QUEEN’S PLATINUM JUBILEE DEFENDER 130 IN ACTIEVE DIENST BIJ HET BRITSE RODE KRUIS

  • One-of-a-kind: Gedoneerde speciaal omgebouwde Defender 130 zal worden ingezet bij het Britse Rode Kruis voor crisisrespons
  • Doelgericht: uniek doelgericht voertuig zal een belangrijke rol spelen bij het helpen van de liefdadigheidsinstelling om mensen in moeilijk bereikbare gemeenschappen in Noord-Wales te ondersteunen
  • Op maat gemaakte kit: verbeterde connectiviteit, waaronder een 4G-verbonden antenne, telefoon, marifoon en telematicasysteem met GPS-tracking
  • Gevestigde partners: Laatste samenwerking in een partnerschap dat bijna 70 jaar teruggaat tot 1954
  • Openbare vertoning: Britse Rode Kruis Defender 130 zal deze week te zien zijn op de Royal Windsor Horse Show van 11-14 mei

Gaydon, VK – woensdag 10 mei 2023: De speciaal omgebouwde Defender 130, geschonken aan het Britse Rode Kruis ter herdenking van het platina jubileum van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, zal in actieve dienst treden in Noord-Wales. Dit unieke voertuig zal een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van de liefdadigheidsinstelling in moeilijk bereikbare gemeenschappen zoals het Snowdonia-gebergte, het schiereiland Lleyn en het eiland Anglesey.

In samenwerking met het Britse Rode Kruis, waarvan koningin Elizabeth II 70 jaar beschermvrouwe was, is de Defender 130 aangepast aan de moderne luxeprincipes van Jaguar Land Rover met geavanceerde communicatiefuncties. Met Wales gerangschikt als het op een na slechtste gebied in het Verenigd Koninkrijk voor 4G-gegevensdekking in landelijke gebieden *, zal het vermogen van de Defender om verbonden te blijven essentieel zijn langs de kustlijn van de regio, bergachtig terrein en afgelegen locaties.

Het voertuig bevat een verbeterde 4G-verbonden antenne om een sterk signaal te leveren, ongeacht de locatie, een ingebouwde telefoon, een VHF-radio voor communicatie en een verbeterd telematicasysteem met GPS-tracking. Een zonne-energiesysteem op het dak laadt een hulpbatterij op om accessoires van stroom te voorzien wanneer de motor niet draait, zodat het voertuig langer verbonden kan blijven.

Verdere waardevolle opbergruimte is gecreëerd door de derde zitrij van de Defender 130 te verwijderen. Een uitgerust ladesysteem stelt teams in staat om apparatuur zoals dekens, voedsel en eerste hulpgoederen te vervoeren, wat betekent dat het voertuig goed uitgerust is om te reageren op een reeks noodsituaties zoals stormen, overstromingen, branden en vriesomstandigheden.

Antibacteriële veegschone stoelhoezen en oplaadbare zaklampen met oplaadpunten behoren ook tot de aanpassingen, voor extra bruikbaarheid, terwijl de ingebouwde waterkoker het Britse Rode Kruis in staat zal stellen om warme dranken te verstrekken in tijden van crisis.

“Al bijna 70 jaar werken we samen met het Britse Rode Kruis en zijn we voortdurend op zoek naar manieren om te groeien en hun werk te ondersteunen via onze voertuigen en technologieën.

Samen blijven we mensen bereiken in geïsoleerde en landelijke gemeenschappen in het hele land. Deze nieuwe Defender 130 is bijzonder belangrijk en zal de meest behoeftigen in Noord-Wales ondersteunen. Het is ook een aangrijpende manier om hare majesteits 70-jarige beschermheerschap en toewijding aan het werk van het Britse Rode Kruis te vieren.”

LAURA HOUT
MERKPARTNERSCHAPPEN, ERVARING EN COLLECTIES BIJ JAGUAR LAND ROVER

Al bijna zeven decennia reageren vrijwilligers van het Britse Rode Kruis op noodsituaties in Land Rovers.

Van branden en overstromingen tot stormen en stroomuitval, onze samenwerking met Defender heeft ons geholpen om er te zijn voor mensen in een crisis. Deze genereuze donatie zal een enorme impact hebben op onze hulpverleners in Noord-Wales en ervoor zorgen dat we mensen kunnen blijven ondersteunen, waar ze ook zijn en wat het Britse weer ons ook kan brengen.

CHRIS DAVIES
HOOFD CRISIS- EN NOODHULP BIJ HET BRITSE RODE KRUIS

Voordat het voertuig zijn werkzame leven in Noord-Wales begint, zal het te zien zijn op de Royal Windsor Horse Show (11-14 mei), een evenement dat regelmatig werd bijgewoond door koningin Elizabeth II. Bezoekers van de show kunnen de Defender 130 zien en meer te weten komen over de langdurige samenwerking van Jaguar Land Rover met het Britse Rode Kruis.

Ga voor meer informatie naar: landrover.com/sponsorship/humanitarian-and-conservation/red-cross.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait