Ford onthult zuiver elektrische E-Tourneo Courier

Met een maximum aan stijl, ruimte en functionaliteit binnen een compacte voetafdruk

 

De volledig nieuwe E-Tourneo Courier is de jongste mijlpaal in Fords missie om in te zetten op elektromobiliteit en tegen 2035 enkel nog emissievrije voertuigen te
verkopen.
• Het volledig nieuwe, zuiver elektrische ontwerp maximaliseert de ruimte en functionaliteit in een compacte en stadsvriendelijke MAV (multi-activity vehicle) met
vijf zitplaatsen en opvallende SUV-designtrekjes.
• EV-bezit wordt makkelijk met de E-Tourneo Courier dankzij zijn maximale connectiviteit, geavanceerde digitale beleving en over-the-air functie-updates.
• De zuiver elektrische E-Tourneo Courier wordt eind 2024 beschikbaar. De Tourneo Courier met EcoBoost-benzinemotor wordt later deze zomer bestelbaar voor levering
vanaf dit jaar

KOPENHAGEN, Denemarken, 15 mei 2023 – Ford heeft vandaag de geheel nieuwe E-Tourneo Courier onthuld in Kopenhagen, Denemarken, als onderdeel van Bring On Tomorrow Live – een showcase-evenement voor Fords nieuwe compromisloze, elektrische mindset.

Gebouwd voor avontuur en klaar om te spelen, is de E-Tourneo Courier een multi-activiteitsvoertuig met vijf zitplaatsen met een onderscheidend SUV-geïnspireerd ontwerp, dat veel ruimte biedt voor passagiers en hun bezittingen binnen een compacte stadsvriendelijke voetafdruk.

De nieuwste toevoeging aan de veelzijdige Tourneo-familie van Ford beschikt over een verfijnde, volledig elektrische aandrijflijn, aangevuld met een uitgebreid scala aan digitale ervaringen en verbonden functies om EV-eigendom aantrekkelijk en toegankelijk te maken, met handige over-the-air updates om het product in de loop van de tijd te verbeteren.

“Spannende nieuwe producten zoals E-Tourneo Courier zijn de toekomst van Ford in Europa – elektrisch, leuk en gevoed door een rusteloze behoefte aan avontuur. Ons nieuwe volledig elektrische multi-activiteitsvoertuig is de nieuwste demonstratie van onze wereldwijde push van meerdere miljarden dollars om de EV-productie op te schalen en verbonden, onmisbare voertuigen voor onze klanten te leveren”, aldus Martin Sander, general manager, Ford Model e, Europa.

E-Tourneo Courier is een van de tien volledig elektrische voertuigen die Ford heeft toegezegd tegen 2024 in Europa aan te bieden, omdat het streeft naar nul uitstoot voor alle voertuigverkopen in de regio tegen 2035. Het bedrijf investeert wereldwijd $ 50 miljard tot 2026 om tegen het einde van dat jaar een beoogde run rate van meer dan 2 miljoen volledig elektrische voertuigen te bereiken.

Het volledig elektrische model arriveert in 2024 voor klanten in heel Europa. 1 Hij volgt de Tourneo Courier met benzinemotor van EcoBoost 1 die deze zomer opengaat voor bestelling, met eerste leveringen voor het einde van 2023.

Ontworpen voor avontuur
E-Tourneo Courier is van de grond af aan ontwikkeld om een ruim en praktisch ontwerp te leveren in een wendbaar en compact pakket. Korte overhangen en directe, rechtlijnige lijnen versterken de visuele breedte en taaiheid van het exterieur, terwijl de ev-only voorkant is voorzien van een futuristisch ogende coast-to-coast lichtbalk en ford signature chromen diamant grille.

“We hebben de E-Tourneo Courier ontworpen om klanten te helpen het meeste uit het leven te halen – of ze nu met familie en vrienden zijn of thuiskomen met de achterbank neergeklapt en fietsen achterin – en het exterieurontwerp drukt dat ‘no-nonsense’ karakter uit,” zei Amko Leenarts, Design Director, Ford, Europa. “Het op SUV’s geïnspireerde ontwerp is robuust van buiten en ruim van binnen, terwijl de moderne EV-details exclusiviteit toevoegen en de E-Tourneo Courier duidelijk aankondigen als onderdeel van de elektrische revolutie van Ford.”

Het volledig elektrische multi-activiteitsvoertuig is ontwikkeld om vijf volwassenen en hun bagage comfortabel te vervoeren, en met praktische bruikbaarheid geoptimaliseerd met behulp van een 60-40 gedeelde achterbank en meer dan 44 procent meer kofferruimte dan de uitgaande Tourneo Courier. 2 De inzittenden profiteren ook van verbeterde schouder- en hoofdruimte, evenals een reeks handige opbergmogelijkheden, waaronder een configureerbare middenconsole, verborgen kofferbak en 44-liter frunk.

De digitale ervaringen aan boord zijn gecentreerd rond het opvallende “digiboard” instrumentenpaneel met een volledig digitaal instrumentenpaneel en SYNC 4-infotainment dat wordt bediend via het grote 12-inch touchscreen. 3 De volledig verbonden cabine is voorzien van draadloze Android Auto- en Apple CarPlay-integratie, 4 evenals een oplaadstation voor telefoons 5 om onderweg verbonden te blijven. Over-the-air updates kunnen de functionaliteit in de loop van de tijd verbeteren zonder dat u een dealer hoeft te bezoeken.

De E-Tourneo Courier is verkrijgbaar met een reeks stijlvolle series, waaronder het kenmerkende Active-model met contrasterende dakkleur, wielkastlijsten, dakdragers en unieke stoelbekleding.

Nieuwe volledig elektrische ervaring
Soepele, verfijnde, volledig elektrische ritten worden mogelijk gemaakt door de 100 kW (136 pk) e-motor van de E-Tourneo Courier, die verder wordt verbeterd met behulp van een selecteerbare rijmodus met één pedaal 
6. De meest uitgebreide reeks geavanceerde rijhulpsystemen in zijn klasse helpt ook om dagelijks rijden en langere ritten licht te maken, en bestuurders kunnen kiezen uit de rijmodi Normal, Eco en Slippery.

Het voertuig biedt zowel 11 kW AC- als 100 kW DC-laadopties, en laadbeheer wordt eenvoudiger gemaakt met Ford’s end-to-end thuislaadoplossing, handige app en planningsmogelijkheid om te profiteren van goedkopere energietarieven waar beschikbaar. Een typische 7kW ’s nachts huishoudelijke lading van 10-100 procent duurt 7,8 uur. 7 Ford-software en het BlueOval Charge Network, dat een van de grootste in Europa is en tegen 500 000.2024 laders zal bevatten, vergemakkelijken ook openbaar laden. Bij een DC-snellader kunnen klanten in slechts 54 minuten een bereik van 10 mijl toevoegen en in minder dan 10 minuten van 80-35 procent opladen wanneer ze snel van huis moeten worden opgeladen. 8

E-Tourneo Courier zal vanaf de tweede helft van 2024 worden geproduceerd in Craiova, Roemenië, naast de Puma crossover – Ford’s best verkochte personenauto in Europa, die tegen 2024 een EV-variant zal aanbieden.

De geheel nieuwe Tourneo Courier met een 125 pk sterke 1,0-liter EcoBoost turbobenzinemotor gaat later in 2023 in productie. 1 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait