Mazda 787B demonstreert tijdens 24 uur van het honderdjarig bestaan van Le Mans

  • Mazda 787B voert demonstratieritten uit tijdens de 24 uur van Le Mans en Le Mans Classic
  • De winnende raceauto van Le Mans wordt tentoongesteld in het Le Mans Museum
  • MX-30 e-Skyactiv R-EV wordt gepresenteerd op een gezamenlijke beursstand
Mazda Motor Corporation heeft aangekondigd dat de Le Mans winnende Mazda 787B een demonstratierun zal uitvoeren1 bij de honderdste verjaardag van de 24 uur van Le Mans. De 91St race wordt gehouden op Le Mans Sarthe Circuit in Frankrijk van de 7e tot de 11eÞ van juni 2023.

De Mazda 787B, aangedreven door een rotatiemotor met vier rotoren, werd de eerste Japanse auto die de 59 wonÞ 24 uur van Le Mans in 1991. De ACO (Automobile Club de l’Ouest), de organisator van het evenement, nodigde ons uit om deze demonstratieloop uit te voeren. De auto vindt plaats op 9 en 10 juni en wordt bestuurd door Yojiro Terada, die een record heeft van 29 optredens in Le Mans.

Om de 100ste verjaardag van de 24 uur van Le Mans te vieren, zullen de winnende raceauto’s van voorgaande jaren worden tentoongesteld in het Le Mans Museum, dicht bij het Circuit de la Sarthe, van de 1St van juni tot 2Nd van juli. De Mazda 787B zal ook deelnemen aan demonstratieritten op het korte parcours in de avonduren van de 9Þ en 10Þ van juni voordat de 24-uursrace begint, waar het een demonstratierun op het volledige circuit zal uitvoeren met andere iconische Japanse Le Mans-winnende auto’s van Toyota Motor Corporation / TOYOTA Gazoo Racing. De Mazda 787B zal ook demonstreren op de Le Mans Classic van de 30Þ van juni tot 2Nd van juli.

Tijdens de Le Mans Centennial raceweek is er ook een thematentoonstelling “Japan Endless Discovery”, een samenwerking van de JNTO (Japan National Tourism Organization), Toyota en Mazda. Naast het promoten van inkomend toerisme naar Japan voor toeschouwers van de 24 uur van Le Mans, zullen de Japanse initiatieven voor koolstofneutraliteit worden tentoongesteld en zal Mazda de MX-30 e-Skyactiv R-EV presenteren2 (Europese specificatie) uitgerust met de nieuwste roterende motortechnologie die functioneert als een elektrische generator.

Om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken, zal Mazda onderzoek blijven doen op basis van de mensgerichte filosofie van het bedrijf, meer opwindende ervaringen creëren waar mensen van kunnen genieten terwijl ze zich in hun dagelijks leven verplaatsen, en meer plezier bieden aan het dagelijks leven, mensen opbeuren en energie geven.

1 Bij regen of andere slechte weersomstandigheden kunnen de demonstratieronden van Mazda 787B worden afgelast.

Voor meer informatie over de Mazda 787B, bezoek de website ter herdenking van de 30e verjaardag van Mazda’s overwinning op Le Mans – https://www.mazda.com/en/innovation/lemans30th/

Voor meer informatie over de 100ste verjaardag van de 24 uur van Le Mans kunt u terecht op de website van ACO – https://www.24h-lemans.com/en/centenary

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait