door hoogpolige velours vloermatten en een kofferbakmat van dezelfde soort, die allemaal zijn versierd met het logo van de auto-verfijningsspecialist en voorzien zijn van lederen randen.

Het spreekt voor zich dat eigenaren van een Mercedes EQS het MASTERPIECE-interieur voor hun voertuig kunnen bestellen in vrijwel elke gewenste kleur gemaakt van verschillende soorten leer en een groot aantal keuzes hebben voor de bekledingslay-out.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait