MG Cyberster maakt exclusief debuut in Londen

  • Een pre-productie ontwerpmodel van MG’s dramatische nieuwe volledig elektrische MG roadster schittert tijdens een speciaal preview-evenement
  • Verwacht in de zomer van 2024, belooft de Cyberster een nieuw hoofdstuk te openen voor MG, terwijl het bedrijf terugkeert naar zijn wortels met een opwindende nieuwe sportwagen
  • Nieuwe film belicht het Cyberster-ontwerpverhaal, geleid door advanced design director Carl Gotham

Een pre-productie ontwerpmodel van MG’s dramatische nieuwe sportwagen, de Cyberster, heeft voor het eerst zijn opwachting gemaakt tijdens een speciaal preview-evenement op het hoofdkantoor van MG Motor UK in Marylebone, Londen. Advanced design director Carl Gotham en zijn Marylebone-team – die een sleutelrol speelden bij het maken van de Cyberster – onthulden het model voor het eerst.

Carl verwijderde de deksels en merkte op: “Het is een speciaal moment voor ons allemaal die een rol hebben gespeeld bij het ontwerpen van deze unieke auto. De Cyberster biedt MG-klanten een opvallende, volledig elektrische roadster die net zo opwindend zal zijn als MG-sportwagens uit het verleden.”

Om de aanstaande komst van de Cyberster te vieren, brengt MG een nieuwe film uit die zich richt op het ontwerpverhaal. Gepresenteerd door Carl Gotham, onthult het hoe zijn team een sportwagen heeft gemaakt die de eerste volledig elektrische roadster op de markt zal worden.

De opvallende styling van de Cyberster – bedacht door Gotham en zijn ontwerpcollega’s in MG’s ontwerpstudio in Marylebone, Londen – is geïnspireerd op het erfgoed van MG’s, met kenmerkende ontwerpaccenten, waaronder een opvallende lange motorkap, lage neus en gewelfde oppervlakken. De Cyberster introduceert ook enkele opvallende nieuwe functies, waaronder schaardeuren en een Kammback-achterontwerp.

De tweezits Cyberster markeert een langverwachte terugkeer naar de productie van sportwagens door het MG-merk, waarbij de auto het verhaal helemaal up-to-date brengt met een hoogwaardige volledig elektrische aandrijflijn en een moderne cabine met een scala aan geavanceerde bestuurderstechnologie.

Om de Cyberster design film en de laatste officiële beelden te bekijken, klik hier.

De Cyberster is gepland om in de zomer van 2024 in het VK en Europa te arriveren en MG zal binnenkort verdere details van zijn eerste publieke verschijning dit jaar aankondigen.

Voor meer informatie over MG of om uw dichtstbijzijnde dealer te vinden, bezoek www.mg.be

-EINDIGT–

Over MG
MG gaat terug tot 1924 en is het iconische Britse automerk, beroemd om het bouwen van sportieve, opwindende en waar voor je geld auto’s die altijd leuk zijn om te rijden. Van de originele MG 14/28 Super Sports-auto, ontworpen door de legendarische Cecil Kimber, tot de volledig elektrische MG5 EV van vandaag, MG is altijd innovatief geweest, altijd radicaal en altijd leuk geweest!

Tegenwoordig is MG het snelst groeiende automerk in het Verenigd Koninkrijk, met een reeks praktische en betaalbare hatchbacks, SW’s en SUV’s met zes auto’s. Ontworpen in Marylebone, Londen, en vervaardigd in state-of-the-art fabrieken in verschillende landen, zijn de MG’s van vandaag praktisch, ruim, boordevol technologie en perfect voor het moderne leven. Met een nationaal netwerk van meer dan 150 dealers is MG overal toegankelijk voor klanten met professionele verkoop- en aftersalesvoorzieningen in het Verenigd Koninkrijk.

Alle nieuwe MG’s zijn gebouwd met componenten van wereldklasse en worden gedekt door een uitgebreide fabrieksgarantie van 7 jaar. Goed ingeburgerd in het Verenigd Koninkrijk, worden MG’s nu wereldwijd verkocht, waarbij West-Europa de nieuwste regio voor uitbreiding is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait